A világhírű hegedűművész testvére egy hete előzetes letartóztatásban van.

SZOLNOK — Azt mondják, minden családban találhatunk fekete bárányt. Nem kivétel ez alól világhírű hegedűsünk, Mága Zoltán (35) famíliája sem. Amíg Zoltán – aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben – az ország egyik büszkesége, addig egyik öccse, Csaba már többször is összetűzésbe keveredett a törvénnyel. Legutóbb néhány napja vették őrizetbe a rendőrök: éppen akkor érték tetten, amikor Szolnok belvárosában lőfegyvert vásárolt valakitől.

A Blikk információi szerint az üggyel kapcsolatban fél tucat embert vettek őrizetbe, és helyeztek előzetes letartóztatásba. Több éles lőfegyvert és ezernél is több lőszert foglaltak le. A rendőrök vizsgálják, hogy a lefoglalt fegyverekkel követtek-e el bűncselekményeket. Különböző szakértők bevonásával nyomoznak az ügyben.

– A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették M. Csabát. Jelenleg lőfegyverrel való visszaélés miatt folyik ellene nyomozás, de annyit elárulhatok, hogy ez a nyomozás alatt még változhat – nyilatkozta Veres Éva, a kapitányság sajtóreferense, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva elhárította a további kérdéseinket. Az ügyben sajtótájékoztató keretében számolnak be további részletekről a szerdai napon. Úgy tudjuk, hogy a férfit elfogása után rabosították.
Információink szerint M. Csaba nem ismeretlen a rendőrség előtt: számtalan ügy kapcsán felmerült már a neve, s ezek között a legjelentősebb az uzsorakölcsön, amelyet olyan magas kamattal adott, hogy szinte senkinek sem sikerült visszafizetnie. A fedezetül szolgáló ingatlanok egyre-másra cseréltek gazdát. Arra a kérdésre, hogy mit szándékozott csinálni a megvásárolt lőfegyverrel, azt a nem túl hihető választ adta, hogy megfenyegették, ezért önvédelmi célra szerezte be pisztolyát.

A nyomozás jelenlegi állásában erről az állításról már bebizonyosodott, hogy nem igaz. Bűntársa volt, s hatalmas fegyverarzenált halmoztak fel.
Keretes anyag: Börtönben a sztártestvérek

Nem Mága Zoltán hegedűvirtuóz az egyetlen, akinek családtagja miatt kell szégyenkeznie.

Amint arról a Blikk elsőként beszámolt, a Megasztárból megismert Gáspár Laci öccse, Gáspár István  (Kuruc.info: természetesen cigányok ezek is) tavaly novemberben egy nyugdíjas asszonyt akart kirabolni annak VIII. kerületi lakásának kapujában. Az énekes először elzárkózott az ügy elől, majd napokkal később elmondta: testvére már gyerekkorában rossz útra tért, családja nem tudta őt a helyes irányba terelni.

A gyönyörű modell, Dukai Regina bátyját, Gergelyt (Kuruc.info: mit ad Isten – ezek is cigányok... érdekes, hogy még a ballib-cigányfajvédő Blikk sem volt képes nemcigány eseteket idézni… No comment!) hét évvel ezelőtt tartóztatták le, autójában ugyanis több ezer ecstasy tablettát találtak. A drogfutár testvére 5,5 évet kapott, ebből 4,5-et töltött le. Regina korábban elmondta: nem tartja cikinek (Kuruc.info: persze hogy nem; lásd: cigóéknál az a menő, arra néz fel a rokonyság, aki börtönviselt), hogy testvére börtönviselt ember, sőt végig ő tartotta benne a lelket, s alig várta, hogy szabadlábra helyezzék.

Blikk-információ