Aki nyomon követi ifj. Balogh Artur, a Rádió C és a RomNet állandó sztárvendége és -publicistája, a Hírszerző díszcigánya, „politológus” „értelmiségi”, „politikai szakértő”, Mohácsi Viktória pártalapító-társa (NeoDrom), Cigány Politológusok és Szakértők Szövetsége-vezető stb. pályafutását, cikkeit (pl. ITT), tudja, hogy emberünket már simán le lehetett volna csukni a „gádzsók” (nemcigányok) elleni, Magyarország megcsonkítására stb. irányuló tevőleges uszítása miatt.

Nos, apja sem különb (alma a fájától, ugyebár...). Már az ITTENI, ill. ITTENI cikkeinkben szóvá tettük bűnözővédő fellépését. Az alábbi dokumentumok viszont egyértelműen igazolják, hogy tevőlegesen egy elég komoly bűncselekmény-sorozatban is részt vett, ráadásul abban a másodrendű vádlott (a tizenegyből). Arról se feledkezzünk meg, hogy ahogy azt az alább olvasható cikk is közli, a nyíregyházi cigányönkormányzatot a Lungo Drom állította fel. Értsd: fideszesek a drágáim... Egyik kutya (MSZP és  körülötte legyeskedő cigók, lásd Kolompár Orbán), másik eb (Fidesz és Farkas Flóri, Balogh Artur). Ennek tudatában tessék most vasárnap szavazni...

Alább a C-Press cikke és dokumentumai. Elnézést kérünk azért, hogy a képek kicsit „széthúzzák” az oldalt – nem akartuk azok olvashatóságát tovább rontani az átméretezéssel és újratömörítéssel.
Holokauszt. Vérespénz. Vádirat.

A C-PRESS postaládájába befújta a szél a jelenleg is Lungo Dromos Szabolcsi vezetés vádiratát. A Több éve húzódó büntetőügy ez év október 7.-én kerül ismét bíróság elé. Várhatóan ítélet is születik.  Folytatólagosan, jelentős kárt okozó csalás büntette és más büncselekmények miatt Lakatos István és társai ellen indított büntetőügyet a Kisvárdai Városi Ügyészség.









A Magyar Köztársaság Kormányzat és az Osztrák Szövetségi Kormány 2000. október 24-én Bécsben megállapodást kötött, mely szerint „Az Osztrák Szövetségi Kormány gondoskodik arról, hogy az Osztrák Megbékélési Alap (OMA) 672.000.000 osztrák schilling értékhatárig. A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványon (MAZSÖK) keresztül egyszeri pénz juttatásban részesítse azon természetes személyeket, akiket a nemzeti- szocialista rendszer a mai Osztrák Köztársaság területén deportált és rabszolga- vagy kényszermunkára kötelezett, deportálásuk időpontjában magyar állampolgárok voltak és 2000 február 15-én állandó lakóhelyük a Magyar Köztársaság területén volt, vagy magyar állampolgárságúak voltak."

A Magyar Köztáraság kormánya a fenti megállapodást 2336/2000. (XII.27.) számú határozatával jóváhagyta.

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány honlapján megjelent elektronikus, valamint egyéb írásbeli tájékoztatói szerint a kárpótlás összege 1.453,46 euró - 7.630,65 euró közötti lehet. Az igénylők a jogosultságát eredeti korabeli, vagy később keletkezett dokumentumokkal, vagy végső esetben tanuk által aláírt nyilatkozattal kell igazolnia. Utóbbi esetben a MAZSÖK, közjegyző, a települések jegyzői, vagy a CKÖ-ok vezetői előtt jegyzőkönyvbe foglalt nyilatkozatait fogadta el hiteles, bizonyító erejű okiratként.

