Az alábbi híradás olvasható a rendőrség honlapján:
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető 2010. július 13-án 14 óra körüli időben egy Budapest XIV., Fogarasi úti üzemanyagtöltő állomáson egy Fiat típusú személygépkocsiba tankolt, majd fizetés nélkül távozott.
Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a kocsi rendszáma valójában egy Suzuki Wagon R Plusz típusú személygépkocsira lett kiadva.
Az ismeretlen elkövető körülbelül 170-180 centiméter magas, erős, sportos testalkatú férfi, haja rövid.
A bűncselekmény elkövetésekor világos rövidnadrágot és sötét atléta pólót viselt
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 461-8150/ 54-107 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.