Sárdobálássá alakult a kampány, a lényegi kérdésekről nem esik szó, a Jobbikot nem a programja alapján támadják (mert így a parlamenti pártokra nézve kínos igazságokról kellene beszélni, és alulmaradnának a vitában), hanem a magánélet van a középpontban. Ki mikor volt részeg, mit csinált évekkel ezelőtt egy legénybúcsún - ezzel próbálják lejáratni a Jobbikot, így a párt politikusai alig tudnak beszélni a legégetőbb problémá(k)ról. 
Vona Gábor nemrég az InfoRádióban vendégeskedett, ahol a riporter azt bizonygatta, hogy cigánybűnözés nem létezik. Még mindig itt tartanak: a csillagokat is lehazudják az égről.
(A cikk a nagyobb képek alatt tovább folytatódik!)

Vonát itt épp előállítják a rendőrök a Magyar Gárda tüntetésén - mert a fűben ült, ezzel pedig "másokban megbotránkozást keltett"
Akik cigánylakta településeken élnek, rettegnek. Sokan érezzük a félelmet és elfojtott dühöt, amikor cigányok jönnek velünk szembe az utcán. Előretekerjük az eseményeket. Ha mellénk érnek és megkérdezik, hogy "Nincs egy szál cigid?" vagy "Bocsi, meg tudnád mondani, mennyi az idő?", azonnal veszélyérzetünk támad. Ők rendre öten vannak velünk szemben, felfegyverkezve, késekkel. A forgatókönyvet ismerjük: legjobb esetben csak elveszik mobilunkat, értékeinket, rosszabb esetben meg is vernek, megkéselnek, vagy ha nők vagyunk, megfogdosnak, letépik az aranynyakláncunkat és kitépik a fülünkből a fülbevalót.
Beszólnak és terrorizálnak az iskolában, lakóhelyünkön, az aluljáróban és az utcákon. Ha a buszon szállnak fel balhét kereső cigányok, szinte minden utas már-már kényszeredetten kezd el cipője tisztogatásával foglalatoskodni. Senki nem szeretné vállalni az áldozat szerepét, s mindenki tudja: ha csak egy pofont is lekever a cigánynak, az már rasszista bűncselekmény, amiért meghurcolják és börtönbe dughatják. Ezzel szemben a cigányok még a gyilkolást is megússzák felfüggesztettel - mindkét esetre volt már precedens a bíróságokon.
Maffia, drog, szamurájkard és erőszak - ez a cigány fiatalok kedvence
Láthatunk felnőni egy olyan cigány generációt, ahol divattá vált az iskola- és munkakerülés, az ingyenélés. Az a menő, aki maffiózó, aki jól ki van gyúrva és Myvipen szamurájkarddal meg aranynyaklánccal pózol. Tisztelik azt, aki erőszakos vagy épp segélyből él. Elég körülnézni a közösségi oldalakon, vagy hírportálunk Iwiw-rovatában. Ők most tizenévesek. De mi lesz, ha elérik a harmincat és ereje teljükben lesznek? Mi lesz az ő gyerekeikkel, milyen nevelést kapnak, milyen környezetben fognak felnőni? A válasz egyértelmű: a cigánybűnözők egyre elvetemültebbek lesznek, nem ismernek se Istent, se embert.
 

Közeleg a választás, nem túlzás azt a mára jórészt - a jelenlegi pártoknak köszönhetően - lejáratott lózungot puffogtatni, hogy a kezünkben van a jövőnk. Mindenki vizsgálja meg az X behúzása előtt, hogy melyik párt mit tett cigányügyben eddig. A legtöbb pártra nem is érdemes szót pazarolni cikkünkben, a Fidesszel viszont érdemes foglalatoskodni. Folyamatosan azt hangoztatják, hogy ők megoldják a kisebbségi problémát és helyreállítják a közbiztonságot.
