Amit eddig tudunk: Borsodban, Hangács belterületén kötözködni kezdtek a cigányok a magyarokkal, majd rájuk támadtak és súlyos sérülést okoztak nekik. Az áldozatok próbáltak védekezni, szerencsére többen a segítségükre siettek (egy - vagy kettő? - normális, beilleszkedett cigány is), a vélhetően jogos önvédelem eredménye pedig az lett, hogy meghalt két agresszív cigánybűnöző. 
Cikkünket folyamatosan frissítjük, felül a legújabb információk.
 
12:27:  az Index vonatkozó topicjában azt írta egy helyi, hogy az alább már tárgyalt, koponyasérüléses támadás nem hónapokkal ezelőtt volt (erre asszociáltunk alább, a “nézeteltérésre” való utaláskor), hanem múlt héten. A támadó az egyik mostani ork “áldozat” volt. Állítólag az általa helybenhagyott falubelit még mindig az intenzíven tartják, mivel állapota életveszélyes.
11.17: az Origó tegnap 20:29-kor kelt cikkéből (valamint a HírTV tegnapi, esti Híradó-beli riportjából) is egyértelműen kiderül, hogy az elpatkolt cigók terrorizálták a falut. Helyi Menő Csávóként, teljhatalmuk biztos tudatában beleköthettek a nekik nem tetszőkbe – csak hát most, ebben az esetben, visszanyalt a fagyi… “Egy az [origo]-nak nyilatkozó, a neve elhallgatását kérő helyi lakos azt mondta, hogy a verekedésnek voltak előzményei, a férfi szerint csak az igazság 10 százaléka az, amit a Független Hírügynökség megtudott. "Több éves provokálás volt itt, próbálták terrorban tartani a falut" - mondta a verekedés áldozatairól a férfi.”
Jan. 31. 9:25: Olvasó: A településen folyamatos a rendőri jelenlét, sem romák, sem gárdisták nem gyülekeznek még a környéken sem. Csendes, nyugodt a légkör.

Kuruc.info: köszönjük! Ezek szerint téves, de legalábbis elhamarkodott volt azon olvasónk állítása, aki azt írta, hogy tucatjával tartanak a környékbeli cigók a településre – nem ismétlődtek meg a sajóbábonyi események. Sajnos az ügyben nagyon sok a tisztázásra váró kérdés.

Jan. 30. 20:43: a többek között a fideszes Balogh Artúrt (blogjai közül a legnépszerűbb ITT) és az MCF-es Radics Bélát futtató, a Szombat c. zsidó magazin munkatársai (Seres László) által szerkesztett Hírszerző jóval azután, hogy maga az MTI, ill. a rendőrség is egyértelműsítette, szó sincs rászístá meg kifejezetten cigányellenes támadásról, 17:42-kor a Romnet-féle hazugsághalmazt („A bántalmazás közben azt kiabálták: "na te büdös cigány, most megdöglesz!"” stb.) szajkózó, annak a cikkére építő anyagot hozott le. A korrekt, sokoldalú, pártatlan tájékoztatás jegyében, ugyebár.

„A családtagok elmondása szerint a mostani támadók és az áldozatok között néhány hónappal korábban volt némi nézeteltérés, de a konfliktus azóta már rendeződött. A szombatra virradóra történt támadást mégis vérbosszúként értékelik a családtagok és a helybéliek.” - írja még a híradás. Nos, ez a virágnyelven „nézeteltérés” és „konfliktus” valójában az lehetett, amit egyik olvasónk is írt: összeverték anno a cigányok az egyik „gyilkos” öccsét, de úgy, hogy még a fejét is betörték („A srác öccse kórházba került betört fejjel és súlyosan megsérült karokkal”). Nehéz minősíteni az olyan szintű újságírói fajvédelmet, hogy egy betört koponyát „nézeteltérésnek” neveznek… Ahogy azt se felejtsük el, hogy az „ottmaradt” cigók egyike önkormányzati tag (volt). És, ha igaz az, amit az emberek mondanak, uzsorás. Márpedig tudjuk, hogy cigóéknál mindig a legnagyobb bűnözőkből, gazfickókból lesznek a vezetők – lásd a miháldi orkokat, Száva Vincét, Kolompárt és pártját, ill. úgy általában kivétel nélkül minden cigányvezetőt (konkrét, kapcsolódó példák INNEN követhetők, a hivatkozások mentén visszafelé.) Ennélfogva valószínűleg valóban igaz ez az „az egész települést terrorizáló uzsorás volt”-téma.

20:34: az MNO 18:42-es keltezésű cikke megszólaltatta a megyei rendőrfőkapitányság szóvivőjét, amely kategorikusan cáfolta a Romnet cigányportál fehérellenes-hangulatkeltő, cigósajnáltató hazudozását. Alább a teljes anyag.

Két embert agyonütöttek – nem cigány ügy, csak egy „sima” verekedés? - Nincs fokozott rendőri jelenlét Hangácson

Minden etnikai jelleget nélkülöző „egyszerű” szőlőhegyi verekedés vezetett két ember halálához a borsodi Hangácson – tudta meg az MNO. Egy fiatalokból álló, hangoskodó társaságba kötött bele éjfél körül három idősebb ember, akik közül ketten holtan maradtak a helyszínen.

