Közismert tény, hogy börtöneink túlzsúfoltak, és emiatt nem nagyon akarják lesittelni a bűnözőcigányokat – még akkor sem, ha éppenséggel embert öltek. (Lásd pl. Kozák Rajmund esetét; további, hasonló hivatkozások hasonló, szabadlábon hagyott bűnözőorkokra ITT.) Persze, ha éppenséggel fehér a “bűnöző”, akkor szóba sem kerülhet, hogy szabadlábon hagyják – lásd pl. a szigetvári cigánypofozás “tetteseit” vagy éppenséggel az a jószándékú(!) környezetvédőt, akit azért sitteltek le, mert autókat karcolt meg.

Ez, sajnos, nem vicc –ma egy fehéret azért is lecsuknak, mert kissé radikálisan fejti ki környezettudatos elképzeléseit. Közben meg a bűnözőcigányokat szabadon hagyják, többek között arra hivatkozva, hogy nincs szabad börtönkapacitás.

A helyzetet tovább rontja Drazséék azon terve, hogy további két börtönt zárjanak be. A cigányfajvédő Origó “valamiért” (vajon miért?) nem vette át a Nemzet tegnapi cikkének slusszpoénját: “a székesfehérvári és a nyíregyházi börtön bezárásából jövőre számításaik szerint mindössze 20-20 milliós megtakarítás várható, s ez indokolatlanná teszi az akciót”. Ehhez nem is kell különösebb kommentár.

Ennyit a kormány bűnözésellenes terveiről. Ezek tényleg megőrültek, és tőlük tényleg nem várható a helyzet rendezése, a közbiztonság javítása. Ahogy a teszetosza, polkorrekt, a világon semmit nem csináló (pedig, megismételjük, három éve konkrét hatalommal bírnak az önkormányzatokban!) Fidesztől sem. Ezért kell ide a "tudjuk-merjük-tesszük" Jobbik, és a nagyarányú börtönépítések, hogy tényleg lesittelhessük a bűnözőket (az összes elítéltet, nemre és fajtára való tekintet nélkül), legalább a büntetésük alatt ne gyilkoljanak, raboljanak tovább. (Meg hogy, természetesen, megtörjük őket.) Ha a demokrácia fellegvárában minden további nélkül üzemelhetnek a Tent City-k,  ha a németek háborítatlanul exportálhatják a nehézsúlyú bűnözőiket egy kis szibériai bér-rabtartásra, ha az olaszok fegyveresekkel őrzött telepekre zárnak kivétel nélkül minden (!) cigányt, akkor mi miért nem tehetnénk meg azt, hogy végre lesitteljük mindazokat, akik bizonyítottan bűnt követtek el? (Gyengébbek / cigányfajvédők számára: NEM minden cigányt kívánunk lesittelni, csak és kizárólag azokat, akik bűnözők. Legyen akár mokka, akár magyar, akár piréz, akár marslakó.)
Kuruc.info - A.S.
Az eredeti cikk:

MN: Újabb két börtönt zárnának be

Bezárhatják a nyíregyházi és a székesfehérvári börtönt takarékossági okokból - írja a Magyar Nemzet egy olyan levélre hivatkozva, amelyet Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter írt a napokban Karsai Péter MDF-es országgyűlési képviselőnek. A büntetés-végrehajtási  intézetek telítettsége így 140 százalékra emelkedhet.

Takarékoskodásra hivatkozva bezárhatják a nyíregyházi és a székesfehérvári börtönt, így a hazai büntetés-végrehajtási (bv) intézetek telítettsége 140 százalékra emelkedhet - írja a Magyar Nemzet kedden.

A lap szerint mindez abból a birtokukba került válaszlevélből derül ki, amelyet Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter írt a napokban Karsai Péter MDF-es országgyűlési képviselőnek. A levélben a tárcavezető azt állítja: a bv szervezet költségvetési hiányának csökkentésére már eddig is jelentős takarékossági-szigorítási intézkedéseket hoztak, így időlegesen bezárták a "kevéssé költséghatékony" Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai, valamint részlegesen kiürítették az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumát. Ezenfelül tervbe vették a székesfehérvári és a nyíregyházi börtön bezárását, valamint a nagyfai bv-intézetnek a szegedi fegyházba való beolvasztását.

A döntés-előkészítéshez hatástanulmány és költségszámítás is készült, írta Draskovics Tibor, aki a levélben így fogalmaz: "a férőhelyek ideiglenes megszüntetésének hatására az átlagos telítettség országosan 122 százalékról 140 százalékra emelkedik majd, de az büntetés-végrehajtási szakmai szinten még kezelhető".

(Origó)