Mélyen kussol a ballib sajtó a hangácsi esetről (főcikk ITT; azóta a legújabb plusz anyag ITT) – ami nem csoda, hiszen voltak a “gyilkosok” között rendes, beilleszkedett romák is, azaz nem lehet rászízmusról vinnyogni. Ha nem lettek volna, akkor megint a “ismét gyilkolt(ak) a Jobbik/Gárda/magyarok”-dumától visszhangozna az egész világsajtó. Talán nem véletlen, hogy például a Népszabadságban immár három napja(!) egy árva szó sincs a településen történtekről (febr. 1-én kelt a legutolsó, kapcsolódó hírük), nem vinnyog a többek között a “Ne habozzon a Jobbik betiltásával, ügyész úr!” papíralapú(!) cikkével (eredeti ITT) is nevet szerzett, hazaáruló SZDSZ-es politikus, Hell István. Már rég öt hatalmas cikkben folytatná a Jobbik ekézését, Paul Lendvay és a többi szenny rég megírta volna a maga jó kis rászístázó cikkét a Standardban meg a többi liberális szemétben.

Apropó! Állítólag Bencze (országos rendőrfőkapitány) febr. 1-én az ATV-n egyenesen azt nyilatkozta (konkrétan nem tudjuk, melyik műsorban és hogy ennek mekkora az igazságtartalma), hogy többségben voltak a romák a "gyilkosok" között.

Két olvasónk kitűnő levele következik:

1. olvasó: Sziasztok!

Elgondolkodtam ezen a Hangács-dolgon – azon, hogy a település csak ilymódon tudott megszabadulni az impotens, cigányfajvédő politikai vezetés (amelybe a Fidesz is beletartozik, mivel, mint tudjuk, a helyi polármester fideszes).

A „gyilkossággal” (pontsabban: a bűnözők likvidálásával) a hangácsiak megváltották szabadságukat. Erre jogosan lehetnek büszkék. Annál is inkább, mert valószínűtlen, hogy ezek után effajta családokat bármi retkes cigányfajvédő még egyszer betelepítene Hangácsra. Persze az igazán jó megoldás nem a hangácsi, hanem a németkéri. Németkéren meg sem engedték a bedőtanyai romák betelepítését, inkább szétverték, lerombolták a nekik megvett házat, és aztán nem is igyekeztek egymást „bemártani”. Hiába, karakán, becsületes svábok. Ezért ők csupán "kirekesztők" és "rasszisták" lettek, de nem gyilkosok. Ennek folyománya az is, hogy csupán pénzbe került a németkérieknek a terrorelhárítás, de nem kell börtönbe vonulniuk. A megelőzés mindig olcsóbb – mesterien elejét vették a további, sokkal keményebb büntetésekkel járó vérontásnak. Ami most, „hála” többek között a fideszes polgármesternek, Hangácson történt.

Apropó, Fidesz – Hangács vs. Jobbik – Érpatak. Megdöbbentő a különbség, nem? Ez utóbbiban a Jobbik-közeli polgármester simán be tudta fenyíteni az addig az egész település életét megkeserítő, az emberekre vasvillával támadó stb. cigánybűnözőket. A gyáva hangácsi polgármester, aki mögött ott van a legnagyobb ellenzéki(?) párt, kussolt. Őt is zsarolták, de inkább fizetett, mintsem lépjen. Gratulálni tudok a bátorságához. Az ő gyávasága miatt most mások fognak ülni. A két fehér srác, mindegyike kórházban dolgozik, tisztességesen, rendes emberek. Az egyiket az elején még úgy leütötték, hogy elájult. De ez a libsiket nem fogja zavarni abban, hogy bevarrják gyilkosságért. „Köszönjük”, gyáva, impotens Fidesz, ennyit tudtok!

Szebb jövőt!

Második olvasónk levele:

Tisztelt Kurucok!

Szeretném, ha a hangácsi esettel kapcsolatban leközölnék levelem, mert ez az igazság, amit én írok, sok másikkal ellentétben, és hogy tisztán lássák az emberek az ott történteket.

