Az alábbi cikk az Interneten csak és kizárólag nálunk található meg, mivel saját szkennelésű. A HEOL mai papír alapú számában közölték. Az online verzióban, elkerülendő a nagyobb nyilvánosságot (már az is csoda, hogy ezt a szöveget lehozták), nem szerepel.

Belőle kiderül, hogy szegínüldözöttéhezőromákok megérkezésük után azonnal elkezdték fenyegetni a pataiakat. Igen, tudják, mindent megtehetnek, mert mind a kormány, mind a „demokratikus” ellenzék mögötte áll – az ez utóbbi tenyeréből csemegéző világsajtóról nem is beszélve, és bármit megtehetnek a gádzsókkal, azért nem kapnak büntetést. Ez utóbbi, nem mellékesen, ma ki is derült, amikor elengedték azt a koszost, aki minden ok nélkül rátámadt egy magyar asszonyra. Bezzeg ha fordított lett volna a felállás, akkor garantáltan évekig bent tartották volna – ahogy az a jóval kisebb, mentőt, traumatológiát még csak véletlenül sem igénylő „sérülést” okozó „cigányfelpofozó” barcsi srácokkal történt.

Kíváncsiak vagyunk, melyik médiumnak lesz vér a pucájában minderről beszámolni vagy a hírt átvenni. Tartunk tőle, hogy a radikális jobboldaliakon kívül semelyik. Folyik tovább a rajvédelem és az öngyilkos cigánytenyésztés – miközben mindenhol máshol Európában még keményebben odavernek ezeknek a mocskoknak és sorra „esnek el”, „hullanak a cigánygyűlölő, -üldöző szélsőjobboldal karjaiba” különösen a nyugati országok.

A cikk:

Őrizetben: garázdasággal gyanúsítják a gyöngyöspatai roma asszonyt

A BUSZRÓL LESZÁLLVA egy kisebb romacsoport a Bem és a Rákóczi út sarkán hangoskodni kezdett, a házak erkélyén álló helybélieket fenyegették, s az egyik tévétársaságot szidalmazták, sérelmeiket sorolták, hogy menekülniük kellett, s a táborban is fenyegetéseket kaptak. (Kuruc.info: vajon kik fenyegették szegínromákokat, ha egyszer magukban voltak? Ne is várjunk választ: ha igaz lenne ez a hazugság [nem az], akkor az egész rajvédő sajtó ezen lovagolt volna, egymásnak adták volna a kilincset a „fenyegetésekről” drámai hangon beszámoló TV-stábok stb.)

Amikor végül átkozódva elindultak hazafelé, az egyik roma asszony többször megütötte a helybéli B.-NÉT, akit később mentővel szállítottak a hatvani kórházba. Sérülései nyolc napon belül gyógyulnak Másnap ifj. Farkas János, a helyi önkormányzat vezetője közleményében fejezte ki sajnálatát a történtek miatt, megjegyezve, ez egy rossz válasz volt a nyílt provokációra. A megütött nő egyébként azt állította, egy szót sem szólt a romákhoz. A rendőrség is megerősítette, hogy „előzetes szóváltás nélkül" került sora tettlegességre. Az 58 éves nőt a rendőrség előállította a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra. Ellene garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, őrizetbe vétele mellett.