Előzőleg írtuk: Frissítés (jan. 31. 11.32): A Fidesz Draskovicsnak: vizsgálja felül döntését
Előzőleg írtuk:
Frissítés (jan. 31. 11.16): A cigányvajda kiáll Pásztor Albert mellett
Előzőleg írtuk: Frissítés (jan. 31. 0.40): zsIndexék nem tagadták meg magukat; Pásztor Albert leváltásának hírét “Leváltották a cigányozó rendőrkapitányt” címmel hozták le, természetesen főcímben.

Jellemző, hogy fajvédőék már ott “cigányozást” kiáltanak, ahol szó nincs ilyenről. Miért is? Pásztor csak tényszerűen elmondta, hogy az adott bűneseteket a rendelkezésre álló, konkrét statisztikák fényében kik követték, kik követik el. Csupán tényeket mondott. Azt, hogy egy bizonyos időszakban az ország egyik megyeszékhelyén minden rabló cigány volt, mégpedig úgy, hogy ők maguk is cigánynak tartották magukat. Azt se feledjük el, hogy mindeközben azt is elismerte, hogy a fehérek körében meg bankrablókat találni (“Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük"). Ennyit arról, hogy csak úgy a “vakvilágba” cigányozott volna. Nem, “magyarozott” is.

A zsOrigó címválasztásában valamivel normálisabb és korrektebb volt, náluk ugyanez a hír “Leváltották a cigány bűnözőkről számot adó rendőrkapitányt” alatt szerepel. “Természetesen”, mint minden olyan esetben, amikor jó előre tudják, hogy nem éppen cigánybarát megjegyzéseket írkálnának a látogatók, nem engedélyezték a hozzászólásokat.

A Hírszerzőn, a Boon-on, a HírTV-n, az MNO-n stb., most, több, mint négy órával a leváltás bejelentése után, még semmi információ nincs. A Vastagbőr blogon ellenben van – ahogy általában, a kommentárokat, ill. az összefoglalást érdemes elolvasni (ITT van).

“Természetesen” egyetlen egy komoly médiumban (bennünket kivéve) nem jelent meg hír arról, hogy a felháborodott miskolciak tüntetést szerveznek vasárnap 17 órára, nem mellesleg a Gárda fellépése után egy órával. Jellemző.

Előzőleg írtuk: Frissítés (jan. 30. 23.02):
Botrány: az igazat mondta, ezért leváltották Miskolc rendőrkapitányát
Előzőleg írtuk: Frissítés (jan. 30. 21.59):

1.) 
A Népszara hozta a (szélsőségesen fajvédő) formáját; cikkük címe: “Végr (sic!) valakinek feltűnt! "Faji alapú kartotékot" vezet a rendőrség?” Tudnak uszítani a fiúk, na…

2.) Idézzük és kommentáljuk még Gusztos úr szavait:

“A szabad demokrata képviselő arra kérte a rendőrkapitányt, adjon tájékoztatást arról, hogy miként tartja számon a bűnelkövető magyar állampolgárok nemzetiségét; hogy "a faji alapú kartotékját magáncélra vagy a rendőrség keretei között vezeti-e"; illetve hogy a származásvizsgálat alkalmazása kiterjed-e a sikkasztók és hivatali visszaélések bűnelkövetőire, vagy csak bizonyos bűncselekménytípusokra, lopásra, rablásokra.”

Igazán biztos abban, Gusztos úr, hogy a legnagyobb sikkasztók származási-felekezeti hátterére kíváncsi? Akkor már nemcsak “cigányellenes”, hanem “antiszemita” is lenne a rendőrség? Gusztos, gondolkodj, mielőtt magyarbűnözőzöl, nehogy úgy járj, mint a sarkadi Tesco, ami a cionista vezetés által megásott csapdába esett bele…

3.) Beböfögött az ügybe a Helsinki Bizottság is (teljes anyag ITT):

"A Magyar Helsinki Bizottság szerint a rendőrségnek nem dolga közölni a gyanúsítottak származását. "Egy ilyen kijelentés azt a benyomást kelti, hogy ezek az emberek azért követnek el rablásokat, mert cigányok" - magyarázta Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki bizottság társelnöke."

