Emlékszünk még a következő, szánalmasan átlátszó bűnözőcigány-védekezésekre? "Bedobtak a kerítésen belülre, azért vettem a ház felé az irányt"; "lehet, hogy ott se vótam"; "Milyen lopás? Nem volt ott semmilyen lopás! Senki nem vitt el semmit! Különben is, vissza lett az téve a helyére", "Addig ütötték gumibottal, míg az ketté nem tört!" (konkrét források ITT és ITT, legalul).

Nos, segílyesék megint kitettek magukért. Igen valószínű, hogy a legújabb védekezésük szintén szállóigévé fog válni, mint a fent idézettek: „Amikor valaki fellocsolt az ájulásomból, azon kaptam magam, hogy egy vascső és egy bozótvágókés van a kezemben.” No comment!

A teljes, minderről beszámoló cikk:
„Szerszámmal” a kézben csaptak össze a nő miatt
Nézeteltérés: „Én megmondom az őszintét tisztelt bírónő, amikor a helyszínre érkeztem, engem a sértettek szó nélkül betámadtak. Amikor valaki fellocsolt az ájulásomból, azon kaptam magam, hogy egy vascső és egy bozótvágókés van a kezemben” — vallott az első rendű vádlott a megyei bíróságon pénteken. A büntetőper tárgya 2009. július 11-re nyúlik vissza.

Zagyvarékason (Kuruc.info: súlyosan cigófertőzött település) délután két, rossz szomszédi viszonyt ápoló népes (Kuruc.info: a cigányok polkorrekt körülírása) család csapott össze a nyílt utcán. A vallomások szerint az okok között rejtett szerelmek, illetve meg nem adott uzsorakölcsönök is szerepelnek. A vádiratban áll, hogy a büntetett előéletű, munkanélküli F. Kálmán első rendű vádlott, miután saját bevallása szerint legalább tíz üveg sört elfogyasztott egy házibuliban, hallotta, hogy utcájukban nagy a kiabálás.

Állítólag a másik család néhány tagja verte az ő feleségét és fiát. Ekkor akart F. Kálmán rendet teremteni a „valahogy” a kezébe került vascsővel és bozótvágókéssel. Mint a tárgyaláson mondta: „A másik bandánál is volt szerszám!” „Milyen szerszám?” — kérdezett vissza a bírónő. „Hát kard, meg légpuska!” — jött a válasz.

F. Kálmánt és feleségét a megyei ügyészség emberölés kísérletével, egyik fiukat, valamint a rivális család egyik tagját pedig garázdasággal vádolja. A per folytatódik.
(SZOLJON)