A kárpótlás során a következő magánokiratnak minősülő okiratokat nyújtottak be az igénylők:

A MAZSÖK-től beszerezhető kárpótlási nyomtatvány formailag kérdőívből, a német kárpótlásról való lemondásról és jegyzőkönyvből áll, melyek az alábbiakat tartalmazzák:

-       Kérdőív: az igénylő személyes adatain túlmenően a kárpótlási jogosultságra vonatkozó kérdéseket és válaszokat tartalmazza.

-       Lemondó nyilatkozat: az igénylőnyilatkozata arról, hogy az osztrák kárpótlással egyidejű német kárpótlásról lemond.

-       Jegyzőkönyv: A CKÖ-nél az igénylő, két tanú valamint az önkormányzat elnöke (elnökhelyettese) jelenlétében felvett és bélyegzővel ellátott magánokiratba foglalt olyan nyilatkozat, amelyben a jelenlévő tanuk azt igazolják, hogy az igénylő a II. világháború során velük együtt szenvedte el a kényszermunkát. Jelen ügyben felvett, valamennyi, un. igazoló jegyzőkönyv, a kérelmezők és a tanuk távollétében készültek el.
A kárpótlás megítéléséről vagy elutasításáról az OMA döntése alapján a MAZSOK értesítette ki az igénylőket azzal, hogy a kárpótlást a II. világháború során elszenvedett kényszermunka (rabszolgamunka) miatt ítélték meg a részére. Egyben tájékoztatták arról is, hogy az összeg felvétele érdekében számlát kell nyitnia valamelyik OTP Bank Rt. Fiókban.

A MAZSÖK 2004. év első hónapjaiban - az időközben megindult büntető eljárásokra tekintettel - az Osztrák Megbékélési Alappal megállapodva   az addig el nem bírált kérelmek tekintetében az igénylők címére sorszámozott újabb kérdőíveket küldött azzal a tájékoztatóval, hogy az igénylő csak abban az esetben töltse ki azt, ha valóban volt Ausztriában munkatáborban. (megújított kérelem)

A megújított kérelem hitelesítésére a MAZSÖK megyénkét kisebbségi önkormányzatokat jelölt ki. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében a nyíregyházi, a mátészalkai és nagykállói CKÖ-t jelölte ki, a hitelesítési folyamatokból minden más CKÖ-t kizárt.

A MAZSÖK álláspontja és tájékoztatása szerint azt a kisebbségi önkormányzatot kellett felkeresni, amely az igénylő lakóhelyéhez legközelebb van.
Dr. habil. Szita Szabolcs az MTA doktorának szakértői véleménye szerint Ausztriában a II. világháború idejében, Strem, Strasshof, Durchgangslager, Linz helységekben cigányok számára munkatábor létesítésére semmilyen adat nem áll rendelkezésre, cigány származású magyar állampolgárokkal a kérelmekben megjelölt helyeken nem végezhettek kényszermunkát.

Vádlottak tudtában voltak annak, hogy a kárpótlás iránti igényt benyújtó személyek nem voltak jogosultak az Osztrák Megbékélési Alap által nyújtott kárpótlási összegek felvételére, ennek ellenére arra törekedtek, hogy a MAZSÖK-ön keresztül részben az igénylők, részben a saját maguk részére biztosítsák az Osztrák Megbékélési Alap sértett megtévesztésével, a jogtalan anyagi haszonszerzést. I-X. r. vádlottak az un. igazoló jegyzőkönyvek aláírásával és hitelesítésével szándékosan közreműködtek abban, hogy a MAZSÖK jogosulatlanul fizessen ki az igénylők részére kárpótlást.

Vádlottak a bűncselekményeket az alábbiak szerint követték el:

1.vp.

2003. évben közelebbről már meg nem állapítható időpontban, Lakatos István felkereste a lakásán Balogh Ferencet azzal, hogy tud egy kis pénzt rendezni, de kikötötte, hogy a fele pénz az övé lesz és abból megcsinálják tiszabezdédi lakóházának tetőjét.