Nem, komáim, nem azért követnek el rablásokat, mert cigányok, hanem azért, mert cigány szocializációjúak, kultúrájúak, életvitelűek. Hogy ez nagyjából átfedi a genetikai cigányságot (persze oda/vissza vannak kivételek)? Nos, erről mi tehetünk?

4.)  érdemes meggondolni Pásztor védekezését azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség úgymond faji statisztikákat vezet:

"Ez [a származás] a személyi nyilvántartásokba nem kerül bele, a büntetőeljárás során azonban figyelembe vehető egészen a büntetés kiszabásáig, hiszen a gyanúsított érdeke, hogy körülményeiről, helyzetéről beszámoljon, ami adott esetben akár enyhítheti is a cselekményének a megítélését, tette hozzá Pásztor Albert."

Hmmm… ez tán csak nem egy enyhe célzás arra, hogy cigányságuk, “halmozottan hátrányos helyzetük”, “mélyszegénységük” miatt enyhítik az egyes bűnözők büntetését, esetleg be se vágják előzetesbe, miközben ugyanazért a tettért egy gádzsót rég lesittelnének? Árulkodó egy mondat, az biztos.

Előzőleg írtuk: Frissítés (jan. 30. 19.39)
:

1.) A BOON főcíme jelenleg ez a tényleg “ütős” megállapítás: "Kisebbségi nemzettársainkkal nem megy az együttélés. Ennyi." Telitalálat!



2.) A zsIndex lehozott egy interjút Pásztorral. Ennek a leglényegesebb részei (a vastagbőrös zero gyűjtése):

Az Index kérdésére, hogy miért tartja fontosnak hangsúlyozni az elkövetők etnikai hátterét, és nem fél-e az etnikai ellentétek kiéleződésétől, a rendőrkapitány kijelentette: a rendőrség tartozik annyival a város lakosságának, hogy felhívja a figyelmet egy helyzetre.

"Miskolcon az etnikai szembenállást nem azzal oldjuk meg, ha elhallgatjuk a mindenki által tudottan létező problémát. Ha meg sem fogalmazzuk, hogyan akarunk valamiféle kiútban gondolkodni? Mindenki hülyének nézne, ha azt állítanám, hogy nincs helyzet" - fogalmazott kérdésünkre a város rendőrségének vezetője.

Pásztor Albert szerint értelmetlen kérdés, hogy mi alapján jelenthető ki valakiről, hogy roma, illetve hogy miért tart nyilván ilyen adatot a rendőrség az adatvédelmi törvény ellenére. "Ezen már túl vagyunk. Konkrét ügyekről beszéltem, ahol az elkövetők etnikuma ténykérdés mert vállalják a cigány származásukat. Ha pedig a sértett maga mondja, hogy egy piros dzsekis roma fiatal volt az elkövető, eleve tudjuk, hogy kit keressünk."

"Hogy ki követte el – cigány, magyar örmény vagy görög – engem nem érdekel. Az a baj, hogy ezek a támadások az országban a legnagyobb számban itt történnek meg. Lehessen már beszélni az elkövetői körről, mert ha meg sem fogalmazzuk, hogy van ilyen probléma, hogyan lehet a megoldáson gondolkozni?

"Meddig várunk? Amíg etnikai összecsapás lesz? Nem kellene ez ellen tenni? Nem az elhallgatás a megoldás. Én felelősséget érzek, és nem feszültséget gerjesztek, hanem rávilágítok a helyzetre, és megoldást próbálok kezdeményezni. Büszke leszek, ha valami ezáltal megindul."

"Mi, rendőrök teszünk azért, hogy kivegyük a részünket a fiatalok neveléséből. A baj csak az, hogy a sok kis aranyos cigánygyerekből gyakran lesz durva és kegyetlen bűnelkövető. A családokban kéne valamit kezdeni a dologgal, hogy ne ilyen irányban változzanak."

