Kisköre | A boltokban nem szolgálják ki a roma famíliát, és aláírásokat gyűjtenek a kiköltöztetésükért. A kisebbségi ombudsman szerint jogállamban erre nincs mód.

Apa és négy fia támadt rá egy fiatalemberre kiskörén. Állítólag egy régi sérelmüket akarták megtorolni. Súlyosan bántalmazták a fiatalembert, a már földön fekvő áldozatukat tovább rugdosták. A sértett sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, ámbár a helyiek úgy fogalmaznak, hogy őt egy budapesti kórházban kellett utóbb megműteni. A rendőrség a támadó család ellen csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Az eset kapcsán hétfőn este kiskörei lakosok egy csoportja spontán „falugyűlést” kezdeményezett, ahol aláírásokat gyűjtöttek annak érdekében, hogy a támadó családot, amellyel egyébként szerintük évek óta gondok vannak és súlyosan zavarják a városban élők nyugalmát, költöztessék el a településről.

A fórumon megfogalmazódott: a városvezetés éppen olyan tehetetlen velük szemben, mint a jogalkalmazók.

Minderről értesült az említett család, amely legott a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezethez fordult. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman már tájékozódott.
– A válságkezelés három területre terjedt ki – jelezte az ombudsman. – Elbeszélgettünk a családdal, s úgy vélem, sikerült velük megértetni: az a magatartás, amit ők követnek, helytelen. (Kuruc.info: Képzelem, mekkora hatással volt rájuk a szép szó... Mondjuk Kállai faluból történő kilépése után egy egész percig) Tudtunkra jutott, hogy egyes üzletekben nem szolgálják ki őket. A jelenlétünkben végzett vásárlásnál ezt nem tapasztaltuk, de láttunk nyílt leveleket kiragasztva, amelyek erre utalnak. A kényszerkiköltöztetésre viszont jogállamban nincs mód.
(HEOL)
Frissítés: három olvasó:

Tisztelt Kállai Ernő!

Mint Magyarországon élő magyar állampolgár szeretném felhívni a figyelmét arra a körülményre, hogy a - sajnos még mindig regnáló - politikai hatalom tevékenységének napjainkra számos család esett áldozatul, gondolok itt arra a katasztrofális gazdasági helyzetre, amelynek következtében nagy számú magyar család hiteleik, illetve közüzemi díjaik kifizetését képtelenek teljesíteni. Ellehetetlenült helyzetükre való tekintet nélkül - emberi mivoltukból kivetkőzött, embernek épphogycsak látszó lények - könyörület nélkül hoznak meg döntéseket ezen családok életéről, jövőjükről akképpen, hogy hátralékaik miatt kilakoltatják őket lakásaikból.

Nyilvánosan szeretném önt felkérni arra, hogy latba vetve kapcsolati tőkéjét, szakmaiságát: politikus kollégáinál, a törvényhozásban, kérem, hívja fel figyelmét politikustársainak arra a körülményre, hogy azon családok esetében, ahol a pénzügyi tartozás bármilyen formája felmerül - akár banki kölcsönt, akár közüzemi számlatartozást érintve -  amire a kiskörei ügy esetében hivatozott -, jelesül arra, hogy adott esetben a családot azért nem lehet kilakoltatni otthonából, mert jogállamban erre nincs mód.

Ott, ahol egy város életét bárki feldúlhatja, az ott élők biztonságát veszélyezteti, és ott, ahol minderre válaszként egy közösség kéri, követeli a rebellisek távozását, ott jogállamiságra hivatkozva nincs lehetőség kiemelni a közösségrombolókat egy addig egészséges társadalom életéből, hogy azt ne mérgezze tovább. Ma Magyarorságon - sajnos - akik pénzügyi hátralékukat nem tudják rendezni, azok számára a nemes érzés: a könyörület nem létezik.

Kérem önt, Kállai Ernő, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megértesse politikustársaival, mennyire fontos lenne a törvényi védelme azoknak is, akik áldozatai annak a politikai-gazdasági helyzetnek, amelyet az ön politikuskollégái idéztek elő. Amely helyzetre ön hivatkozik a kiskörei rebellis család esetében, az legyen érvényes a pénzügyi csapdába esett többi magyar állampolgár esetében is.

Reményeim szerinti, a jövőben ezen a területen is végzett hathatós munkálkodását előre is megköszönve tisztelettel:

Kanda Marianna

***

Üdv Kurucok!

Sikerült gyors egymásutánban elolvasnom a "Tűnjön el a cigánycsalád - ezt követeli a város" és a "Emberéletekbe kerül, hogy a kormány nem tiltja meg a kilakoltatásokat" című cikkeket. Ez utóbbiban arról van szó, hogyha valaki (pl. egy magyar család) eladósodik, akkor attól az állam és az általa támogatott bankok elveszik mindenét, kilakoltatják és földönfutóvá teszik. Az előző cikk arról szól, hogy Kisköre lakossága meg akar szabadulni az őket folyamatosan terrorizáló cigányoktól. Erre ugyanennek az államnak a kisebbségi ombudsmanja, Kállai Ernő kijelenti: "A kényszerkiköltöztetésre viszont jogállamban nincs mód." Mármint a cigányok kényszerkiköltöztetésére. Ismét a magyarokkal szemben a saját hazájukban alkalmazott kettős mérce iskolapéldáját vélem felfedezni. Mikor vetünk már véget ennek? (Kuruc.info / A.S.: majd ha a Jobbik hatalomra kerül. A Zsidesztől ne is várjuk a helyzet rendezését. Ahogy azt ITT is elmondtuk, Orbánék három éve hatalmon vannak az önkormányzatokban, mégsem tettek semmit. Egészen abszurd helyzet az, hogy még egyes LMP-s (!) politikusok, ill. a független Szepessy Zsolt sokkal többet tettek a cigánybűnözés felszámolásáért, mint a zsideszesek együttvéve. Ezt kéretik a választásokon szem előtt tartani, amikor a Jobbik és a Fidesz között kell választani.)
Szebb jövőt!
XY

***

Kedves Kurucok es Kiskorei lakosok!
 
Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannak uzenem: igenis van olyan jogallam, ahol az antiszocialis viselkedest kenyszerkikoltoztessel buntetik.
Nagy-Britanniaban roviden ASBO -nak hivjak vagyis Antisocial Behaviour Order.
Nemre, fajra tekintet nelkul kikoltoztetenk csaladokat, ha azok keptelenek beilleszkedni kornyezetukbe. Mivel Angliaban, egy nalunk sokkal regebbi demokraciaban mindex lehetseges, igy Magyarorszagon sem latom akadalyat.
 
Tisztelettel
Liscsey Zsuzsanna