Lakatos István saját kocsiján beutazott Balogh Ferenc kisvárdai irodájába, ahol kérdőívet állítottak ki a nevére és személyi adataira, az Osztrák Megbékélési Alaphoz. A kérdőívet Lakatos István diktálta a titkárnőjének.

A kérdőíven valótlanul azt állították, hogy Balogh Ferenc cigány származása miatt a német katonaság vagonokban elszállította szüleivel együtt a Bécs melletti Strasshoti-Duchangslager táborba, ahol kényszermunkát végzett 1977. június 27-től, 1945. márciusáig. 2003. október 21-én Kisvárdán a Kisebbségi Önkormányzat irodájában kelt jegyzőkönyv szerint Orgován József és Orgován Józsefné tanúsították, hogy Balogh Ferenccel együtt szenvedték el a kényszermunkát cigány származásuk miatt. A jegyzőkönyvet Lakatos István, mint a Kisvárda Városi Kisebbségi Önkormányzat elnöke is aláírta és körbélyegzővel hitelesítette.

A kérdőívet és a jegyzőkönyvet Balogh Ferenc elküldte a MAZSOK 1054 Budapest, Tüköry u. 3. sz. alatti irodájába, ahol a kárpótlási kérelmet 41891. sz. alatt nyilvántartásba vették.

A MAZSÖK 2004. évben felhívta Balogh Ferencet a kérelem megújítására. A kérdőívet 2004. április 14-én Lakatos István ismét kitöltette Balogh Ferenccel a lemondó nyilatkozatot aláíratta, majd a Nyíregyháza Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata irodájába vitte, ahol 2004. április 16-án kelt és előre kitöltött jegyzőkönyvet Balogh Artúr A CKÖ képviselője aláírta és egyes számú pecsétjével hitelesítette.

A valótlan tartalmú kárpótlási kérelem alapján a MAZSÖK 2004. október 06-án arról értesítette Balogh Ferencet, hogy az Osztrák Megbékélési Alap 2.543,55 euró értékben jóváhagyta a kényszermunka címen benyújtott kárpótlási igényét és ezt a pénzt a nevére az OTP-be utalták.

Az értesítés alapján Balogh Ferenc az OTP Bank Rt- Észak-Alföldi Régió Nyíregyházi bankfiókjában az összesen 608.250.- Ft-ot Lakatos István segítségével felvette, amelyből csupán 300.000.-Ft-ot adott át Balogh Ferenc részére, míg a többi nála maradt.

Bizonyítékok:

- Balogh Ferenc gyanúsítottkénti kihallgatásáról készült jegyzőkönyv 11-es kötet 3843- 3853. oldaláig,

- 30674. számon nyilvántartásba vett MAZSÖK iratok fénymásolatban, 3855- 3889. oldalig,

- a bűnjelként lefoglalt MAZSÖK iratok bűnjeljegyzék 56. sorszáma alatt külön kezelve.

2. vp.

Marozsán Zsolt kisvárdai lakos 2003. november 17-én Simon Károlyt és Simon Károlynét a kisvárdai Kisebbségi Önkormányzat irodájába vitte, ott az e napon kelt jegyzőkönyv szerint Kerepesi Miklósné és Tercza Ferencné tanuk valótlanul tanúsították, hogy Simon Károly és Simon Károlynéval együtt szenvedték el a kényszermunkát cigány származásuk miatt. A jegyzőkönyvet Lakatos István, mint a LUNGO DROM Megyei Szövetség Elnöke aláírta és körbélyegzőjével hitelesítette.

A kérdőívet és a jegyzőkönyvet továbbították a MAZSÖK 1054 Budapest, Tüköry u. 3. sz. alatti irodájába, ahol a kárpótlási kérelmet 43048. sz. alatt nyilvántartásba vették.