„Botokkal és karókkal vertek agyon két roma fiatalembert a Borsod megyei Hangácson szombatra virradóra. A családra éjszaka, nem sokkal éjjel egy óra előtt rátörték a kaput, majd az álmukból felriasztott férfiakat, akik támadóik után futottak, az utca végén 15-20 felfegyverzett férfi halára verte” – számolt be a RomNet a nagy sajtónyilvánosságot kapott tömegverekedésről. A cigány portál információit az MTI is felhasználta híradásában. Ezzel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a rendőrségi vizsgálat eredményeire alapozva egy egészen más történetet ismertetett az MNO-val.

Egyedné Novodomszki Éva a verekedés helyszínét és lefolyását is pontosította lapunknak. A vizsgálat szerint nem a településen, hanem annak szőlőhegyén történt az összecsapás. Egy népesebb, fiatalokból álló társaság mulatozott az egyik pincében egészen éjfélig, majd hangoskodva hazafelé indultak. Ez a hangoskodás nem tetszett az arra járó három idősebb férfinak, akik ezt szóvá is tették. A kirobbant verekedésben előkerültek a szőlőkarók is, szinte mindenki megsérült, végül a kötözködők közül ketten meghaltak.

Egyedné még elmondta: a helyszínre érkező rendőrök minden verekedőt előállítottak. Később hat embert vettek őrizetbe, ötöt több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt, egyet pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanújával. A településen egyébként rend van, nincs fokozott rendőri jelenlét. „Az esemény jellege miatt” nincs is szükség ilyen rendőri intézkedésre – közölte Egyedné Novodomszki Éva.

18:55: az MTI híre:

"A sérülteket kórházba szállították, ellátásuk után azonban már valamennyien elhagyhatták az egészségügyi intézményt. Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, fel sem merült annak a gyanúja, hogy etnikai indíttatású volt a bűneset. A RomNet hírportál szombati értesülése szerint a botokkal és karókkal agyonvert két fiatalember roma származású volt. Mint hozzáteszik: a két halálra vert ember 15-20 támadója között szintén volt két roma származású elkövető. A támadásban életét vesztett 40 éves férfi a helyi, hangácsi települési önkormányzat képviselője volt - írta a RomNet."

Kuruc.info: Figyeljük meg: „fel sem merült annak a gyanúja, hogy etnikai indíttatású volt a bűneset”. Nem is lehet az, mivel, ahogy tudjuk, a „gyilkosok” (pontosabban: önmagukat megvédők) között volt (beilleszkedett, normális) roma is. Persze, ez valószínűleg nem fogja a balliberálisokat, cigányfajvédőket visszariasztani attól, hogy most hónapokig-évekig rászístá, mokkagyilkos magyarokról, gárdistákról, Jobbikról hazudozzanak. Emlékezzünk: Fényeslitke esetében is egyértelműen közölte az ügyészség, hogy szó sem volt rászístá gyilkosságról; mégis, jóval ezen bejelentés után is ezzel kampányolt Száva Vince, Kolompár Orbán és dr. Magyar Elemér pártja, az MCF. A többi, hasonló esetről (pl. Fony, Pátka, Pécs) nem is beszélve, amit ma is „rászístá” támadásként, ill. gyilkosságként állítanak be (pl. ITT).

A rendőrség 16:30-as közleményében a következő is figyelmet érdemel: “több emberen elkövetett emberölés bűntettel” vádolnak öt főt. Eközben, ha éppenséggel cigány gyilkol, akkor a vád általában kimerül a sokkal enyhébb büntetésű halált okozó testi sértésben (vagy még abban sem – lásd pl. Kozák Rajmund felmentését). Hja, a szokásos kettős mérce.