A fideszes Sólyom üzenete: nem kell iskolába vinni a cigány gyerekeket
Mit tett a Fidesz és holdudvara? Sólyom László nemrég adott kegyelmet két cigány szülőnek, akiket végső szankcióként börtönre ítéltek amiatt, mert gyermekeiket nem járatták iskolába. Mialatt Orbánék megállás nélkül az oktatás fontosságát hangsúlyozzák, addig most köztársasági elnökük azt üzente az összes cigánynak: nem kell iskolába járatni a purdékat, nem lesz semmi szankció: se pénzbüntetés, se börtön. Sólyom megmutatta a jövőképet: nem kell iskolába járatni a gyereket, helyette nyugodtan lézengjen és bűnözzön az utcákon a kis cigus, hadd tanulja meg a zsebelés és rablás minden csínját-bínját. Köszönjük szépen.
Orbán leendő minisztere a szociális kártyáról: "ez ocsmányság"

Hegedűs Zsuzsa lesz Orbánék szociális minisztere. Igazi SZDSZ-es cigányvédő mentalitással jellemezhető az egyébként zsidó származású Hegedűs, aki egy interjúban élesen kikelt Monok polgármestere (Szepessy) és az általa bevezetett szociális kártya ellen, aminek lényege az, hogy a cigányok a segélyt cigire és piára ne verhessék el, valamint játékgépben és az uzsorás zsebében se landolhassanak adóforintjaink. Tehát a segélyezettek csak a kijelölt boltokban tudnák azt levásárolni, legyen szó kenyérről, tejről vagy épp húsról.
Hegedűs ezt a kezdeményezést ocsmányságnak nevezi, és szerinte "a monoki polgármestert ezért legalább ki kellene közösíteni." Igen, jól látja a kedves olvasó, a Fidesz leendő minisztere szerint ez a Monokon már megvalósított rendszer az ördögtől való ocsmányság. Ott a link, tessék leellenőrizni és elolvasni. Aztán ha Ön egyetért azzal, hogy "nem szabad szegény romáknak megszabni, hogy mire költsék el pénzüket, hadd vegyenek piát meg szórják el félkarú rablóra, ha attól lesznek boldogok" - akkor nyugodt szívvel szavazzon a Fideszre.

Ez a kép bizonyítja: igenis próbálnak pénzt keresni a roma nők, Hegedűs szerint ez rendben van
Minden párt a szőnyeg alá söpörte a kérdést, mert kínos a téma, és jó szavazóbázist jelent a cigányság: négyévente pár konzervért szavazatokat lehet vásárolni. A Jobbik nem pusztán nevén nevezte a gyereket, hanem programjában megoldást is kínál rá - persze a média erről kevéssé beszél. Itt elolvasható a Jobbik programja és benne a cigánysággal kapcsolatos tervek. Egyébként Érpatak jobbikos polgármestere már bizonyította, hogy a cigánybűnözést fel lehet számolni, ő újra élhetővé tette települését. Erről olvashat az alább látható, korábbi összeállításunkban, amit anno meglehetősen kevesen láttak. Érdemes átfutni, kiváltképp a választások előtt, hogy felelősségteljes döntést hozhassunk a vasárnapi voskoláson. 
Korábban írtuk: Mit tett a Fidesz cigányügyben hatalmon, mit várhatunk tőlük a jövőben? - Utánajártunk
"A jelenlegi tragikus helyzet, a bűnözés és a féktelen segélyezés csakis az MSZP-SZDSZ hibája. Orbán bezzeg iskolába járáshoz kötötte a segélyt, tehát ő mindent megtett, amikor hatalmon volt" - talán sokan hallottak már efféle érvelést. Mi utánajártunk, pontosan milyen rendelet született ezzel kapcsolatban a Fidesz-kormány alatt, továbbá összegyűjtöttük a Fidesz cigánysággal kapcsolatos megnyilvánulásait. Szigorúan a tényekre támaszkodunk, hogy az olvasó is tisztábban láthassa, hogyan viszonyulnak Orbánék hazánk jelenlegi legégetőbb problémájához: a cigánykérdéshez.

A cigánybűnözés: létezik vagy nem?
Közel egy éve készített a Nézőpont Intézet a Heti Válasz megbízásából egy felmérést, amely szerint az emberek 91%-a szerint létező jelenség a cigánybűnözés. Akik ezt tagadják, azok 5%-ot tesznek ki a felmérés szerint. Ők általában azzal védekeznek, hogy nem minden cigány bűnöző, ezért nem helyes ez a kifejezés. De ezek szerint cigányzene sem létezik, mert nem minden cigány zenész. Az analógia és a hasonlat tökéletesen egyezik.
