Ugye, milyen rászístákok a fentit nyilatkozó rendőrök? Persze nem Magyarországon, ahol - szemben oly sok nyugati állammal, pl. Finnország, Anglia vagy Olaszország - nem szabad semmiféle cigánystatisztikát publikálni.

Vagy egyáltalán megemlíteni, hogy egy adott bűncselekménytípust milyen származású emberek követnek el. Ami a potenciális áldozatok általi bűnmegelőzést erősen megkönnyítené; nem csoda, hogy Szabó Máté is erre utalt elhíresült nyilatkozatában. Idézzük az eredetiben ITT található, idei márciusi (ugye, azt sem lehet mondani, hogy a hatvanas, hetvenes évekből halászunk elő ilyen közleményeket) rendőrségi közleményt az egyik floridai lapból.

Feltesszük az elmaradhatatlan költői kérdést: nekik miért szabad az, ami nekünk nem? Nálunk miért támad egy emberként a balliberális "értelmiség", politikum és média Pásztor Albertre vagy Szabó Mátéra, amikor ilyeneket merészelnek mondani? Amerikában, a demokrácia, a szabadság letéteményesében miért lehetséges mindez? Miért nem feszítik keresztre a fajvédők a floridai rendőrséget? Azt se felejtsük el, hogy - ahogy az alább, a második olvasói hozzászólás tárgyalásakor is olvasható - ez nem elszigetelt eset, sőt: az usákok nyíltan közlik a származást a körözésekben, rendőrségi közleményekben,ill. statisztikákban (lásd EZT és EZT) - ahogy az angolok, a finnek vagy az olaszok. Még egyszer: nekünk miért nem szabad ugyanezt megtennünk?

"Bűnöző cigányok célkeresztjében az idősek

[A Florida-beli] Orange Megye seriffje azt nyilatkozta, hogy "megbízható forrásból" arról értesült, hogy bűnöző életmódú cigányok költöztek Közép-Floridába, azzal a céllal, hogy az idősebb háztulajdonosoktól lopjanak. A képük alább:




A nyomozók azt állítják, hogy könnyen felismerhetők arról, hogy illinoisi rendszámtáblájú autókkal vagy fugonokkal közlekednek.

A sheriff szerint a csoport tagjai (kettőtől négyig terjedő létszámban) tipikusan bejelentés nélkül jelennek meg az idős áldozatok ingatlanjánál. Mobilkommunikációs eszközökkel rendelkeznek és sokszor viselnek olyan ruhák, amely az állításuk szerinti cég egyenruhájára emlékeztet.

A csalók azt mondják, hogy [általános házkörüli munkákat végző] mindenes-, falomb-vágó cégtől vannak, esetleg felmérést csinálnak, stb. Az áldozatot a csapat egyetlen egy tagja tartja szóval, gondoskodva arról, hogy az kijöjjön ingatlanából, vagy azon belül egy olyan helyre menjen, ahol nem látja, hogy mások is bemennek a lakásba.

Ekkor a csapat többi tagja bemegy az ingatlanba és készpénzt, ékszereket, ill. más értékeket lop.

Amikor a lopással kész vannak, értesítik a bűntársaikat, hogy biztonságban visszaértek az autójukhoz.

Mindennemű kommunikációt a romának nevezett cigány nyelven folytatnak.

A seriffhivatal azt mondja, hogy soha ne engedjünk be ismeretleneket a lakásba, és ha azt sejtjük, hogy valami törvénytelen készül, azonnal hívjuk a rendőrséget."

A hírre két cigány (bár meglehet, hogy a második egy fajvédő szervezet - ahhoz túl helyesen ír, hogy átlagkormos legyen) is válaszolt. A mokka szellemi "színvonaláról" árulkodik a helyesírás, a számtalan összekevert nagy/kisbetűvel kezdés, a "nehezebb" szavak (pl. likely, within, so-called stb.) elrontása (Would; whitin; roma; Media; romany; likly; italan, So Called stb.). Az meg szintén magától értetődik, hogy a "their","they're", ill. "there're" szavakat / kifejezéseket se volt képes egyszer sem (!) normálisan leírni (helyette "there"-t használt). Nesze neked "iskolázottság", "műveltség"...

A második hozzászóló arra panaszkodik, hogy a mainstream média és a rendőrség "cigány- és bevándorlóellenes hisztériát" kelt. Arra is panaszkodik, hogy a cigányokról a lapokban, médiumokban közzétett képek azt sugallják, hogy szegínromákok csúnyák, sunyik és "kócosak", "ziláltak". Sérelmezi, hogy a média tolmácsolásában a bevándorlók (ez esetben cigányok) aljas futóvendégek, élősködők és bűnözők.

Függelék: Az eredeti cikk:

Criminal Gypsies targeting the elderly

The Orange County Sheriff's Office says it has received "credible intelligence" that a gang of criminal gypsies has moved into Central Florida with a plan to steal from elderly homeowners. They are pictured below.

Investigators say they may be easy to spot as they drive cars or vans with Illinois license plates.

According to the sheriff's office: Members of this group (two to four suspects at a time) typically show up unannounced at their elderly victim's residence. They are in possession of mobile communication devices and often wear clothing which resembles workers of the company they are claiming to represent.

The impostors will claim to be from a utility company, a tree trimming company, a survey crew, etc.The victim will be contacted by a single member of the group and talked out of their residence under false pretenses or they will be distracted into an area within their residence where they can not see if anyone else enters.

At this point other members of the "team" will enter the victim's residence and steal cash, jewelry, or other valuables.

Once the theft has taken place the entry crew will notify their associates that they are safely back in their vehicle.

All communications are conducted in the Gypsy language known as Roma.

The sheriff's office says never allow an uninvited stranger into your home and if you suspect something is awry, to call law enforcement immediately.

A két hozzászólás:

REALLY By So Called Gypsy @ 05/09/09 12:20:53 PM
I Would like to thank you for not claiming all roma are con artist like much of Media and law enforcement tend to do. Because these low lives or part of a mafia type sub culture org whitin the romany , and there last name is most likly Ely or Miller. that targets the elderly and steals there life savings . When all the Media and law get it right , we wont worry about how will it effect us if they all get arrested .. and we will start helping to do away with these groups .. because threre no italan mob and if you were raised amongst our culture and ways you would understand how to take them down......

DEMYTHOLOGIZING THE GYPSY CRIMINALITY STEREOTYPE By Roma Justice @ 03/20/09 04:44:08 PM
This article is a classic example of how mainstream media, aided by law enforcement agencies, arouse anti-Gypsy and anti-immigrant hysteria, by reporting that the Roma are criminals who exploit the vulnerable in society, like children and the elderly. Media plays a crucial role in fueling anti-Gypsy sentiment, which then influences public debate, politicians statements, and the actions of immigration authorities. The coverage, in general, is sensationalist and racist and ends up targeting every immigrant group of color. Moreover, the selection of pictures of the Romani people in articles and news coverage convey the idea that Roma are ugly, shifty, and disheveled, and do not fit the "suitable" picture of society at large. Instead, they reinforce the stereotype of immigrants, in this case Roma, as nefarious transients, economic opportunists and criminals. While this story carries the "Gypsy" label giving the reader the impression that Gypsies are the target, the real damage is aimed at all people of color, specifically immigrant groups, such as Hispanics.