A román napilapok közül az Adevarul cikke (Google Translate „fordítás” angolul ITT [ez az érthetőbb], magyarul ITT [ezt csak annak ajánljuk, aki angolul sem tud]) már a címében(!) lecigányozta a gyilkost, és lehozta a képét, cigánysága mellett azt is többször hangsúlyozva, hogy maffiózó:

(Megjegyezzük, hogy van egy még újabb cikk a témában. Ez linkeli pl. az esetről beszámoló videót. A román nyelvű eredeti ITT; Google Translate "angolul" ITT, "magyarul" ITT.)
Az angol nyelvű sajtóban elég nagy a gyilkos származását illetően a csönd (bezzeg ha fordított lenne a felállás, már a románok vérét követelné az egész balbib média!), és igazándiból csak a kisebb, románul értők által vezetett oldalak, blogok azok (egy ilyen ITT van), ahol megtalálható a teljes sztori, cigányozással, gyilkos-képpel.
Bekeményített a belügy
A ma délelőtti cikkünkben felhívtuk arra az olvasóink figyelmét, hogy feltűnő a helyi rendőrök kussolása, sumákolása. Nos, ez nem csupán nekünk szúrt szemet, hanem a román belügynek is, ami, ahogy azt EZ a cikk elmondja, két magasrangú rendőrt küldött az ügy vizsgálatára és emellett kritizálta is a helyi rendőrséget, hogy miért nem tájékoztatta rendesen a médiát, ill. a közönséget a gyilkosságról. (Eredeti: „The interior ministry sent two high-ranking policemen to Giurgiu to take part in the inquiry and criticized local police for failing to properly inform the media and the public about the incident.)
Nos, ehhez nem kell kommentár: ahogy látható, még Romániában is sokkal normálisabban állnak a cigánykérdéshez. (Hát még a franciáknál, finneknél, olaszoknál stb.!) El tudják azt képzelni a Kedves Olvasók, hogy nálunk történik hasonló gyilkosság, és az életüket féltő, a helyi cigómaffiózók által zsarolt / kilóra megvett helyi rendőrök elhallgatnak szinte mindent, egy magányos, nemcigány, nem-maffiózó gyilkosra fogva az esetet, és erre leszól Pintér, hogy ugyan, „a krumplileves legyen krumplileves, tessenek elmondani a színtiszta igazságot, ne hazudozzunk, cigányt védjünk itt kérem!”. Ugyan már – nálunk pont az ellenkezője történne – és történik, ahogy az oly sok esetben látszik. Hiszen elég csak végignézni az elmúlt pár nap rendőri vezetős(!) nyilatkozatain [nagyon ajánlott háttércikk ITT]: mindegyik csontig benyal a korcsoknak, és Pásztor Albert két és fél évvel ezelőtti, „hírhedt” statisztikájának korrektségét még csak meg sem közelítik. Az állítólag rendet csináló, kéthetes Fidesz alatt.
Ez „Magyar”ország... és, persze, Orbánnak eszébe sem jut „kapni az alkalmon”, felemelni azt a nyüves telefont, összehívni az összes cigányfertőzött ország (minimum Csehország, Szlotákia, Szerbia, Románia és Bulgária, de esetleg még be lehet vonni a dologba a spanyolokat meg a finneket is) vezetését azért, hogy sínre tegyék a majdani Cigányországot, kidolgozzák a részleteket, összedobjuk a pénzt a földbérletre, valamint átlag egy nagyságrenddel bővítsük a börtönférőhelyek számát, hogy a börtönbe küldendő cigányoknak tényleg az legyen az érdekük, hogy adják fel az állampolgárságukat, és a börtön helyett válasszák a Cigányisztán-beli szabadságot. Nem, nálunk megy tovább a kussolás, pedig arra mérget merünk venni, hogy kivétel nélkül mindegyik érintett ország nyitott lenne egy ilyen, az ő jövőjüket is igen pozitívan érintő ötletre. Hiszen jól tudják ők is, hogy egy ország kevés, egy ország nem csinálhatja meg ezt; ha viszont gyakorlatilag Lengyelországtól délre kivétel nélkül minden érintett ország összefog és egy emberként keményít be, a NATO, az ENSZ már nem fog tudni beavatkozni, az egész térséget lerohanni, terrorizálni.
