Függelékünkben alább a STOP ma reggeli cikke.

Kiderül belőle, hogy, úgymond, "terhes, beteg élettársát fuvarozta" a cigány. Érdekes, tegnapelőtt (lásd a videókat) még azt hazudták, hogy lázmérőért ment volna a maffiózó a gyógyszertárba, mert beteg volt a gyerek; később meg azt olvastuk, hogy a gyereket fuvarozta a kórházba (akkor már nem patikáról beszéltek).  Most meg az élettársa (nem felesége: a papíron-elválásból több segíly jön) lett beteg, őt szállította. Tessék már eldönteni, hogy kit kellett fuvarozni, ki volt a beteg, meg hogy mi volt a kiruccanás célja!
Igen, pofátlanul a képünkbe hazudnak. Lásd még az állítólagosan agyonvert vemhes példányt (az "agyonverték" szó többször is elhangzott a fenti videókon!), akin valahogy ez egyáltalán nem látszott (az ATV anyagában látható vele az interjú) Se halott nem volt, se semmi sérülést nem tudott felmutatni. Igen, a tipikus cigány hazudozás – lásd még a szállóigévé vált "lehet, hogy ott se vótam" beszólást.
Végül: Olaszliszkán a cigányoknak semmi baja nem volt az állítólagos elsodrásért "kiosztott" lincseléssel (Szögi Lajos meggyilkolásával). Most, hogy fordított a helyzet, pattognak szegínromákok, hogy milyen alapon mernek a sünök rálőni ("gyilkossági kísérlet") az őket elsodró mokkára. Azaz: dehogy fordított. A Sztojka-maffiózó itt akarattal adott gázt és nem akaratlanul sodorta el a rendőröket (lehetséges, hogy el is akarta gázolni őket). Szögi nem csinált ilyet – ellentétben pár vadbarom cigány(fajvédő), mint pl. a hírhedt Antifasiszta magyarázkodásával, akik szerint Szögi akarattal vadászott cigányokra és próbálta őket elgázolni.

Pár helyi hozzászólása:

Ez ugyanaz a brigád, akik nemrégen szintén a Balatoni úton és a Duna utcában balhéztak. Két utcányira laknak tőlünk, övék a város, felettünk járnak két méterrel. Úgy gondolják, ők érinthetetlenek azért, mert más fajból származnak. Még az iskolás gyerekük is randalírozik a suliban, fenyegeti, kirabolja az osztálytársakat...
Lincshangulat... A fehérek részéről meg félelem van évek óta.
***
Követelem az APEH-től a vizsgálatot! Sztojka István Érd Duna utca (a kisposta mögött a volt Tüzép telep). Varga Ferenc és Margit Aranyos utca 44. Ifj Varga Ferenc Berettyó út 14. Sztojka István Bethlen Gábor 10. Itt elérhetőek!!
***
Ezek a cigányok Érden a Duna utcában laknak. Az Aranyos utcai cigányok rokonai. Lehúzásból élnek, soha életükben nem dolgoztak. Sajnos az érdi rendőrök mind be vannak fenyítve a cigányok által, ezért kész csoda, hogy használták a fegyvert. Sajnos nem kalasnyikovot!!!

Függelék: a STOP eredeti cikke:
Lincshangulat Érden - tovább gyűrűzik a botrány! - Véletlenül sült el?

Szűnni nem akaró lincshangulat Érden! Miután két rendőr intézkedés közben megsebesítette Sz. Jánost, aki ráadásul terhes, beteg élettársát fuvarozta, feldühödött rokonok és családtagok árasztották el a helyszínt. Egy intézkedő rendőrt lökdösni kezdtek, mert hazugságnak tartják a zsaruk vallomását, hiszen szerintük nem sodort el senkit a sofőr. Többen sérelmezték, hogy vallomásukat nem jegyzőkönyvezték annak ellenére, hogy szemtanúi voltak az esetnek.

A rendőrség szerint az elsődleges vélemény az, hogy törvényes volt a fegyverhasználat, hiszen a sofőr kivonta magát az ellenőrzés alól. Mivel az autóban utas is ült, a fegyverhasználat jogossága megkérdőjeleződhet, mert az veszélyeztette az ő életét is. A STOP a nem mindennapi "igazoltatás" helyszínén járt, ahol a meglőtt férfi ismerőseivel való beszélgetés amolyan rögtönzött tüntetéssé alakult.

"Ide figyeljen! Ez nem hülye! Nem fogja magát börtönbe záratni egy jogosítvány miatt! Hazugság, hogy el akarta ütni a rendőröket! Ezt a zsernyákok találták ki, hogy megússzák a seggberúgást! De nem fogják, arról teszünk!" - mondta egy hatalmas testi adottságokkal megáldott férfi, mutatóujjával arcunktól 4 centiméterre hadonászva.

"A Jancsi asszonykája terhes. Ebben a borzalmas lövöldözésben a gyermeke is elmehetett volna. Ha ezt megússzák, akkor nincsen igazság ebben az országban!" - vágott közbe Marika, és hozzátette, ha figyelmeztető lövést adtak le a rendőrök, mert a vezető nem állt meg, akkor hogy lehet, hogy arra hivatkoztak, hogy véletlenül sült el a fegyver, amikor éppen elsodorták őket. Az indulatok nem nyughatnak, és mint mondják, nem is fognak nyugodni, amíg a két rendőr egyenruhában van.

A Szent János kórházban megoperált férfi a rokonok elmondása szerint még mindig életveszélyes állapotban van. Tüdejéből kivették ugyan a golyót, de még kérdéses, hogy mi lesz vele. Míg az intézkedő járőrök arról beszéltek, hogy egy lövéssel találták el a férfi hátát, addig a szemtanúk két sérülésről: egy comb-, és egy tüdősérülésről beszélnek. Ha pedig ez igaz, újabb magyarázni valója lesz az egyenruhásoknak, hiszen kétszer nem sül el egy fegyver véletlenül, ráadásul úgy tudni, János megállt, amikor a rendőrök leintették, de azt kérte, hadd vigye orvoshoz várandós párját, és utána tőle még a rendőrségre is bevihetik.

"Ezek akarják megtalálni a roma-sorozatgyilkosokat? Hát jobban félünk tőlük, mint azoktól!" - ezzel a mondattal búcsúztak tőlünk az érdi romák.