Az alább található videón hangzik el mindez.

Ahogy minden megnyilatkozásában, Mohácsi Viktória hazudik – és ismételten tanújelét adja, mennyire nem beszéli az elsőszámú világnyelvet, az angolt. Egy olyan ember, aki öt évet töltött Brüsszelben EP-parlamenterként. Külügyminiszterünk (azaz dehogyis a miénk) sem remekel: az angoltudása nem sokkal jobb, mint Mohácsié – súlyos nyelvtani hibái és eszement szószerkezetei (amelyek miatt egy komolyabb diplomata-találkozóról azonnal páros lábbal kirúgnák) miatt én még egy sikeresen abszolvált középfokút sem nézek ki belőle. Hiába, ez az MSZP-s, balliberális  “szakértelem”…

Érdemes megfigyelni azt is, hogy a Jobbikban nem csupán Morvai Krisztina rendelkezik kitűnő, “alázós” nyelvtudással, hanem a műsorban megszólaló szóvivőjük, Várkonyi Zsolt is – aki még svédül is beszél (nem is akárhogy). Ennyit arról, hogy ki a felkészültebb: az MSZP, akinek csak egy olyan külügyminiszterre futotta, aki simán elhasalna egy középfokú nyelvvizsgán, az SZDSZ, akinek a Mohácsi Vikije még öt év kint-tartózkodás alatt sem volt képes olyan szinten megtanulni angolul, hogy mondatonként legalább egy igen durva hibát ne kövessen el, vagy a Jobbik, amely frontembereinek nyelvtudásával a világon semmi gond nincs.

Végül, vegyük észre azt, hogy Göncz Kinga, akinek a feladata az ország védelme lenne, még csak meg sem próbálkozik ezzel. Nem azt magyarázza, hogy “nem tudjuk, ki ölte meg a romákat” (a műsort még az állítólagos gyilkosok őrizetbe vétele előtt vették fel), hanem kirekesztésről, rászízmusról hazudozik.

A műsor teljes leirata / fordítása a következő. Felhasználtuk hozzá a Vastagbőr eredeti svéd fordítását; azt egészítettük ki az angol részekével, ill. a magyarul elhangzó mondatok leiratával.

[Bemondónő] A radikális jobboldali párt, a Jobbik, a romák elleni határozott fellépéssel reklámozza magát és ezzel a politikával szerzett 15 százalékot a magyar EU választásokon. A magyar romákat egyre brutálisabban üldözik. Csak az elmúlt évben 8 romát gyilkoltak meg teljesen provokálatlanul.  (Kuruc.info: tehát beleszámolják a pécsi, cigányok által elkövetett gyilkosságot is. Mondjuk ez érthető, hiszen Hell Istvántól “tudjuk”, öngyűlölő cigókról van szó, ugyebár, ezért ezt az esetet is a rászízmus nyakába kell varrni...) A Jobbikot és félkatonai szervezetét, a Magyar Gárdát vádolják a merényletekkel. A vádak ellenére azonban a Jobbik igen széles körű népszerűségnek örvend.

[Idős hölgy, 0:35] - Utálom magukat [cigányokat], mert úgy viselkednek… - cigányok közbevágnak: mind a hárman? – mert úgy viselkednek a házban, hogy feltörtek mindent.

[Cigányok minderre:] - Nem igaz! Hanem ez cigányellenes, utálja a cigányokat! Fajgyűlölő! Nagyon!

[Férfi bemondó] Az idős hölgy nem kíméli a szavakat roma szomszédaival szemben a lepusztult pesti városrészben.

[Fiatal cigány 0:57-kor] - Énszerintem megölik a romákat. Megölik. Ha fordított helyzet lenne, ha fordított helyzet lenne, akkor már nagyon sok roma bent lenne a börtönben. (Kuruc.info: az ominózus 1300 eset. Meg a börtönstatisztikák, ugyebár.)

[Férfi bemondó] A kommunizmusban jobb dolguk volt a romáknak, akkor még volt állásuk. Ma teljesen a társadalom perifériáján élnek, munka és szociális státusz nélkül.

[Göncz Kinga:] Vannak halottak az országban. Bizonyos tekintetben ez hasonló azokhoz az országokhoz, ahol sok bevándorló él. Néha azt látjuk, hogy magasan képzett romák nem kapnak munkát, csak azért, mert romák. (Kuruc.info: elképesztően pofátlan hazugság.)

[Férfi bemondó] A gazdasági válság nyomában a problémák átlépték az erőszakosság küszöbét. Az utóbbi egy év alatt 8 romát gyilkoltak meg. A minap éjjel egy roma asszonyt lőttek agyon, a lánya életveszélyes sérüléseket szenvedett.

[Mohácsi Viktória:] Azok a gyilkosok ugyanazt (Kuruc.info: “the same”, azaz "ugyanaz" - nem "similar", azaz "hasonló"! Vikikénk azt állítja, hogy a gyilkosok gárdista-egyenruhában öltek. Gárdisták, jobbikosok, ezért simán fel lehet jelenteni.) az öltözéket használták, mint a Magyar Gárda, fekete ruhát, nagy, nagyon nagy bakancsokat, és a fejükön, a fele társaság fején, magas sapka volt, mint a Ku-Klux-Klánon.

