Lázár: Csak a rendőrök tehetnek rendet

Dél-Heves | A Parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes elnöke a zűrös dél-hevesi térségben járt.

Öt éven belül forrpontra jut a térség – szögezte le Török Margit tenki polgármester, a közbiztonság állapotára utalva. Mindezt Lázár János, a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes elnöke látogatása kapcsán.

– Rendet csak a rendőrség csinálhat – mondta Lázár János. – Szigorítani kell a Büntető Törvénykönyvet, a büntetőeljárásnak gyorsnak és következetesnek kell lennie, a rendőrséget meg kell erősíteni.
Utóbbit a mai fordított piramis átformálásával képzelik el, vagyis kevesebb rendőri vezetőre, adminisztratív dolgozóra, s több körzeti megbízottra van szükség. Számításaik szerint a 41 ezres rendőri állományból tízezren főtisztek, s csupán 8–9 ezren teljesítenek szolgálatot az utcán.

A dél-hevesi térségben már tapasztalhatók a legsúlyosabb jelenségek, mint a gyermekbűnözés, az uzsora és a szervezett bűnözés.

Gönczi Mihály átányi polgármester is vázolta a bűnözés következtében lecsúszó, majd lassan megsemmisülő kisfalvak kilátástalanságát. Jelezte: a bűnözés visszaszorítását komplexen kell elképzelni a szociális szféra reformjával, a gyermekvédelem és a munka megbecsülésének új alapokra helyezésével.
(HEOL)
Kuruc.info / A.S.: közröhej. Egy zsideszes erőlködik. Annak a pártnak az embere, aminek a politikusai az önkormányzatok döntő többségét vezetik szerte az országban immár három éve, azaz tényleges hatalom van a kezében. Mégis, emlékszünk akár egyetlen olyan esetre, amikor egy fideszes önkormányzat keményített be a bűnöző/segílyescigányokkal szemben? Nem. Röhej, de még egyes LMP-sek (Mali Zoltán) is sokkal normálisabban kezelték a kérdést a gyakorlatban(!) és mentek neki az uzsorásoknak, a független Szepessy Zsoltról nem is beszélve. Nem szégyen az, kedves Zsidesz, hogy független, ill. egyenesen LMP-s politikusok (is) leiskolázták magukat? Miért szavazzunk az Önök pártjára, ha döntési pozícióban megint bizonyították, mennyire cselekvésképtelenek, mennyire nem érdekli magukat az átlagember sorsa?

(Gyengébbek kedvéért: a fentiek nem minősítendők LMP-reklámnak. A pártról, valamint annak cigánykérdésről alkotott, az SZDSZ-szel gyakorlatilag megegyező álláspontjáról továbbra is az a véleményünk, mint eddig.)

Kapcsolódó hevesi cikkek az utóbbi pár napból: Egyre többször támadnak rendőrökre a mokkák

Nem gyilkoltak Boldogon, "csak" idős házaspárt raboltak ki és öregasszonyt vertek

A gárdistákok idősek megkínzásába és kirablásába kergetik szegínromákokat