Megint hatalmas sajtószenzáció lett abból az esetből, hogy valahol betört egy ablak. (Ha ilyen nem történik naponta ezerszer fehéreknél, akkor egyszer sem.) Ezt éjjel fél egykor konstatálta egy, az udvarán beszélgető(?) úgymond példás életvitelű cigány.

Nos, már az a tény, hogy nehezen lehet azt mondani, valaki reggel 7-re, 8-ra jár dolgozni, ha még éjjel fél egykor is az udvaron trécsel. (Arra nem is merünk gondolni, hogy ha tényleg úgymond „támadás” áldozata lett szegínromákok háza, akkor ez nem véletlenül azért történt, mert – mondjuk – éjfél után is ricsajozott meg bömböltette a tuc-tuc „zenét” emberünk; a rendőrség meg, mint ilyenkor mindig, visszautasította azt, hogy kijöjjön.) Elég azonban egy pillantást vetnünk az elhízott, tetkós, igen magas IQ-t sugárzó kancigányra meg a hasonlóképp primitív feleségére, hogy tudjuk, honnan fúj a szél – igen, ezek is sittes/segílyes/bűnözőcigányok, és igen, valószínűleg itt is önmerénylet történt, mint a minap Olaszliszkán, ill. oly sok másik helyen (Rakamaz, Tiszaroff stb.):


Kevermes cigányairól azt érdemes még tudni, hogy igen militánsak és számtalan cikket hoztunk már le az összeférhetetlenségükkel, bűnözésükkel kapcsolatban (lásd pl. EZT, EZT, EZT és EZT).

Jellemző, hogy az eredeti cikket lehozó BEOL szinte minden egyes hozzászólást kimoderált a cikk alól. Ezt aztán a szólásszabadság! Miközben nálunk normálisabb országokban (pl. Finnország) a nyíltan a cigányok kiirtására, elgázosítására vagy deportálására felszólító, ill. Hitler cigányokkal kapcsolatos politikáját éltető hozzászólások (ITT van belőlük pár) ott viríthatnak a harmadik legnagyobb napilap, az Iltalehti fórumán, azokhoz nem nyúl senki, olyan szinten gyűlölik a derék finnek az orkokat... Ez a különbség egy szabad ország és hazánk között. Igaz, Finnországban azért se ütheti meg a bokáját az ember, ha egyszerűen lelövi a bűnözőcigányt, mert az ott is cigánygyűlölő rendőrség, ill. bíróságok garantáltan kimosdatják. Nálunk meg már azért letöltendőt kap, ha fel merészeli pofozni a zsebtolvajt (lásd barcsi srácok) vagy munkája végzése közben azt például egy talicskához láncolja (siófoki, az eset miatt leszerelésre kényszerített rendőrök).
Az eredeti cikk:

Parittyával támadtak a cigány család házára
Csütörtökre virradó éjszaka, fél 1 körül parittyával betörték egy kétgyermekes család házának ablakát Kevermesen, a Kossuth utcában.

– A gyermekem aludt a szobában, a feleségem tévézett, én pedig az udvaron beszélgettem egy ismerőssel – idézi fel az éjszaka történteket Lakatos Sándor. A családfő egyszer csak „püffögést”, dörgést, majd csörömpölést hallott.

– A feleségem rémülten rohant ki, mert valaki betörte az ablakot. Mire az utcára értem, nem láttam senit.

A család azonnal értesítette a rendőrséget, akik nem sokkal később a helyszínen már hozzá is láttak a nyomrögzítéshez. Kiderült, parittyával törték be az ablakot.

A családfő elmondta, egy 40 körüli férfi nevetve nézte az utcán, hogy mi történt. Szerinte a kárörvendőt a polgárőrök is látták.

Lakatos Sándor állítja, a férfi néhány hónapja olyan kijelentést tett velük kapcsolatban, hogy „pisztollyal kilőné a kövér embert és sovány feleségét”.
– Nincs haragosunk, dolgozunk, közmunkára és napszámba is járunk. Nem értem, miért tették ezt velünk.

Lakatos Sándorné Andrea hozzátette, ő csak a gyerekeket félti.
– Velünk is előfordulhat, amit a tévében láttunk, hogy egyszer csak kiterelnek bennünket az utcára és agyon lőnek, mert cigányok vagyunk – mondta az asszony.

Lévai Lajos alpolgármester az eset kapcsán hangsúlyozza, a faluban hasonló bűncselekményre még nem került sor. Reméli, mihamarabb rendőrkézre kerül a tettes.