Lakatos Attila borsodi cigányvajda például így nyilatkozott: "Ha húsz rablásból húszat cigány követ el, akkor az mi, ha nem cigánybűnözés, testvéreim? Arab? A cigánykérdés nemcsak öt, hanem ötven év múlva is téma lesz, de a bűnözést le kell állítani."
A rendőrök is tudják egy adott bűnténynél, hogy merrefelé kell keresgélni. A kábel- és színesfémlopások, tömegverekedések kapával és szamurájkarddal, idős emberek meggyilkolása pár ezer forintért, késelés egy szál cigiért, zsebelések, uzsoramaffia - ez mind a mokkákra jellemző bűnelkövetési forma, de a sort még folytathatnánk. Orbán Viktor viszont a fentiek ellenére nemrégiben úgy fogalmazott: "cigánybűnözés nincs, de cigány bűnözők vannak". Tehát szembemegy a 91%-kal. És habár kissé közhelyes, de igaz: aki a problémát sem nevezi meg, sőt, letagadja, attól ne várjuk annak megoldását.
1998-2002 - a Fidesz kormányon - semmi lényegi tett
Mint az az Amaro Drom és az Origo cikkéből kiderül, 1999. október 1-től a családi pótlék helyett iskoláztatási támogatást lehetett igényelni, tehát a Fidesz valóban próbált valamit tenni - ki akarta kényszeríteni a feketelábúak iskoláztatását. Ami kezdetnek jó lett volna, de ezzel ki is merült a dolog. És éppenséggel nem tesz jót, ha az iskolában terrorizálják a többieket és ellehetetlenítik a tanulást "mozdonyszőkék". Ezt meg lehetne oldani szegregációval, cigány tanítókkal, nevelőkkel (akiket remélhetőleg jobban tisztelnek a rasszista színesek, mint a magyarokat) - de a Fidesz ezt nem támogatja jelenleg sem. Így pedig sok értelme nincs.
Ráadásul az SZDSZ-MSZP és más cigányfajvédők őrjöngése okán végül a fentieket sem tartatták be. Ha nem járt a gyerek iskolába, akkor is kapta a család a pénzbeli támogatást, pusztán számlákkal kellett a szülőknek igazolniuk, hogy a pénzt valóban a gyermekre költötték, ami nem bonyolult, ráadásul ahogy az Amaro Drom cikke fogalmaz: "ritkán élnek ezzel a drasztikus lehetôséggel a gyermekjóléti szolgálatok". Magyarán nem is kérték a számlát. (Hozzá kell tenni, hogy állítólag akkoriban a visszaélések száma elhanyagolható volt.)
Azaz a Fidesz eme intézkedése meglehetősen foghíjas és kezdetleges. Sajnos mi több érdemi tettről nem tudunk 1998-2002 között, ez így önmagában tehát igencsak sovány, a nagy nulla felé konvergál.
2002-ben a szocialista-liberális kormány megemelte a juttatások összegét.
A cigány fideszes EP-képviselő szembe megy a magyar emberek akaratával

Járóka Lívia, a fideszes Mohácsi Viktória
A Fidesz a legutóbbi EP-választásokon is kijuttatta Brüsszelbe cigány képviselőjét, Járóka Líviát, akiről az a hír járja, hogy az SZDSZ-es Mohácsi Viktóriával jó barátságot ápolt kint, és rendszeresen együtt is szavaztak-bratyiztak. Járóka Lívia (is) cigányfajvédő, többek között a szegregáció teljes felszámolását követeli az oktatásban. Hiába, megint azok mondják meg a frankót, akik a Rózsadombon laknak, vagy Brüsszelben "tengetik" napjaikat. Pedig azokat a magyar szülőket kellene meghallgatni, akik gyerekeit rendre terrorizálják kolompárék az osztályban, és ellehetetlenítik a minőségi oktatást. (Persze vannak kivételek, de a cigányok többségére ez igaz.) Ők egészen biztosan károsnak tartanák Járóka Lívia tevékenységét, és követelnék, hogy a beilleszkedni nem akaró és képtelen cigányokat különítsék el a tanulni akaróktól.
