Miután megállapodott a térség és Jász-Nagykun-Szolnok megye roma vezetőivel, elállt attól a szándékától, hogy kitiltsa benzinkútjáról a cigányokat – közölte a jászalsószentgyörgyi töltőállomás tulajdonosa.
Bár visszakozott az elhíresült AGIP-kút tulajdonosa, azért levonhatjuk azt a következtetést: a cigányok elleni kemény, NEM polkorrekt fellépés, különösen ha az az érzékeny „ingyen nem megy, fizetni kell” pontjukon érinti az őket igenis célravezető. Ismét tankolhatnak annál a kútnál a kátrányosok, ahonnan nemrégiben kitiltották őket, hisz rendszeresen fizetés nélkül távoztak.
Szabó László, a kút üzemeltetője elmondta: pénteken szóban, szombaton pedig egy együttműködési megállapodástervezet szentesítésével írásban is megállapodott a térség és a megye cigány kisebbségi önkormányzatainak vezetőivel.
A dokumentum lényege, hogy az érintett roma vezetők személyesen igyekeznek jobb belátásra bírni azokat a – benzinkút-tulajdonos szerint roma – autósokat, akik tankolás után rendszeresen fizetés nélkül távoznak a töltőállomásról. Így nyújtva segítséget a vállalkozó kárának megtérítésében és hasonló esetek megelőzésében.
Emellett a felek kezdeményezik, annak a jelenleg még érvényben lévő joggyakorlatnak a megszüntetését is, miszerint aki 20 ezer forint alatti értékben lop, az nem követ el bűncselekményt, tette csak szabálysértésnek minősül, melyet nem rendőrségi, hanem közigazgatási eljárás keretében vizsgálnak – tette hozzá Szabó László.(Kiemelés tőlünk  - a szerk.)
A férfi hangsúlyozta: a papír aláírását követően azonnal eltávolította a létesítményre korábban kitett feliratot, amelyen egyebek mellett az volt olvasható: „Az elmúlt időszakban bekövetkezett események késztetnek arra, hogy a tulajdonomat képező és általam üzemeltetett benzinkutat bezárom a roma, cigány kisebbség előtt”.
„Ezt a felhívást egyébként többek között az igazságügyi miniszterhez, a kisebbségi ombudsmanhoz és a megyei rendőrfőkapitányhoz is eljuttattam. Vállalom érte a felelősséget. Ha megbüntetnek, kifizetem, ha elítélnek, leülöm” – fogalmazott a vállalkozó.

(MTI nyomán)
Korábban írtuk:
Hétfőtől nem szolgál ki a benzinkútján romákat egy jászalsószentgyörgyi férfi, mert évente több százezer forintnyi üzemanyagot lopnak el tőle - számolt be az esetről az RTL Klub szombat esti híradója, vélhetően a Kuruc.info nyomán, mert mi írtunk nemrég az esetről eme cikkünkben. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint alkotmányellenes, ha a férfi nem enged be romákat a kútra.
Szabó László, a töltőállomás tulajdonosa szerint évente 750 ezer forint kár éri azért, mert többen nem fizetnek a tankolás után, s állítása szerint romák lopnak tőle. Közlése szerint a kamerák visszanézése után derült ki, hogy romákról van szó. Arra a kérdésre, hogyan tudta ezt megállapítani, a tulajdonos azt mondta: a kutasok látták és a kamerák felvételén fel lehet ismerni. Egy másik kérdésre, szerinte ki cigány ma Magyarországon, Szabó László közölte: aki úgy viselkedik, nem tartja be a törvényeket, lop. Az RTL Klub megmutatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei benzinkúton kitett feliratot, amelyen egyebek mellett az olvasható: "Az elmúlt időszakban bekövetkezett események késztetnek arra, hogy a tulajdonomat képező és általam üzemeltetett benzinkutat bezárom a roma, cigány kisebbség előtt."

Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság igazgatója szerint a benzinkút tulajdonosának ez a magatartása sérti az emberi méltóságot. Sérti az egyenlő méltóságú személyként kezelés elvét, és hátrányos megkülönböztetést jelent a romák számára másokhoz képest, amikor megtagadnak tőlük egy szolgáltatást - mondta az igazgató.
Kuruc.info: hol van méltósága egy segílyesnek? Egy bizonyítottan bűnözőcigánynak? Persze, nekik van méltóságuk, és nem a kutasnak, akinek minden fillére rámegy az ilyenek által pátyolgatott bűnözőorkok lopásainak, károkozásának ellensúlyozására, kifizetésére – mert a tetves AGIP-nak neki kell perkálnia, nem fogja “elengedni” az anyacég a lopáskárokat, még akkor sem, ha azok pl. videón keresztül bizonyítottak.
Örüljenek inkább segílyesék, hogy nem azt csináljuk velük, mint a finnek (faluhelyt agyonlőnek minden elcsípett cigánybűnözőt), tótok (ott is szívesen lelövik őket, bár korántsem olyan mértékben, mint a finnek) vagy az olaszok (se ki, se be táborba zárják őket!)

Érdekes amúgy, hogy cigányfajvédőink mindig ezzel az emberi méltóság-témával jönnek. Ez volt a fő “érvük” a Szepessy-féle “náci” kártya ellen, és most is ugyanazokat az “érveket” pufogtatják…

A jászalsószentgyörgyi benzinkút egy nemzetközi hálózathoz tartozik, amely azt közölte az RTL Klubbal közleményben: elhatárolódnak a töltőállomás tulajdonosától és megteszik a szükséges jogi intézkedéseket.
(MTI nyomán)
Kuruc.info: Költői kérdés: Demeter Judit megszólalt-e a közelmúltban a nemcigány többség kizárása miatt (lásd a 200 diplomás cigány ügyét)? Miért nem? Nem lenne akkor már egyszerűbb átnevezni a vircsaftját Egyenlő Bánásmód Hatóságról (Mohácsi Viktória tezsvírének, Erzsébetnek a szervezete) Cigánybűnözők Érdekeit Képviselő Hatóságra?
Az AGIP-ot meg nem kell minősítenünk. Azt hiszi, hogy megéri kicsesznie a megélhetését védő benzinkút-üzemeltetővel azért, mert nem szolgálja ki azokat, akik bizonyítottan, többször is meglopták. Már csak abban bízhatunk – édes bosszúként –, hogy az AGIP (vagy bárki más) ezentúl arra bíztatja bűzös honfitársainkat, hogy az AGIP-nál nyugodtan tankolhatnak, fizetni ráérnek később is. Éljen meg a cég belőlük, ha már éppenséggel ilyen módon próbálják magukat védeni a cigányfertőzött területek kutasai.