3.) A 32 évesen is csupán érettségivel rendelkező, még mindig büfé-ruhatár szakos (és még ezt se képes elvégezni a szerencsétlen…) egyetemista Gusztos Pétertől megjelent egy interjú (ITT van az eredeti), amelynek szintén csak a legfontosabb részletét idézzük:

"A szabad demokrata képviselő arra kérte a rendőrkapitányt, adjon tájékoztatást arról, hogy miként tartja számon a bűnelkövető magyar állampolgárok nemzetiségét"
 
Erre válaszunk a következő: Kedves Gusztos Péter! Ugyanúgy, ahogy Mohácsi Viktória és Erzsébet tartja számon a tanulók származását. Legalábbis gondolom az alapján tudja azt mondani, hogy melyik iskolában hány cigány van... Esetleg nekik szabad, míg Pásztornak nem?!

Gusztosról amúgy érdemes azt is tudni, hogy "Környezetvédő és állatbarát ember. Indítványára szavazta meg a Parlament, hogy az állatkínzás bűncselekménynek minősüljön hazánkban."
(gusztos.hu)

A "többségi emberkínzásra" mintha nem lenne ennyire érzékeny…

4.)  A Mikom lehozott egy nagyon durva, kapcsolódó cikket a durva, erőszakos, az áldozatukat összeverő, 12-13 éves cigányokról. ITT van; kötelező olvasmány, ha még nem olvastuk volna…
Előzőleg írtuk: Frissítés (jan. 30. 14.37): időközben a Vastagbőr is lehozott egy jó kis cikket a témáról. Kiemelték benne, hogy a Hírszerzőn egyenesen "Cigányozó rendőrfőkapitány” címmel írtak az esetről, legalábbis cikkük első verziója ezt a címet viselte. Mulatságos a dolog, mert aztán, ahogy a hírszerzősök látták az emberek elemi erejű felháborodását, gyorsan megváltoztatták a címet “"Minden elkövető cigány volt" - állítja a főkapitány”-ra. Persze arra nem figyeltek, hogy az eredeti címet ékezetek nélkül tükröző, eredeti cikk-linket  átírják. Szopás...
Eredetileg írtuk (jan. 30. 13.41):: "Valamennyi bűncselekmény elkövetője cigány volt"; "Az utcai támadásokat általában cigányok követik el" - jelentette ki Pásztor Albert Miskolci Rendőrkapitány. Ezt azon a péntek délelőtti sajtótájékoztatón mondta, ahol lopás- és rablássorozatok felderítéséről számolt be.

Az elmúlt 2 hónapban több járókelőt is utcai rablók támadtak meg Miskolcon. Táskákat, mobiltelefonokat, pénztárcákat vettek el a megtámadottaktól.

"Összesen 8 ilyen utcai támadásban kellett intézkednie kollégáinknak" - jelentette be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Pásztor Albert, miskolci rendőrkapitány.

"Buszmegállókban, járdán támadtak meg járókelőket. Az elkövetők sok esetben erőszakot is alkalmaztak. Volt, akit kézzel, volt, akit bottal ütöttek le. Az utcai támadásokkal összefüggésben 11 főként huszanéves elkövetőt vettek őrizetbe kollégáim."

"Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások - ami ilyen erőszakos jellegű rablások - elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon azt kell, hogy mondjam, hogy legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük" - nyilatkozta Pásztor Albert.

Az utcai támadásokkal összefüggésben őrizetbe vettek között 3 gyermek-, 3 fiatalkorú, és 5 felnőtt van. Legtöbben már voltak büntetve hasonló jellegű bűncselekményekért.
(BOON; vannak olvasói hozzászólások; érdemes őket elolvasni)

Kuruc.info: megint csak a szokásosat tudjuk mondani: mindezt Miskolc rendőrkapitánya mondta (és nem mondjuk egy náci zuglapocska). Aki csak úgy a “vakvilágba”, indokolatlanul és legfőképp betámadhatóan nem fog cigányozni. Amit mond, azt 100%-ig igazolni is tudja. Ezt tudják a fajvédők is, és ezért nem is merik támadni, rászístázni.

Kapcsolódó cikk:

- Újra támadtak a rászístá gárdistákok Sajóhídvégen + Olvasó – jónéhány plusz hivatkozás van a cikkben Pásztor Albert egyéb kijelentéseire. Ha nem ismernénk őket, vagy a fajvédők, médiamunkások stb. ellen érvekre, konkrét adatokra lenne szükségünk, feltétlenül, tüzetesen olvassuk át ezeket a cikkeket.