Azon a bizonyos szombati napon egy 10-15 fős baráti társaság a hangácsi pincesoron egy búcsú bulit tartott. Majd a fiatalok 22 óra magasságában úgy döntöttek, hogy az ünneplést egy szórakozóhelyen folytatják. A pincesorról hazafelé menet az autó defektet kapott, és az egyik ismerőshöz akartak elmenni pumpát kérni, hogy hazajussanak az autóval. A fiúkkal volt egy helyi tisztességes roma származású fiatal is.  Ekkor a Hősök út és Kaszárnya út kereszteződésében álltak. Amikor az autónál voltak, lehet kicsit hangosabbak voltak az átlagnál megszokottnál, és erre kijöttek az onnan nem messze lakó cigány emberek köztük  a 31, ill. a 40 éves későbbi elhunytak. Ők már felfegyverkezve érkeztek, vascsővel és karóval, amit a mellettük levő leépült házból szereztek, ami egyértelműen jelzi, hogy nem békés szándékkal jöttek. Gergőt - az egyik előzetes letartóztatásban levő hangácsi fiatalembert - leütötték, Ákos sietett az öccse segítségére. Innen indult el ez egész cselekmény, csak hogy tisztában legyenek azzal az emberek, hogyan is kezdődött ez a tragédia. A fiatalok egyértelműen önvédelmet gyakoroltak, mert aki felfegyverkezve érkezik, az nem igazán barátkozni szeretett volna velük. Hat fiatal van előzetes letartóztatásban, ellenük előre kitervelt csoportosan elkövetett emberöléssel akarják fiatal életüket derékba törni. Kérdezem én ha valakire vascsővel támadnak és ő megvédi magát, (a későbbiekben kiderült hogy sajnos rossz vége lett az önvédelemnek) akkor az csoportosan elkövetett gyilkosság? Milyen országban élünk ahol az embernek nincs joga megvédeni magát, vagy ha mégis, akkor ő lesz meghurcolva érte? (Kuruc.info: egyszerű a képlet. A cigány mindent megtehet, szabadon verhet, lincselhet, gyilkolhat bennünket, míg ellenben ha védekezni merészelünk ellene, akkor a legdurvább büntetési tételekkel kell szembenéznünk. Itt is előre kiterveltségről beszélnek, ami, ugyebár, erősen büntetésitétel-emelő tényező. Természetesen kizárólag az „áldozat” bűnözőcigók „bemondására” és hihetetlen, valószerűtlen történetére – hogyaszongya otthon aludtak szegínek, amikor jöttek a gonosznácikok, bezörgettek hozzájuk, erre rögtön kimentek a félméteres hóba és a metsző fagyba, és vendégeik után eredtek. Megint a barcsi srácokkal, Kozák Rajmunddal, a csepeli lincselőkkel és társaikkal tudunk csak jönni…)

Hozzátartozik a történethez, hogy a két meghalt támadó folyamatosan terrorizálta a falu lakosságát. Önkényesen el akartak foglalni házat (Kuruc.info: ez a cigányoknál mindennapos, ahogy a maguknak kiszemelt házak, lakások tulajdonosainak meggyilkolása is – igencsak ajánljuk EZEN cikkünk és annak az első bekezdéséből hivatkozott régebbi anyagok elolvasását) és beköltözni, pusztán a tulajdonos éber figyelme és kiállása akadályozta meg őket ebben. Több embert fenyegettek, akik féltek tőlük a településen és nem mertek feljelentést tenni, mert rettegtek a megtorlástól. Az érintett család ellen többszöri bejelentés is történt az edelényi rendőrkapitányságon, mert egy fiatalembert, és egy családapát is életveszélyesen megfenyegettek, de a rendőrség semmilyen intézkedést sem hozott. Több családot is kifosztottak már, de ők sem mertek ez ügyben lépést tenni, mert féltek tőlük. A két elhunyt börtönviselt. Boldván vannak hozzátartozóik, akik folyamatosan zaklatják telefonhívásaikkal a fiatalok családjait.  A kisebbség tagjait Kelemérről költöztették be anno, egy éjszaka fekete ruhában, csuklyában lévő, oldalukon fegyvert viselő emberek. A helyi képviselőtestület és polgármesteri hivatal engedélye nélkül. A polgármester nem messze lakik az érintett családtól, aki fél tőlük és félti a családját. Sajnos a történtek hatására a fiatalok családjai elköltöztek a településről, félelemben élnek fenyegetettség közepette, és nem tudják, hogy mi lesz a következő napon.

Ők tisztességes becsületes fiatalemberek, semmilyen előre kitervelt, hátsó szándék nem vezérelte őket, semmilyen előzménye nem volt, hogy ilyen megtörténjen a településen.

Sajnos az hat fiatalember, aki előzetes letartóztatásban van, fiatal korukat, sőt egész életüket ketté fogják törni egy önvédelemből adódó szörnyű esemény után.

Hol van Magyarországon a szólásszabadság, amikor csak a kisebbséget, vagy annak kreált „vezetőit” szólítják meg összevissza hazudozva a kialakult helyzetről szándékosan félretájékoztatva az embereket, ezáltal is feszültséget generálva? A fiatalembereknek semmilyen megszólalási lehetőséget nem biztosítottak, hogy hitelesen elmondják az eseményekkel kapcsolatos tényállást, történteket.

A fiatalok családjai saját pénzükön fogadott ügyvédekkel próbálják meg a törvényes eljárást biztosítani.
A közeljövőben egy bankszámlaszámot fogunk nyitni, hogy a fiatalok családját ezzel tudjuk segíteni legalább az ügyvédi költségekhez egy  szerény hozzájárulás, amit szeretnénk ha majd a honlapjukon megjelenítenének.

Tisztelettel:
Egy olvasójuk