Tisztelt Cím!
Tegnap – 2011. február 14-én – egy igen megdöbbentő jelenetnek voltam szemtanúja a vasútállomás felé utazva az 502-es számú villamosukon.

Az egyetemnél – ahol felszálltam –, már a járművön utazott egy négytagú roma család. Egy apuka, egy anyuka és két tizenévesforma gyerekük, ülve élvezték az utazás kényelmét.

Amikor a jármű 19.25-kor a Honvéd utcához ért, felszállt két ellenőr. Nagy hangon felszólítatta a hátsó ajtónál felszálló az utazóközönséget, hogy „mutassák be a jegyeiket, bérleteiket.”

Amikor a roma családhoz ért, kiderült, hogy sem jeggyel, sem bérlettel nem rendelkeztek.

Sajnos nem hallottam, hogy a kollégájuk mit mondott a családfőnek, ugyanis igen halkan beszélt, mindössze az úriember válaszát hallottam, hogy „Meg majd megbüntet harminchétezer Forintra, mi?” Majd hozzátette: „A következőnél úgyis szállunk.”
Így is lett. A család leszállt mindenféle következmény nélkül.

Elfogadhatatlannak tartom, hogy két ellenőr kolléga – akik közül az egyik igen jó fizikumnak örvendett – nem elegendő ahhoz, hogy mindenféle  megkülönböztetés nélkül fel tudjon lépni a szabálysértőkkel szemben!

Szeretném, ha megmagyaráznák nekem azt, hogy mi az oka annak, hogy ilyen inkompetens emberek is teljesíthetnek szolgálatot járműveiken, illetve annak, hogy a magyar emberekkel sokkal, de még a külföldi egyetemi hallgatókkal is bátrabban lépnek fel alkalmazottaik, mint a romákkal? Milyen alapon várják el azt az utasoktól, hogy együttműködjenek az ellenőrökkel, amikor szemmel láthatóan nem mindenki büntethető szabálysértésért?

Válaszukat köszönöm.
(DKV Figyelő - Figyelem: az írásnak csak a levél-részét vettük át, mert nem igazán értettük a bevezetőt.)
Kuruc.info: ahogy ebből a bejegyzésből (amely egy cigánygyűlölettel igazán nem vádolható, így alaptalanul, bizonyítékok nélkül biztosan nem „uszító” blogon jelent meg) is kiderül, a cigányokat minden tekintetben pozitívan diszkriminálják:
1.) Megkapják az elgépezhető, eliható segílyt, miközben Amerikában, Szlotákiában, de már Romániában is még csak véletlenül sem adnak a kezükbe készpénzt
2.) Alig kapnak valami büntetést, ha gyilkolnak (lásd pl. Kozák Rajmund vagy akár az a tény, hogy a gyilkos liszkai cigányok közül csak párat ültettek le, miközben fehéret már sokkal-sokkal kisebb bűnért is azonnal sittre vágnak)
3.) Kivétel nélkül minden cigány megkapja az ingyenes közgyógyellátást (az egyik legújabb példa az „aranykoszorús költő”, Csík Ferenc, ITTENI, alapos magyargyalázással megspékelt önvallomása, miszerint ő is „közgyógyos”. Vajon rászoruló vagy rokkant? Ugyan már – ugyanúgy nem, ahogy a cigány ál-rokkantak meg „közgyógyosok” 99,9%-a sem az... Apropó, ha már Csík úrról mindez kiderült, valaki utánanéz, hogy kaphatott közgyógyellátást? Miért nem néznek a körmére? Ja, hogy azért nem, amiért a rózsaszín oroszlános csodapalotákban lakó uzsorásokéra sem, mert cigány, azaz érinthetetlen?)
4.) Bármilyen gyorsan lelakják / lerombolják (egy jó, friss példa, további hivatkozásokkal, a pusztításukra ITT), garantáltan adunk nekik új házakat, lakásokat. Akár évente újat. Miközben egy fehér, ugyebár...
5.) Minden számlájukat mi fizetjük – és a sor hosszan folytatható