A pénteki rendőr-tőrbecsalás kapcsán (videó + plusz infó ITT) Idézzük az eredetiben ITT található levelet, amelyet a hevesi polgármester írt a helyi CKÖ-vezérnek.

Finoman szólva nem fogja vissza magát. Leveléből, amellett, hogy kiderül, (természetesen) cigányokról van szó, kiviláglik, hogy a helyi roma közösség teljes egésze (!!!) bűnpártoló (ugye, emlékszünk még a somogyi Rambóra és a sok hasonló esetre? [kezdőlink ITT]) és a törvények betartása, finoman szólva, messze áll tőlük.

"Tisztelt Elnök Asszony!

Mélységesen megdöbbentett a hétvégén történt események, ahol a város rendőreit érte támadás.

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy Magyarország jogállam, ahol mindenki köteles betartani a törvényeket! Okunk van feltételezni, hogy nem véletlen, hogy körözött bűnözőket bujtatnak, valamint az állam képviselőire támadnak. Úgy vélem, hogy Önnek személyes felelőssége van ebben az ügyben! Az Önök kisebbségi önkormányzatának szerepe jelentős abban, hogy a törvények betartásra kerüljenek!

Nem tudjuk elfogadni azt a hivatkozásukat, hogy szegénységi bűnözésről van szó. Semmilyen szegénység nem adhat okot arra, hogy megtámadják a Magyar Köztársaság Rendőrségének állományát! Minden fórumon azt fogom kérni, hogy a lehető legnagyobb erővel és leghatározottabban lépjenek fel a törvénytelenségekkel szemben!

Külön felhívom a figyelmét, hogy Heves város Képviselő - testülete együttműködést ajánlott és várt el Önöktől a békés együttélés biztosítására! Úgy érezzük, hogy az Önök részéről kevés az az erőfeszítés, amit eddig tettek!

Úgy véljük, hogy Önök a jogaikra hivatkoznak, miközben a kötelességeikről elfeledkeznek!

A következő kérdésekre várom válaszát:
Hogyan fordulhat elő, hogy olyan személyt bújtatnak a roma kisebbség tagjai, aki ellen elfogató parancs van érvényben?
Hogyan fordulhat elő, hogy támadásra alkalmas eszközökkel lépnek fel a rendőrjárőrrel szemben?
Hogyan számítsunk az együttműködésre, ha a roma kisebbség tagjai a törvényeket sem tartják be?

Heves város békés lakossága nevében,

Heves, 2009. február 9.

Csáki Zsigmond                         

polgármester"