Nem zárható ki, hogy Szankon is cigány gyilkolt – kiderült ugyanis, hogy máshonnan érkezett, a pénzét esztelenül elivó ember az elkövető, és nem helyi. (A helyi romák ugyanis, a sajtóértesülések szerint, normálisak, beilleszkedettek és nem bűnöznek.)

Igen, lehetséges, hogy megismétlődött az Eva Rhodes-eset... ott is hasonló (bár nem ugyanaz, mert itt a munkaadó egy másik ember volt) történt. Egy messze földről jött cigánynak adott szegény munkát. Amit cserébe kapott: a halál…

Az eredeti hír:
Istenmezején fogták el a 27 éves szanki gyilkost

A Heves megyei Istenmezején fogták el azt a 27 éves férfit, aki brutális kegyetlenséggel megölt egy svájci nőt múlt kedden Szankon – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Kecskeméten.

A Szank melletti tanyáján élő 61 éves svájci nő holttestére augusztus 5-én találtak rá az emésztőgödörben az őt kereső ismerősei, majd értesítették a rendőrséget – mondta Polyák Zsolt őrnagy. A svájci nővel egy német barátnője beszélt augusztus 4-én kora délután, de este már nem érte őt el. A német nő másnap barátnője keresésére indult és segítőivel megtalálta a holttestet.

A rendőrség forró nyomon kezdte meg az információgyűjtést, s a tanyavilágban szemtanút is talált, aki látott egy férfit, amint az a svájci nő háza felé haladt – mondta a nyomozás részleteiről az őrnagy. A rendőrség beazonosította a férfit és augusztus 7-én elmentek érte Istenmezejére. A gyanúsítottat elfogták, megtalálták nála a helyszínről elvitt laptopot és mobiltelefonokat.

Polyák Zsolt kiemelte: a férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy állatgondozóként Jászszentlászlón dolgozott és üzletelés közben ismerte meg a svájci nőt. Elment a tanyájára, ahol először nem talált senkit, ezért el akart lopni pár eszközt. Ezután összetalálkozott a nővel, akit egy baltával, brutális kegyetlenséggel megölt.
Frissítés: a BAON információi:

A Szankon történt brutális gyilkosság részletei

A szanki gyilkosság kapcsán Polyák Zsolt elmondta, hogy a 27 éves L. Tamás beismerte a 61 éves svájci nő megölését. Az istvánmezejei (Heves megye) férfi Jászszentlászlón dolgozott állatgondozóként, de munkaadójával többször járt vásárlás miatt Szankon a meggyilkolt asszonynál is, azaz jól ismerte a kiszsombos dűlői tanyát. Augusztus 4-én hajnalban haza akart utazni, de nem volt elég pénze, ezért Szankon megállt, és egy helyi kocsmában elkezdett inni, egészen este 6 óráig. Majd a községben ittasan bolyongva rátért a dűlőre, és vallomása szerint ekkor már céltudatosan a svájci nő tanyája felé indult el azzal a céllal, hogy egy birkát ellopva és azt eladva pénzt szerezzen. Ám a tanyára bejutva az áldozat tetten érte, ezért brutális módon meggyilkolta, holttestét pedig az emésztőgödörbe dobta.

A rendőrök az adatgyűjtés során megtudták, hogy L. Tamás hirtelen eltűnt a gyilkosság után, ezért a gyanú gyorsan ráterelődött. Végül a megyei rendőrök 7-én fogták el Istvánmezején, és a házkutatás során megtalálták a férfinél a svájci nő tanyájából elvitt mobiltelefonokat, laptopot, zseblámpát és nyelvszótárt is. L. Tamás részletes beismerő vallomást tett, őt a kedden helyezte előzetes letartóztatásba a Kecskeméti Városi Bíróság.

Kuruc.info: egyre jobb. Úgymond nem volt elég pénze hazajutni, de, miután ezt konstatálta, inni – több órán keresztül! – igen.
Frissítés (17.06): Az illető származására nézve ellentmondásos információkat kaptunk Olvasóinktól. Ha bárkinek plusz infója van, kérjük, ossza meg velünk.

1. olvasó: Délelőtt kaptam az információt egy szanki ügyfelemtől, hogy a Szankon meggyilkolt svájci néni gyilkosa egy kb. 2 hete börtönből szabadult egri cigány, az anyakönyvvezető Lukics Tamás néven mutatta be nekünk az illetőt. Nem hinném, hogy a médiában lenne hírértéke a dolognak, mármint a származása a tetűnek. Gondoltam veletek megosztom.

2. olvasó: T. Szerkesztőség!
 
A szanki gyilkossággal kapcsolatban szeretnélek tájékoztatni benneteket.
Az elkövető NEM cigány származású. A szomszéd faluban lakom és olyan emberrel beszéltem, aki ott volt a kocsmában, ahol elfogták.
Bár felénk egyre több lecsúszott fehér ember integrálódik be a cigányok közé (igen sajnálatos), vagy ivócimbora vagy igáslóként.
Az illető fehér, bár világéletében zűrös ember volt többek szerint.

További jó munkát kívánva: Res