Eltelt jópár óra legutóbbi cikkünk óta; nem árt átnézni, mi is történt ezalatt.

1.)    A rászístá verziót a már vázoltak mellett (különösen a “miért hajtana valaki úttalan utakon messze az M3-astól csak azért, hogy találjon egy lelőhető cigányt”, “maroklőfegyver volt, szemben az eddigi ‘rászístá’ puskákkal és sörétesekkel” stb.) különös figyelmet érdemel az özvegy nyilatkozata. Idézzük a SZON-t:

"17:50: Megfenyegették az özvegyet - Megfenyegették a Tiszalökön meggyilkolt roma férfi feleségét telefonon, jóval a gyilkosság után, csütörtökön délelőtt. Az országos rendőrfőkapitány közben 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. A rendőrség egyelőre nem zárja ki, hogy összefüggés van a korábbi, romák elleni támadásokkal és vizsgálják a gyilkosság esetleges etnikai indíttatását is. A rendőrség kéri, hogy tegyen bejelentést, aki április 22-én, 21 óra és 21 óra 30 perc között Tiszalökön, a gyilkosság helyszíne környékén ismeretlen járművet vagy embert látott Tiszalök felől Tiszalök Újtelep felé haladni. "

Kedves Olvasók! Mennyire tartják életszerűnek azt, hogy egy rasszista gyilkos közvetlenül a gyilkosság után telefonálgasson az özvegynek? Mi nem igazán: miért is érdekelné a dolog továbbra is? Arról nem is szólva, hogy egy gádzsónak azért van annyi esze, hogy tudja, a hívót megpróbálják azonnal azonosítani és legalább hollétét behatárolni.

2.)    Időközben kiderült, hogy, bár a házuk valóban nézhetne ki jobban (és a porta előtti fű / gyomok lekaszálva), de maga a házaspár rendesen dolgozott. A zsOrigó szerint "Kiss Zsolt, az elhuny veje szerint apósa munkahelyén a megbecsült dolgozók közé tartozott, többször kitüntették, felesége is dolgozik, ő a tiszalöki faipari vállalat dolgozója 20 éve. A lelőtt férfit lánya és két unokája is gyászolja." Családi kapcsolatai sem éppen lumpencigányra vallók: ahogy az idézetben is olvasható, csak egy lányuk van, és annak is csak két gyereke.

Nomármost, ez több dolgot eredményezhet. (Mindez természetesen csak spekuláció.)

a.)    Ha valóban értelmes volt (és nagyon úgy néz ki, ez a helyzet), lehet, hogy a földijeit arra próbálta tanítani,  ne vegyenek fel pénzt az uzsorásoktól. Ez sokaknak csíphette a szemét, és így hallgattatták el.

b.)    Munkahelyét is érdemes meggondolni: vegyiművek. Miben is utazik számos maffiózócigány? Kábítószerben. Mit várhattak el az ispétől? Például azt, hogy hozzon / lopjon ki alapanyagokat, hasonlókat. A gyárban kiszárított mákgubóból (máktokból) extrakcióval (hatóanyag-kivonással) morfint állítanak elő. Szintetikus gyógyszeralapanyagokat is előállítanak; szóval, csupa olyan dolgot, amiről egy kémiaórákat messze elkerült ember azt hiheti, hogy Red Bull nélkül is szárnya nő tőle, vagy kaszálhat vele. Mi van ha az áldozat tezsvíri segítségnyújtásra kapott felszólítást, és nemet mondott a bodzáról átnyergelni akaró földinek? Az eredményt nem nehéz kitalálni.

Még ezen utóbbit erősíti meg a következő pont is:

3.)    A C-PRESS cikkének olvasói hozzászólásai között találtuk a következőt:

"Tiszalök-mindenki tudja,hogy az itt élő romák 70%-a egy roma "üzletember" magánhadserege (Kuruc.info: lásd még: Enying, ahol teljességgel ugyanez a helyzet), akik teszik azt, amiért fizetve vannak. Ez nem jelenti azt, hogy a gyilkosság ne lenne szörnyű, csak azt szeretném kérni, hogy mielőtt egyből rasszistázna-fasisztázna aki(akik) szokott, gondolja végig, vajon lehetett-e mégis valami más az egész mögött..."