[Férfi bemondó] Senki nem tudja, ki követi el a gyilkosságokat - akár személyes bosszúhadjáratról is lehet szó, de kimondatlanul is a Magyar Gárdát, a radikális jobboldal milicista csoportját gyanúsítják.

[Mohácsi Viktória] Kizárásos alapon (Kuruc.info: az “exclusive logic”-ot ennek hitte a drága – természetesen az teljesen mást [számítástechnikában a “kizáró vagy”-gyal kapcsolatos műveleteket / logikát] jelent) biztosan nincs más motiváció, mint a rasszista. Minden halott ember roma, mindegyikük romák között él.

[Várkonyi] Ha egy Jobbikos vagy Gárdás követte volna el ezeket a gyilkosságokat, mennyi esélye volna arra, hogy 24 órán belül ne tartóztassák le?

[Svéd bemondó] A Jobbik párt sajtószóvivője sokáig Svédországban élt. Pártja 15 százalékot,  azaz 3 mandátumot kapott az EU-választásokon. A Jobbik azzal vádolja a politikai elitet, hogy ellopták a magyar nép pénzét.

[Várkonyi] A politikai elit sikkaszt és benne van a szervezett bűnözésben is. Erre bizonyítékaink is vannak.

[Bemondó] A Jobbik a magyar értékrendet kívánja védelmezni és a bűnözés nagy részével a romákat vádolja. Az úgynevezett cigánybűnözést akarják megfékezni.

[Várkonyi] Sokféle bűnözésről beszélünk: kisebb vétségek, mint a zöldséglopás, de ott vannak a nagyobb tételek is, mint például az uzsorázás, védelmi pénz szedése, prostitúció...

[Hegedűszó]

[Férfi bemondó] A majdnem egymillió romát bűnbakká kiáltották ki a válság nyomában. A kormány régi hibái miatt megszorításokra van szükség, az adókat emelték. Az emberek nehezen élnek és a kormányon lévő szocialistákat és liberálisokat hibáztatják.

[Göncz Kinga]: Nagyon sok pénzt fektettünk abba, hogy a nehéz sorsú embereket felemeljük (Kuruc.info: az angolja igencsak ócska: “We invested a lot into those who were the losers”. Ezt így nem lehet használni, max. úgy, hogy “who were the losers of World war 2 / Vietnam”, azaz kizárólag "kik nyerték meg / vesztették el az X háborút"  értelemben), és emiatt a magyar deficit igen magas lett. Ezt a deficitet a legutolsó pár évben elkezdtük csökkenteni; ma az az egyik legalacsonyabb az Unióban, de ennek nagyon magas volt az ára. (Kuruc.info: Itt megint egy nem túl szép hibát [nem egyezteti rendesen a számot] vét: "one of the lowest deficit in the European Union" – helyesen: deficits.)

[Riporter] A megszorító intézkedések igen népszerűtlenné tették a kormánypártokat. Minden arra utal, hogy jövőre kormányváltás lesz a Parlamentben, a Fidesz jelenleg 55 százalékon áll, és azt ígérik, hogy gyorsan ki fogják emelni az országot a válságból.

[Szijjártó]: Nagyon nagy mértékben le akarjuk csökkenteni az adókat, ez van a gazdasági programunk középpontjában; le akarjuk csökkenteni a kamatokat. Minél magasabb a kamat, annál nehezebb egy kis- vagy középvállalkozás munkája. Megerősítjük a rendőrséget, a közigazgatást és garantáljuk minden embernek, hogy biztonságban legyen. (Kuruc.info: duma, duma, duma… három éve tiétek az önkormányzatok nagy többsége, mégsem csináltatok semmit, mégsem erősítettétek meg a közbiztonságot sehol. Miért van az, hogy a médiumok a független Szepessy Zsolttal meg az LMP-s Mali Zoltánnal, ill. Ivády Gáborral foglalkoznak a cigánytéma kapcsán, és nem veletek? Miért higgyük el azt, hogy kormányra kerülve hirtelen megtáltosodtok?)

[Férfi bemondó] Az emberek most tehát gazdasági csodában reménykednek. De a romák számára még távol van a beilleszkedés és az anyagi jólét.

 

A műsorról írt kitűnő Vastagbőr-cikket ITT találjuk. (Most kivételesen nem vesszük át: akkora a felhozatal, hogy nincs időnk a HTML újraszerkesztésével pepecselni.)
Kapcsolódó: Új Áder János született: Mohácsi Viktória és az angol nyelv + YouTube + 2 olvasó (szintúgy bemutatja, milyen “profi” szinten beszéli a mi Mohácsi Vikink az első számú világnyelvet… és mellette, természetesen, kitér a hazugságaira is)