A helyzetről sokat elárul a Népszabadság cikke, alább közlünk néhány részletet.
"Tudásvető néven új iskolát alapított néhány álláskereső pedagógus Borsod megye északi szegletében. Alapítványuk olyasmit kínált, amivel a környék egyetlen állami iskolája sem vehette fel a versenyt: hátráltató körülményektől mentes órai munkát. Az adott körülmények között ez lényegében egyenértékű a cigánymentes iskola megnevezéssel.
Elmondom, hogy néz ki mifelénk az integrált oktatás: egy átlagos osztályban van tizennyolc roma gyerek, és öt, esetleg hat olyan, aki nem az. A huszonháromból mondjuk húsz gyerek nem csinál házi feladatot, nem készül, sokszor a felszerelését sem hozza. Az óra negyvenöt percéből harmincöt üres időtöltés, többnyire fegyelmezéssel telik. Maga nem vinné el a gyermekét egy ilyen osztályból az első adandó alkalommal? Eddig nem volt hová. Most van – ad helyzetértékelést egy nemrég nyugdíjazott iskolavezető."
"Messing Vera, az MTA Szociológiai Kutatóintézetének munkatársa szerint sajnálatos módon az iskola minőségét hazánkban is nagyon gyakran a cigány gyermekek aránya alapján ítélik meg." Így nyavalyognak állandóan, noha ez a tapasztalat. Apropó, tudják, honnan ismerszik meg az előítéletes ember? Onnan, hogy a piros csapot nyitja meg, ha forró vizet akar. Nos, az iskolaválasztással, az erőszakkal és a cigányok arányával is ez a helyzet.
Tehát a tapasztalat az, hogy az integrált oktatás teljes kudarcot vallott, magyar gyerek ilyen környezetben képtelen tanulni, nem csoda, ha a szülők ebből nem kérnek. De miért erőlteti ezt Járóka és a Fidesz (akinek gyerekei persze nem a putrisok közé járnak iskolába)? Nos, ezért szavazhattak nagyon sokan a Jobbikra az ország keleti felében, és vélhetően még többen fognak, hisz a probléma egyre csak súlyosbodik, és ezt láthatólag nem kívánja megoldani Orbán sem. Járóka cigányfajvédő, magyarellenes megnyilvánulásait hosszasan lehetne sorolni. Ő nem más, mint Mohácsi Viktória (SZDSZ) narancsszínű kiadásban, némileg kulturáltabb hangvétellel.
Egyébként Morvai Krisztina anno jól megmondta, érdemes elolvasni a levelét. Ha annyira jó dolog cigányokkal tanulni, akkor tömjék tele a Laudert (zsidó iskola) kormosokkal, minden zsidó mellé üljön egy cigány, ismerjék meg egymás kultúráját, barátkozzanak! Ha annyira jó buckalakókkal együtt tanulni, vigye Orbán is a gyermekét efféle iskolába! Nem kell ehhez Borsodba menni, már Pesten is találni ilyet. Miért csak a szegény, kiszolgáltatott embereknek hagyják meg a "tarkaság" örömeit?
Döbbenet: börtönt megjárt, majd rejtélyes módon kegyelmet kapott MSZP-s bűnöző cigány a Fidesz soraiban
Mint arról már beszámoltunk, Farkas Flórián személyében egy köztörvényes bűnöző ül a Parlamentben, a Fidesz soraiban. Farkast többször elítélték, börtönben is ült, ám a legdurvább az, hogy mikor az 1990-es évek második felében bíróság elé akarták állítani sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, nos, ekkor egész egyszerűen Göncz Árpád köztársasági kegyelemben részesítette. Indoklás nem volt, az ügyet pedig szokás szerint harminc évre titkosították. Tehát Farkas nem került bíróság elé bűncselekményéért. Kezdetben az MSZP szövetségese volt, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Lungo Drom elnökeként százmilliós támogatásokkal stafírozta ki az akkori kormányzat, akárcsak most Kolompár Orbánt. De mint láthatjuk, Farkas megúszta, ő felsőbbrendű, neki nem kell felelni az elsikkasztott pénzért, de ha egy vállalkozó nem ad számlát, arra kíméletlenül lesújt az APEH. Ez Abszurdisztán...