Apropó, ha már a Romnetről szó esett, idézgessük az eredetiben és teljességében ITT található cikküket. „A családra éjszaka, nem sokkal éjjel egy óra előtt rátörték a kaput, majd az álmukból felriasztott férfiakat, akik támadóik után futottak, az utca végén 15-20 felfegyverzett férfi halára verte – számoltak be a RomNetnek az érintett család tagjai.” Eleve az, hogy ez szöges ellentétben áll a rendőrség álláspontjával (buliból hazafelé tartó társaság), legalábbis a „nehezen hihető” kategóriába sorolja mindezt; az meg pláne, hogy az alvó embereket felriasztották, akik a metsző hidegben / hóban (nem kívánt törlendő) aztán a támadóik után tudtak eredni, anélkül, hogy például felöltöztek volna. A legjobb azonban az, hogy, idézzük, „A bántalmazás közben azt kiabálták [a ‘gyilkosok’]: „na te büdös cigány, most megdöglesz!”” Nos, elég nehéz ezt elképzelni egy olyan társaságról, amelyben romák is vannak (pont ők "cigányoznának")... Szóval: megint a szokott cigány hazudozással állunk szemben, amibe, természetesen, a Romnet is előszeretettel besegít.
16:30: Rendőrségi közlemény: Január 30-ra virradó éjszaka Hangács belterületén két társaság összeszólalkozott. Mindez verekedéssé fajult, melynek következtében ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen elhaláloztak. Rajtuk kívül még többen megsérültek. Az elkövetőket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói előállították.
A bűncselekmény kapcsán a rendőrség őrizetbe vett 5 főt több emberen elkövetett emberölés bűntett, még egy főt felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. Mind a hat esetben hatóságunk előterjesztést tesz a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba vételére. (police.hu)
15:19: Olvasó: Rokonokhoz menekültek a cigányokkal jogos önvédelemből végző magyarok családjai. Készülnek a védekezésre, mert a romák azt üvöltözik, hogy jönnek a többiek és megölik őket. Sok az idegen cigány, akik „gyászolni” jöttek a „rokonokat”. Mindjárt leszáll az este. Ki védi meg a magyarokat Hangácson?
13:00: Olvasó: Most hívott egy rokonom Hangácsról, hogy a "Vágottarcú" becenévre hallgató cigány fenyegeti a magyarokat, hogy jönnek a cigányok mindenhonnan és kiirtják Hangácson a magyarokat. Meghalt két cigány, ezért haljon meg húsz magyar. A magyarok bezárkóztak a házaikba, de jórészt csak gyerekek és idősek vannak otthon, mert a legtöbb magyart bevitték a rendőrök. Hangácsot kiszolgáltatják a cigányok bosszújának.
12:50: Olvasó: Sziasztok! Pár helyesbítés, pontosítás a már elküldött cigánygyilkossághoz: az eset Hangácson történt éjfél körül. Az áldozat egy 40 és egy 31 éves cigány, az első hírekkel ellentétben nem testvérek. 
12:45: Olvasó: A hangácsi gyilkossággal kapcsolatban annyit tudtam meg egy helyi ismerősömtől, hogy a két agyonvert kormoslábú rátámadt az igazságot szolgáltató csapat egyik tagjának testvérére. A srác öccse kórházba került betört fejjel és súlyosan megsérült karokkal, és ezért elégtételt vettek. A két koszos, társadalomba beilleszkedni nem tudó cigány mellesleg rettegésben tartotta a környéket, szóval inkább köszönettel tartoznak nekik a helyiek. Persze tudom, hogy a telaviv kettőn a híradóban hogyan fogják előadni a "rasszista" gyilkosságot. Nem mellesleg a négy igazságot szolgáltató srác egyike szintén egy, a helyi terrort megelégelő, társadalomba beilleszkedett cigány volt! (Kuruc.info: hoppá!) Ez persze nem fog megjelenni sehol!  Üdv: Zsolti
11:32: Olvasó: Két rokonomat vitték be a rendőrségre, mert megtámadta őket két mocskos cigány, meg akarták ölni őket, de védekeztek. A két magyar srác elindult a falu másik részében lakó barátjukhoz. Két cigány beléjük kötött, mert tudták róluk, hogy be akarnak lépni a Magyar Gárdába. Nem ez volt az első eset, hogy provokálták őket. Gergőt orvul leütötte a cigány, elvesztette az eszméletét. A másik magyar srác védekezett és kiáltott a közelben lakó barátjának. Ákos, Gergő testvére is  a segítségükre sietett, de a két cigány őt is leütötte. Ezután alakult ki a verekedés, aminek végre az lett az eredménye, hogy megdöglött két cigány. A további részleteket majd megírom.
 
A két sráccal épp az ősszel beszélgettem arról, hogy ők csatlakoznának a Gárdához. Mindketten dolgoznak Miskolcon a megyei kórházban. Nagyon rendes emberek.  Ákosnak már évekkel ezelőtt volt egy balhéja, mert cigányok megtámadták, akkor megütötte a cigányt és őt ítélték el / felfüggesztettet  kapott /, pedig csak védekezett.
 
Hangács egy cigányokkal súlyosan fertőzött falu. 2009 nyarán belköltöztettek két nagylétszámú, bűnöző cigánycsaládot. Azóta folyamatosak a lopások, lökdösődések, zaklatások. A polgármester fideszes, rendes ember, de retteg a cigányoktól, akik zsarolják őt. Sokszor a saját fizetését is odaadja nekik, mert azzal fenyegetik, hogy megölik.
 
A szomszéd falu, Nyomár ellenben nem engedi be a cigányokat - rend is van. Még egy kis erdőt is telepítettek az út mellé, amit azóta sem loptak el, mert cigányt a faluban nem tűrnek meg.
10:40: Két ember meghalt és többen megsérültek egy tömegverekedésben az elmúlt éjjel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hangácson, a rendőrség a két, egymásnak esett tábor valamennyi tagját előállította – tájékoztatott a rendőrség szombaton.
Hangács belterületén előbb összekapott, majd botokkal, karókkal egymásnak esett két társaság, a tömegverekedésben egy 40 és egy 31 éves férfi halt meg, többen megsérültek, őket kórházba szállították – mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök mindazokat előállították, akik nem kerültek kórházba, az ő kihallgatásuk jelenleg is tart. (MTI)