Cikkünk első változatának (legalul) publikálásakor még semmiféle információval nem rendelkeztünk a legújabb vidéki idősgyilkosság elkövetésének módjáról. Mostanra az (több késszúrás) kiderült, ami – a kelet-magyarországi, cigányfertőzött helyszínnel együtt – legalábbis igen valószínűvé teszi a cigány elkövetőt. Mivel most még konkrétabb, biztosabb információval nem rendelkezünk, ezért, természetesen, mindezt kérdőjelezzük. A BAON friss cikke:

Miért ölték meg a petőfiszállási nénit?
Egyelőre nem találják a petőfiszállási gyilkosság indítékát a rendőrök. Nagy erőkkel nyomoznak a tanyán, ahol tegnap (szombat) délután megtalálta az egyik szomszéd Sz. Gergelyné Erzsike néni holttestét.

A magányosan zárkózottan élő asszony csak egy-két szomszédjával és a falugondokkal tartotta a kapcsolatot – tudta meg a helyszínen a baon.hu tudósítója.

A falugondnok csütörtökön ebédet vitt a 66 éves asszonynak, aki miután elfogyasztotta az ételt, elmosogatta az edényeket. Pénteken senkivel sem találkozott, majd szombat délután a szomszéd asszonynak rossz érzése volt: máskor ugyanis ennyi idő elteltével már meg szokta őket látogatni a néni. Ezért átment a szomszédba, ahol halva találta az idős asszonyt a melléképületben, ahol valójában lakott. Sem ez az épület, sem a főépület nem volt felforgatva, viszont minden ajtó tárva-nyitva volt.

– A néniről nem lehet elmondani, hogy tehetős lett volna: nyugdíjból élt, az ebédet is úgy vitte ki neki a falugondnok – mondták el a szomszédok. Ezért sem értik, hogy miért végezhettek Ezsike nénivel. Valamilyen eszközzel – azt, hogy mivel, egyelőre nem árulják el a rendőrök – agyonszúrták: több szúrás is volt a testét.

– Nagy erőkkel nyomozunk. Befejeződött a helyszíne szemle, amivel párhuzamosan már megkezdődtek a kihallgatások – mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Keretes anyag 1:
A munkáséveket követően a vasúttól nyugdíjba vonult Erzsike néni fia több mint tíz évvel ezelőtt vasúti baleset áldozata lett, a férje pedig 8-9 éve hunyt el. Két éve egy közeli tanyát örökölt, amit tavaly eladott, majd az árát a saját tanyája felújítására fordította. Mindenki úgy tudta, hogy nem tart otthon pénzt, és egyébként sem mondható tehetősnek.

Keretes anyag 2:
A nyomozóknak több szomszéd is említést tett arról, hogy az áldozatnál idén nyáron két, közelben lakó fiatal férfi nyírta a füvet. Az egyik közeli szomszéd szerint bárkiről hamarabb el tudná képzelni a bűncselekmény elkövetését, mint róluk. Egyébként a környékre – a petőfiszállási bekötőút melletti tanyavilágra – nem jellemző a házaló árusok, a kétes elemek, a külföldi napszámosok jelenléte.
 
Előzőleg írtuk (15:53): A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 66 éves asszonyt tanyáján találták holtan.

A gyilkosság az elmúlt napokban történhetett, erről még nincsenek pontos információk. Jelenleg is tart a helyszínelés, illetve a rendőrök adatokat gyűjtenek. Az eljárás már megindult emberölés miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.
(MTI)