Börtönmúlt, MSZP-s tagság, hűtlen kezelés, sikkasztás = akadálytalan karrier a Fideszben
2006-óta fideszes kézben az önkormányzatok - mégsem tettek semmit!
A másik érv, amit hallani szoktunk, hogy miért kérnek számon ezt-azt a Fidesztől, amikor 7 éve nem ők vannak kormányon. Nos, ez igaz is lenne, bár láthatjuk tetteik és megnyilvánulásaik alapján, hogy ők is csak a szőnyeg alá söpörnék a kérdést, és maszatolnának cigányügyben. Azonban ne feledjük: 2006-ban elsöprő győzelmet arattak az önkormányzati választásokon (ráadásul azzal a mesével próbáltak szavazókat nyerni, hogy ettől majd előrehozott választás jön. Akkoriban adta Viktor a 72 órás ultimátumát Gyurcsánynak, az önkormányzati választás, a népszavazás és az EP-választás után is hasonló volt a maszlag, amit sokan bevettek...), így tényleges hatalom került a Fidesz kezébe, hisz a polgármestereknek komoly jogkorük van - például a segélyezés, polgárőrség-közbiztonság, közmunka kérdésében.
Feltesszük a kérdést: hallott Ön bármit arról, hogy fideszes polgármesterek érdemi tettet vittek véghez, netán javasoltak valamit? Mi sajnos nem. A Fidesznél megvan a megfelelő szervezeti struktúra, fel tudnának szervezetten lépni az ügyben, de ilyen nem történt. Viszont ott az ellenpélda: a független Szepessy Zsolt például rendszeresen megnyilvánult, javalastokat tett a cigányprobléma megoldására, és formálta saját községét, Monokot. Egymaga. Legutóbb például az uzsorások ellehetetlenítése céljából a szociális kártya bevezetését szorgalmazta. Megígérte, így hát meg is csinálta. Mint kiderült, a kártyás rendszer kiépítése nem költséges. A lényege, hogy a segélyt a kártyára utalják, ezzel pedig csak a boltban lehet vásárolni, de nem mindent: kávét, cigit, alkoholt nem lehet venni, a segély továbbá a játékgépben és az uzsorások zsebében sem köthet így ki. Mindezt nem a fideszes polgármesterek tették, noha ugyanannyi lehetőségük volt erre, mint Szepessy Zsoltnak.
Mint ahogy Monok volt az első település, ahol közmunkához kötötték a segélyt. Hiába a sok fideszes polgármester és a jobboldali többség az önkormányzati testületekben: ők nem kezdeményezték, és ugyanúgy tömik az ingyenélő mokkák zsebét, mint eddig szocialista elődeik. Tehát nincs érdemi változás, noha a hatalom és a lehetőség itt már a Fidesz kezében van. Szepessy bebizonyította, hogy lehetne mit kezdeni ezzel.
Ha a Fidesz nyer 2010-ben, akkor borítékolható a fentiek fényében, hogy érdemi változás nem lesz. A Jobbik ezzel szemben kemény fellépést ígér, és mivel a cigánykérdés a fő profiljuk, nem hinnénk, hogy ők is csak maszatolnának. Mert ha ők sem tennének semmi érdemit, az a párt totális megsemmisüléséhez vezetne, Vonáéknak hamar befellegezne.
Az biztos, hogy meg kell állítani a megélhetési szaporodást, a féktelen segélyezést, a pozitív diszkriminációt, súlyosbítani kell a büntetési tételeket, és le kell szállítani a büntethetőség korhatárát. Hogy ne fordulhasson elő, hogy egy tizenéves cigány kölök rabolhat, lophat, mégsem tehetnek ellene semmit. K. Dárió esetében ugyanis ez volt a helyzet: "... a fiút korábban autó önkényes elvételében, autófeltörésben, tucatnyi betörésben, illetve utcai táskalopások miatt gyanúsíthatta volna meg a rendőrség, ha kora miatt engedik a törvények".
J. Réka - Kuruc.info