Számtalan cikket (lásd pl. EZT, EZT, EZT, EZT, EZT és EZT) hoztunk már le a Csépán dúló cigányterrorral kapcsolatban.

Az alábbi, többek között a tolvajok kézlevágását kívánatosnak nevező anyag is ezzel foglalkozik. Belőle az imént hivatkozott cikkeken felül megtudjuk azt is, hogy a cigányok idős embereket üldöznek el otthonaikból, ez utóbbiakat így lenyúlva. Ahogy az oly sok más helyen és esetben is történt – lásd pl. EZT. „Természetesen” Pártunk és Kormányunk nem csinál semmit – miközben a nyugati országokban simán lelövik az ilyen cigányokat, és ezt sokszor egyenesen az államelnök is támogatja. Ott nem is nagyon mernek pattogni az orkok, nem mernek másokat kitúrni a saját otthonukból. Hogy miért nem tesz semmit Orbán, miközben pár jelzésértékű, a rendőrök által szállított kormoshulla „nyugtatóan”, visszafogóan hatna az egész cigányságra, és drasztikusan javítaná a közbiztonságot? A választ mindannyian ismerjük.
A SZOLJON véleménycikke következik:

Megálljt a tolvajoknak!

Vélemény | Felháborító, hogy egy közel kilencven éves házaspárnak menekülnie kell otthonából!
Sajnos nem Csépa az egyetlen kistelepülés megyénkben, ahol az uzsorások, a tolvajbanda az úr. Elfogadhatatlan, hogy vannak, akiknek mindennapos rettegésben kell élniük, mert bármikor betörhetnek hozzájuk, ellophatják értékeiket, akár meg is verhetik őket.
Hogyan fordulhat elő egy jogállamban, egy uniós országban, hogy nem mernek szólni az emberek alapvető jogaik mindennapos megsértésekor sem? Hogyan lehet így élni? Bele lehet törődni abba, hogy egy zsivány banda szervezettebb, mint a település rendfenntartói? Folytathatnánk a kérdéseket...
Ehelyett azonban többet érne a megoldások keresése. Persze ehhez mindenekelőtt a hozzáálláson kellene változtatni. Ha az erkölcsi fertő rákos daganatként, megállíthatatlanul burjánzik egy településen, felmerül az illetékesek felelősségének kérdése. Az emberek már egyáltalán nem látnak kiutat a jelenlegi helyzetből. Óhatatlanul eszükbe jut, hogy talán nem véletlen volt a régmúlt idők büntetőjogi alapelve a tálió. Sok csépai valószínűleg nem bánná, ha a lopásért most is kézlevágás járna.
No, de remélhetőleg van más megoldás is. Mindenekelőtt sokkal komolyabban kellene venni azokat a problémákat, amelyek megkeserítik a helybeliek életét. Ideje lenne végre felébredni és nem tehetetlenül nézni az egyre szaporodó lopásokat. Megálljt kell parancsolni a tolvajoknak! A problémát csírájában kellene elfojtani. Amíg nem késő. Amíg a lopásokon túl komolyabb, akár emberéletet is követelő bűncselekmény nem történik.