4.)    Természetesen cigány hazudozásra (másokéra) is fény derült:

"Kiss Gyuláné, aki ugyancsak Tiszalök-Újtelepen él, azt mondta: egy hónappal ezelőtt 15 éves fiát csuklyások támadták meg. Kiszúrták a gyerek biciklijének a kerekeit, arra hivatkozva, hogy a fiú lopni indult. A gyerek a közelben lakó rokonokhoz szaladt segítséget kérni. Az esetet a rendőrségen jelentették, elmondták a történteket, de nem tudják, hogy azóta történt-e valami az ügyben.

A Kiss Gyuláné által említett ügyről a nol.hu megkérdezte a megyei rendőrségi szóvivőt, aki azt válaszolta: nincs olyan feljelentés a rendőrségen, amelyről az asszony beszélt, tehát nem tudnak arról, hogy csuklyások támadták volna meg gyermekét."

Gyengébbek kedvéért: a rendőrségi szóvivő cáfolta az asszony szavait.

5.)    Más fórumozók is írkáltak mindenféle érdekességet, Egy állítólagos helyi a következővel lepett meg bennünket: “Kettőt [terepjárót] láttak, amiben 2-2 feketeruhás nagydarab cigány férfi ült! Egyiküknél pisztoly volt és kiszált.”, ill. "Két fekete terepjáró járt az utcában. Egy Q7-es és egy Merdzsó. Mindkettőben 2-2 cigány férfi volt fekete ruhában. A kocsikon árpádsávos Nagymagyarországos matrica.
Az egyikből kiszált az egyik cigány férfi és pisztoly volt a kezében! Egyenlőre ennyit lehet tudni!!
Kiszivárgott infó."
A hozzászólás(ok) elkövetőjéről (jóskabarakk) nem tudjuk, mennyire megbízható. Mindenesetre nem kizárható, hogy igaza van.

6.)    Még vadabb, de talán nem teljesen légből kapott elképzelések is elhangzottak. Többen rebesgetik azt, hogy a fel nem derített cigányellenes gyilkosságok (egy része) politikai megrendelés eredménye. Azért lőtték le ezt a szerencsétlen embert, hogy fenntartsák a feszültséget a társadalomban, és ne azzal foglalkozzanak az emberek, hogy miért lett elrontva minden. Mindez természetesen, legalábbis szerintünk, meglehetősen kicsi valószínűségű; sokkal inkább életszerűnek látszik az uzsorás, de méginkább a gyárból való lopás-megtagadás miatti “befenyítés” verziója. Ezen verziót támasztja alá a délutáni fenyegető telefon is.

Sokak szerint ezt a verziót támasztja az alá, hogy azonnal kitűztek egy tízmilliós nyomravezetői díjat. (Miközben, ugye, a rendőrség nagyon ritkán ilyen bőkezű, különösen nem akkor, ha magyart gyilkolnak meg. Lásd pl. Horák Nóri esetét.) Sokan ezt azzal magyarázzák, hogy tudják “odafent”, úgysem lesz meg a gyilkos, így a pénz megmarad.

7.)    Kitett magáért a balliberális oldal is. A média hazudozásait már tárgyaltuk a zsIndexes, ill. az MTI-s cikkeinkben. A poltika is rátenyerelt az ügyre; felvonult a teljes SZDSZ-es, MSZP-s gárda. Juhász Ferenc (akinek eszement ostobaságait a másodikként hivatkozott cikkben olvashatjuk) egyenesen azt játszotta el, mint Gyurcsány a monorierdei katasztrófa után: majdnem sírt. Vajon mikor láttunk kormánypárti politikusokat a cigányok által legyilkolt magyarok temetésén vagy azonnal a tetthelyen egyáltalán megjelenni?

8.)    Nyomják keményen az ilyenkor szokásos szöveget. Hírszerző-idézet: ‘"Valószínűleg azért ölték meg, mert barna a bőre" - mondta lapunknak Balogh Mihály, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a tegnap este Tiszalökön történt gyilkossággal kapcsolatban.’ Ehhez nem kell sokmindent hozzátenni...