A MAZSÖK 2004. évben felhívta Simon Károlyt és Simon Károlynét a kérelem megújítására. A kérdőívet 2004. április 19-én Lakatos István ismét kitöltötte, Simon Károllyal és Simon Károlynéval a lemondó nyilatkozatot aláíratta, majd a Nyíregyháza Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodájába vitte, ahol 2004. április 19-én kelt és előre kitöltött jegyzőkönyvet Balogh Artúr a CKÖ képviselője aláírat és egyes számú pecsétjével hitelesítette.

A valótlan tartalmú kárpótlási kérelmek alapján a MAZSÖK 2004. november 17-én  arról értesítette Simon Károlyt és feleségét, hogy az Osztrák Megbékélési Alap fejenként 2.543,55 euro értékben jóváhagyta a kényszermunka címén benyújtott kárpótlási igényüket és ezt a pénzt a nevükre az OTP-be utalták.

Az értesítés alapján Lakatos István az OTP Bank Rt. Észak-Alföldi Régió Nyíregyházi bankfiókjába utaztatta őket, ahol számlanyitást követően az összesen fejenként 608.250.-Ft-ot vettek fel, amellyel Lakatos István kisvárdai irodájába mentek.

A kettőjük által felvett összesen 1.216.500,-Ft-ból Lakatos István 200.000,-Ft-ot adott át részükre, míg az összeg többi részét magának tartotta meg.

Bizonyítékok:

-          Simon Károly gyanúsítottkénti kihallgatásáról készült jegyzőkönyv 11-es kötet 3905-3913. oldalig,

- a 43263. iktatószámú MAZSOK iratok fénymásolata 3915-3957. oldalig,

- Simon Károlyné gyanúsítottkénti kihallgatásáról készült jegyzőkönyv II-es kötet 3963-3973. oldalig,

-  a 43048. iktatószámú MAZSÖK iratok fénymásolata 3975-4019. oldalig,

- bűnjelként lefoglalt MAZSÖK iratok bűnjeljegyzék 57 és 58 sorszámon külön kezelve
- Marozsánné Szabó Marianna tanú vallomásáról készült jkv. 11. kötet.  4015-4019. oldalig.

3.vp.
2003. év novemberében Lakatos István felkereste tiszabezdédi lakásukon Balogh Józsefet és feleségét, bemutatkozott, hogy ő Kisvárdán a Kisebbségi Önkormányzat elnöke és attól tájékoztatta őket, hogy mint rászorultaknak támogatás jár nekik, ami fejenként 600.000,- 600.000,- Ft összegben.

Lakatos István elkérte tőlük személyi igazolványaikat, azonban azok le voltak járva. Felhívta őket arra, hogy csináltassák meg a személyi igazolványukat, majd mindkettőjüket személygépkocsijával kisvárdai irodájába szállította.
2003. október 21-én kérdőíveket íratott velük alá. A kérdőívekben és az irodában felvett jegyzőkönyvben valótlanul azt állították, hogy a gyermekként 1944. júniusától 1945. márciusáig mindkettőjüket a Strasshoti-Dunchangslager gyűjtő táborba hurcolták, cigány származásuk miatt és velük kényszermunkát végeztettek.
A jegyzőkönyv Lakatos István, mint a CKÖ elnöke aláírta és körbélyegzőjével hitelesítette, ezzel valótlanul azt igazolta, hogy Balogh József és Balogh Józsefné velük egy helyben szenvedtek a megjelölt gyűjtőtáborban, kényszermunkán.

A kérdőívet és a jegyzőkönyvet továbbították a MAZSÖK 1054 Budapest, Tüköry u. 3. sz. alatti irodájába, ahol a kárpótlási kérelmet Balogh József esetében 41893., Balogh Józsefné esetében 42029. sz. alatt nyilvántartásba vették.

A MAZSÖK 2004. évben felhívta Balogh Józsefet és Balogh Józsefnét a kérelem megújítására.
folyt. köv. október 7. után.
C-PRESS