Melyik "hazáért?"
Belső információk kerültek ki a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH) a romagyilkosságok gyanúsítottjairól – ismerte el közleményében a Nemzetbiztonsági Iroda (NBI) tegnap. Kuruc.info: magyarán az egyedül lapunk által közölt dokumentum valósnak bizonyult, és az NBH tényleg nyakig szaros a cigánygyilkosságok manipulálásában, perdöntő tények elkenésében. S minden valószínűség szerint egy olyan jobbérzésű ügynök szivárogtatott, akihez hasonlók csak nyomokban dolgozhatnak a szocionista rezsim és az izraeli gyarmatosítók szolgájává züllött szolgálatoknál. A botrány lényege: a kiszivárgott dokumentum szerint a rezsim korábban már beszervezte az egyik "cigánygyilkost", és feltehető, hogy nem a szerény anyagi körülmények közt élő letartóztatottak voltak az elkövetők vagy értelmi szerzők, hanem jól szervezett, pénzes csoportok. Netán éppen titkosszolgálatok.
Frissítés: A nem épp igazmondó hajlamáról híhedt Bencze József országos rendőrfőkapitány tagadja, hogy a rendőrség berkeiből került volna a nyilvánosság elé a dokumentum. Ahogy fogalmazott : "nem látok olyat, hogy belsős rendőrségi forrásból lenne”. Érdekes, vajon miből következtetett erre? Hozzátette: "amikor a gyanúsítottak képbe kerültek, kérték az illetékes szolgálatokat, hogy nézzék meg irattáraikban, hogy van-e bármilyen információjuk a személyekkel kapcsolatban." Arra viszont nem válaszolt, hogy kaptak-e információkat a titkosszolgálatoktól vagy sem. Nagyon úgy tűnik, hogy a rendőrség és az NBH között nézeteltérés van az ügyet illetően, vagy valamelyikük nincs beavatva az ügy minden részletébe.
A hétvégén egy fórum és a Kuruc.info lapjain nyilvánosságra került, amúgy ismeretlenek által egy netes fájltárolóra feltöltött  feljegyzés kapcsán az NBI úgy fogalmazott: „megállapítást nyert, hogy e hivatkozás tárgya nem dokumentum, hanem az NBH belső információiból, valamint a cikk szerzőjének ezekből levont következtetéseiből álló kompiláció.
(Kuruc.info - MNO-t korrigálva)