Akkor bilincsben ölelt kedvesévelnemrég meg is házasodott;a rendőrség nem késett sokatezzel a "nászajándékkal"...
Novák Elődnek közel másfélmillió forintot kell fizessen a rendőrség a 2006. október 23-ai, indokolatlan, durva előállítása és háromnapos őrizetbe vétele miatt. De 2007-ben és 2008-ban két-két további elhurcolásáról állapították meg jogerősen, hogy azok is törvénytelenek voltak (miközben a karhatalomnak egyszer sem sikerült őt jogszerűen előállítania), így a Nemzeti Jogvédő Szolgálat segítségével újabb kártérítési pereket indíthat jobbikos igazságharcosunk. A jogerősen megítélt kártérítés felét hazafias célokra ajánlja fel.
Nemcsak a Fidesz egykori szóvivője, Révész Máriusz lett 2006. október 23-a áldozata, hanem a Jobbiké is pórul járt aznap. Papp Lajos szerint „az egyenruhások a szemünk láttára agyba-főbe verték” Novák Elődöt, aki azonban sem börtönnaplójában, sem a kártérítési tárgyalásokon nem állította, hogy őt különösebben bántalmazták volna; a rendőrterrortól való társadalmi félelemben mindig inkább bátorságra próbál ösztökélni másokat is.

Bilincsben az elsőfokú tárgyalás előtt. Nováknak aszemüvegét és a dobját, másnak a csontjait törték el
A 2006. őszi jogtalan őrizetbe vételek miatti kártérítési perekben ez még csak a negyedik jogerős ítélet volt. E próbaper tapasztalata az, hogy egymillió forintnál nagyobb összeg is követelhető a hasonló esetek tucatjaiban. A másodfokon eljáró tanács elvetette Pataki Árpád bírói gyakorlatát, a közrehatás elvét, mely Kuncze Gábor cinikus reagálását idézte a megemlékezők véresre verése kapcsán: „Minek mentek oda? Érdekes, én nem jártam arra, és velem nem is történt ilyesmi.” A Jobbik, és különösen Novák Előd politikai tiltakozásaiban rendszerint bátran elmegy a jogállamiság határáig, de azt nem lépi túl sosem (ellentétben a törvénytipró rendőrséggel). Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője ügyvédként tiltakozott, amiért a rendőrség a mostani perben egy, csak a Kádár-rendszerben hatályos, ma már nem létező bűncselekményre hivatkozott: az izgatásra.
A most jogerősen megítélt egymillió forinthoz kb. 200 ezer kamat járul, és 180 ezer forint perköltség, így összesen közel másfélmilliót kell fizessen a rendőrség. Novák Előd a kártérítés felét egyenlő arányban osztja szét az alábbi szervezeteknek, illetve célokra:
a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak,
Horváth György tankvezető cellatársának,
az Egyesült Magyar Ifjúságnak,
Vámossy Tibor rongyos gárdista emlékművére,
a Csengey Dénes Könyvtárnak,
a Budapest-Lágymányos Szent Adalbert Plébánia templomépítésére (Musits Antal plébános az elsőfokú szabálysértési végzésben Novák Elődre kiszabott 96 ezer forintos bírságra egyhavi nyugdíját ajánlotta fel, amire végül nem volt szükség).
(Jobbik Médiaosztály – www.jobbik.hu)
Részben rendőrségi videó, az abszurd, elsőfokú elítélés híre: