Áramot vezetett a kerítésbe, és felfegyverkezve két hete az éjszakákat is az üzletben tölti egy győrszemerei férfi, hogy megvédje az élelmiszerboltját a fosztogatóktól. Háromszor törtek be eddig hozzá fél év alatt. Állítása szerint azt is tudja, hogy kik az elkövetők. A vállalkozó szerint kevés a rendőr, a járőröknek 22 község biztonságáért kell felelniük.

– A boltban kell aludnom, már lehegesztettem a vasajtót, a másik oldalt teljesen belemezeltem, hogy ne tudják szétfeszíteni, megrongálni, tönkretenni – mondta el a hírTV-nek az elkeseredett győrszemerei boltos. Riasztó lett felszerelve, most belevezettem az áramot, tudom, hogy 1-től 5 évig kaphatok érte, de már az sem érdekel – tette hozzá Neuschel Béla.

Nyár óta háromszor törtek be az egyik győrszemerei élelmiszer boltba, a kár eléri a 800 ezer forintot. Nem kenyérért, tejért jönnek a tolvajok, az alkoholt, a dohányárukat és az édességet lopják. (Kuruc.info: vö. “megélhetési” bűnözés meg hogy “éhenhalnánk, ha nem lopnánk”...) A vállalkozó azt mondja, tudja vagy legalábbis gyanítja, hogy kik fosztogatnak nála.

– Követeltem, hogy hozzanak rendőrkutyát – meséli a vállalkozó. Az első esetben nem hoztak, a második esetben újra követeltem, ám akkor is az volt a nyomozónak a válasza, hogy majd 6 nap múlva tudnak hozni, de hát az akkor már nem ér semmit – folytatta szomorú történetét Neuschel Béla. Mondtam a rendőröknek, hogy ez olyan, mint az egészségügy: már a rendőrkutyára is várólista van – tette hozzá a győrszemerei boltos. (Kuruc.info: van bárkinek bármi ellenvetése a rendőrség nagyon komoly megerősítése ellen a kormányváltás után? Természetesen nem a zsidesz-féle nevetséges 3000 emberre gondoltunk – amely semmire sem elég.)

A háromezer lakosú községben többen felajánlották segítségüket a boltosnak. Volt, aki azt is elmondta, hol rejtegetik a zsákmányt a feltételezett elkövetők.
– A település temetőjében történt kriptafeltörés, az idősek napközi otthonába is betörtek, egy cégnek a munkagépéből kilopták az akkumulátort – vázolta fel a helyzetet a település polgármestere. Rendszeresen magánházakhoz, idős emberekhez mennek be, akik magatehetetlenek és nem tudnak segíteni magukon, a falopások pedig szinte mindennaposak – tette hozzá Horváth Gyula.

A községben önbíráskodástól tartanak, ha a rendőrség nem lép.

(hírTV)