A tegnap általunk kirobbantott botrány továbbgyűrűzött: a médiahiénák (az RTL Klub, a STOP, de még Balogh Artúr is) egy emberként vetették rá magukat Edelény polgármesterére, aki el merészelte mondani a nyílt titkot: azt, hogy nem csupán gyógyszerezéssel hülyítik el a kölykeiket a putriscigányok, hanem, bizony, fizikai bántalmazással is.

Az MTI anyaga következik (a STOP-ról átemelve), kommentárjainkkal (Balogh Artúr hazudozását ITT találjuk):

A dupla családi pótlékért szándékosan szülnek bolond gyereket a roma asszonyok?

Edelény polgármestere szerint gyógyszerekkel ártanak születendő gyereküknek a roma nők azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak - adta hírül az RTL Klub híradója csütörtökön. A hírműsorban Molnár Oszkár polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselője is megerősítette a városi testületi ülésen júniusban elhangzottakat.

A cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrőládon, a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni" - mondta az edelényi önkormányzat testületi ülésén a polgármester.

Az RTL Klub által nyilvánosságra hozott felvételen a polgármester hozzátette: utánajártam, és igaz, gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát, azért, hogy nyomorék gyereket szüljön." A testületi ülésen elmondta azt is, hogy kész ebben a témában rendkívüli testületi ülést összehívni.

Kuruc.info: “Az RTL Klub által nyilvánosságra hozott?” Hazugság. Mi voltunk az elsők, akik a videót a szélesebb nyilvánosság elé tártuk. Addig arról gyakorlatilag senki sem tudott – az egyetlen példány, ami az átvételünk előtt létezett belőle, az Indavideón volt, nulla kommentárral (feltöltése óta, az elmúlt egy hét alatt gyakorlatilag senki sem nézte meg), azaz semmi hírverést, publicitást nem kapott. Meg lehet azt is figyelni, hogy kivétel nélkül minden, a videóra hivatkozó cikk, hozzászólás (pl. ITT és ITT) a mi verziónkra hivatkozik. Ahogy az sem véletlen, hogy az RTL Klub fél nappal azután csapott le a témára, hogy azt nyilvánosságra hoztuk, és nem az azelőtti egy hétben, pedig akkor már fent volt az Indán.

A polgármester az RTL Híradónak azt mondta, minden szavát vállalja. (Kuruc.info: tisztában van azzal, hogy ebben a pozícióban és ilyen kényes kérdésben ha hazudna, az könnyen a karrierjébe kerül – ennélfogva ez is megerősíti azt, meg van győződve a dologról.) Szólt arról is, hogy nem tudja ki tehette fel az internetre a testületi ülésnek ezt a részét. (Kuruc.info: na, akkor mégsem az RTL Klub hozta azt nyilvánosságra? “Kis” ellentmondás van a két állítás között…)

Ezek tények, amikről én beszélek, és azért, mert én ezt nyilvánosan el merem mondani, azt gondolom, minden politikusnak őszintén és nyilvánosan el kellene mondani adott témáról a véleményét, nem pedig a szőnyeg alá söpörni a különböző problémákat, akkor nem tartana ma itt Magyarország" - mondta Molnár Oszkár.

A híradó közlése szerint a polgármester bizonyítékkal nem szolgált, információit állítása szerint egy környékbeli orvostól és védőnőktől szerezte be.

Joó Istvánné, Szendrőlád polgármestere a híradónak megalapozatlannak nevezte a polgármester által elmondottakat.

Helyi roma kisebbségi vezetők feljelentést tesznek az edelényi polgármester ellen, akinek kijelentése miatt tiltakozik a Borsod Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat is. (Kuruc.info: tegyenek csak. Cigánynak senki sem hisz – még a kérdésük is hazugság.)

Molnár Oszkár újságírói kérdésre, miszerint a kijelentését követően felszólíthatják őt arra, hogy mondjon le tisztségeiről, azt mondta: nem mond le.