Friss #1:
1.) Módosítottuk az első (félkövérrel szedett, a kép feletti) bekezdésben a hivatkozásokat, mivel (először) a tévedésből a legújabb, a címben nem „cigányozó” cikk linkjét adtuk meg. Most ezt javítottuk. A legújabb cikket a kép alól hivatkozzuk. Aki esetleg klikkelt a hivatkozásokra, és csodálkozott, hogy miért nincs „cigányozás” meg egyéb cigós képek, kattintson újra, most már a jó cikkre mutat a link.
2.) A megjegyzések között többen is megkérdezték, hogy mégis melyik állam adna terület egy Cigányisztánnak. A választ már többször leírtuk (linkek pl. ITT): nem végérvényesen (amiért érthető módon egy ország sem lelkesedne), hanem csak pár évre-évtizedre bérelnénk mondjuk 2-3 megyényi területet valamelyik szegényebb országtól. Nem hisszük, hogy valamelyik -sztánt, Bangladest vagy éppenséggel Ukrajnát (de persze annak is a keleti részén, minél messzebb, lenne Cigányisztán!) ne lehetne pár tízmilliárd, a pár ország által viszonylag könnyen összeszedhető dollárral „megpuhítani”. Különösen könnyű lesz összeszedni a pénzt akkor, ha számításba vesszük az eltakarodó cigók miatt megmaradó pénzt: megmaradnak a segílyekre kidobott pénzek, a rombolásuk, károkozásuk kijavítása; az ingyenrezsi, ingyengyógyszer, párévenkénti ingyenlakás, ingyenminden, meg persze az igen nagy GDP-növekedés már csak amiatt is, hogy megint érdemes lesz termelni a volt cigányfertőzött területeken, azaz több százezer ember képes lesz magát újra nem hogy ellátni, hanem az általa termelt felesleget a piacon eladni. Akárcsak a régi szép, még szintén cigánymentes időkben – akkor is virágzott (még) a háztáji. Ma már nem, mert senki sem termel, „hála” a mindent ellopó, szétdúló korcsoknak.
Rövidtávon természetesen a börtönférőhelyek drasztikus növelése Tent City-típusú, olcsó férőhelyekkel, és a fajtafüggetlen bekeményítés is megoldás, csakhát akkor, ugye, még a fő problémával, a szaporulatukkal nem tudunk mit kezdeni. Nehéz 500+ ezer, ráadásul egyre csak szaporodó bűnözőt állandóan sitten tartani, még úgy is, hogy a börtönök jobbára önellátóak. Igenis valahogy el kell takarítani az országból a génhulladékot. A népirtásnak egy ideig (még, legalábbis amíg a Nyugat nem kezdi el ugyanazt az arabjai ellen) nincs realitása; Cigányisztánnak viszont igen. Főleg, ha oda tényleg szabad akaratukból távozhatna bárki (az állampolgársága feladásával, természetesen), hogy azzal megmeneküljön a rá váró börtönbüntetés elől. Semmi „marhavagonok”, semmi „mindenkit kitoloncolunk, akinek barnább a bőre”, azaz semmi olyan, amibe más országok beleköthetnek. Szemben, ugye, mondjuk egy népirtással, ami azonnal NATO- és ENSZ-beavatkozást, valamint a Szerbia sorsára való jutást jelentene.
Természetesen nyitottak vagyunk a most, a jelenlegi politikai klímában megvalósítható, a (bűnöző)cigányoktól megszabadító ötletekre – várjuk továbbra is a témában az olvasói megjegyzéseket.