Hosszú a bűnlajstroma egy ercsi tininek: lopás, garázdaság is van a rovásán
Még csak tizenhat éves, de máris rutinos bűnözőnek számít az a 16 éves fiú, akit a rendőrök betörés közben értek tetten. A fiatal fiú ellen több eljárás is folyamatban van, és két tettestársát is keresik.

Érdekesség, hogy bár a fiatal fiú ellen jelenleg több eljárás van folyamatban, de aktuálisan még büntetlen előéletűnek tekinthető.

A 16 éves elkövető és társa akkor bukott le, amikor az ercsi (Kuruc.info: súlyosan cigányfertőzött település, ahol mindennapos az, hogy kocsaink gyilkolják is a magyart – érdemes EZZEL a kezdőhivatkozással indítani) rendőrök szerda délben állampolgári bejelentésre vonultak ki egy családi házhoz.. A tettesek a ház előtetejének alumínium borítását fejtették le, majd a ház melléképületének ajtaját berúgva, televízió réztekercseket tulajdonítottak el. A menekülőket a járőrök fogták el a helyszíntől nem messze. A 16 éves elkövetőt és 15 éves társát előállították az Ercsi Rendőrőrsre, ahol kiderült, hogy a 16 éves helybéli fiatal (G.M.) korántsem ismeretlen a rendőrök előtt.

Patai Csaba ellen elfogatóparancsot adtak ki (Fotó: police.hu)

Egy májusi ügy kapcsán azzal gyanúsították meg, hogy 25 éves Patai Csaba nevű társával az M6-os autópálya ráckeresztúri csomópontjánál eltulajdonított egy motoros kaszát 135.000,-Ft. értékben. A fiatalkorú fiút és társát is egyértelműen felismerték a szemtanúk.  Patai Csaba szökésben van, ellene elfogató parancsot bocsátottak ki.

Augusztus közepén verekedésbe keveredett a fiatalkorú G.M. négy helybélivel, amely során egymást kölcsönösen bántalmazták. A körülmények alapján garázdaságot állapított meg a rendőrség.

Júliusban a fiú egy Egressy úti családi házba hatolt be alkalmi társával. Betörték az épület egyik ablakát, a házból bútorokat, műszaki cikkeket, egyéb tárgyakat zsákmányoltak 800.000,-Ft. értékben. A bűncselekmény kapcsán félmillió forint kárt okoztak az ingatlanban.

A szerdán elfogott tinédzser ellen a Gárdonyi Rendőrkapitányság is folytat eljárást, mert ez év októberében két társával a kerítésen át bemásztak egy martonvásári ingatlanra, majd a melléképületből különféle műszaki cikkeket vettek magukhoz. Akkor pakolás közben zavarták meg őket, a rendőrök pedig a helyszín közelében fogták el a fiatalkorú két társát, Góman Lászlót és B.B-t. G.M. akkor gépkocsival elmenekült. A 35 éves Góman László ellen, más ügyből kifolyólag a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság elfogató parancsot bocsátott ki.


Góman Lászlót a dunaújvárosi rendőrség keresi elfogatóparancssal (Fotó:police.hu)

A 16 éves fiú büntetlen előéletűnek számít, azonban ellene a Székesfehérvári Városi Ügyészség vádat emelt az elmúlt évben csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt. Miután G.M. vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás alatt újabb és újabb szabadságvesztéssel büntethető – főként vagyon elleni - bűncselekményt követett el, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén sem hagyna fel a bűnelkövetéssel, ezért a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették. A különböző, általa elkövetett bűncselekményeknél társaként szereplő Góman Lászlót és Patai Csabát elfogató paranccsal keresik a dunaújvárosi nyomozók - tájékoztatott R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő.
(FMH)