Olyan esküvőt valószínűleg még nem látott Újszász, illetve Lajosmizse, mint ami szombaton lesz.

Ugyanis az újszászi származású országos cigányvajda, Kállai Csaba fia megnősül, és igen nagyszabású és különleges, a cigány hagyományokat követő ceremóniára készülnek. Minderről az örömapa, Kállai Csaba értesítette a Szoljon.hu hírportált.

Vendégek nemcsak itthonról, hanem a nagyvilágból — Indiából, Bangladesh-ből, Amerikából, Fanciaországból, Dubaiból, Romániából és Moszkvából — érkeznek az eseményre, és több neves, ismert művész is jelen lesz. A ceremóniát egyébként a vajda a saját családjával szemben is a hitük és törvényeik szerint bonyolítja le.

Délután kettő órakor indul a vajda fiának házától a huszáros, hintós menet, majd ezt követi a limuzin és a nászmenet egész Újszászon át. Az esküvőre 16 órakor érkeznek meg a katolikus templomhoz a szertartásra. Utána pedig, 17 órakor a násznép Lajosmizsének veszi az irányt, ahol a lagzit ülik meg a Tanya Csárdában. Érkezéskor gyümölcsasztalok, apró sütemények, pogácsák és hűtött üdítők és italok várják a vendégeket. A vőlegény ide helikopterrel érkezik 18 óra 30 perckor. A fiatal párt és a vendégsereget Lajsz András fogadja különleges koktéljaival. A vacsora este fél nyolckor kezdődik, mely során báránysültet, kacsasültet, sült csülköt és más sülteket, birkapörköltöt, sertéspörköltöt, Újházi tyúkhúslevest és bográcsgulyást tálalnak fel. A vacsora fő attrakciója egy 450 kilós ökör lesz, persze nyárson sütve.

Itt lesz majd az úgynevezett kendőzés 22 órakor, a nagyszabású vacsora után. Ekkor a fiú beköti a felesége fejét kendővel, aki attól a perctől kezdve válik feleségévé. Lesz ott még kétórásra tervezett ajándékátadás, tűzijáték, amit a fiatalok tiszteletére az örömapák és örömanyák rendeznek, A tűzijáték után töltött káposzta és őzpörkölt várja a vendégeket. A táncos mulatság közismert művészekkel kifulladásig tart, ami tovább folytatódik a fiú házánál.
(SZOLJON)
Kuruc.info: 1.) Az állami adóhatóság nyilvántartásában 2009.08.23-án az alábbi végrehajtási eljárással érintett adószámok szerepelnek:

Az adózó neve (elnevezése): KÁLLAI CSABA
Adószáma: 52320323216

Ehhez nem kell különösebb kommentár. Ez is egy adócsaló, akár oly sok másik díszcigány – például az uzsoraüzletben igencsak sáros, adócsaló borsodi vajda, Lakatos Attila.

2.) Vajon miből volt minderre pénz (több tízmillió)? Kétkezi munkával kereste, vagy színesfémezéssel, ember- / drogkereskedelemmel és hasonló, tipikusan a (nagystílű) cigánybűnözés kategóriájába tartozó dolgokkal? A választ, természetesen, tudjuk. Miért nem megy ki pár rendőr (az APEH-esek mellett), és foglal le mindent? Az adótartozó magyarok alól miért teszik ezt, miért veszik el tőlük még a lakásukat, házukat is; a cigányokkal miért nem csinálják meg ugyanezt?