Draskovics Tibor már azzal magyarázza a szombati Magyar Gárda betiltása elleni tüntetés feloszlatását, hogy a rendbontók a politikai indíttatású terrorizmust támogatták, mert az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György szabadon bocsátását követelték.
„Terrorcselekmények elkövetőivel szembeni szolidaritásra is felhívták a jelenlévőket. Ez pedig - úgy gondolom - túlmegy minden határon, ez Magyarország polgárainak nyílt szembeköpése” - fogalmazott a hétvégi tüntetés kapcsán Draskovics Tibor a Hír TV-nek. Hozzátette: felháborítónak tartja, hogy „azt mondják 10 millió embernek, hogy azok az emberek, akik politikai céloktól vezettetve akár emberölésre is képesek lettek volna, bombákat gyártottak, mások életét, testi épségét fenyegették, azok valamiféle támogatásra vagy védelemre lennének - akár morális alapon - jogosultak.”
A békés ülődemonstrációba kezdő gárdisták előállítása pedig a rendészeti miniszter szerint azért volt jogszerű, mert a bíróság jogerősen feloszlatta a szervezetet. A törvényességért felelős igazságügyi minisztert az sem zavarta, hogy egy polgári perjogász szerint a bírósági végzés indokolásának írásba foglalása előtt a rendőrség nem intézkedhetett volna a Magyar Gárda egyenruháját viselő tüntetőkkel szemben. Ez pedig szombaton még nem történt meg.
Draskovics Tibor továbbra sem árulja el, hogy ki adott parancsot a gárdaegyenruhát viselők előállítására, finoman azonban Bencze József országos rendőrfőkapitányra utalt. Azt mondta: az intézkedés elrendelésénél a rendőségen belüli szabályokat, protokollt követték.
(Hír TV)
Olvasói kiegészítés az Alkotmányt semmibe vevő Draskovicsnak:
Alkotmány 57. § (2): A Magyar Köztársaságban senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.
Tehát a bíróság jogerős határozatáig mindenféle szolidaritás, morális támogatás és védelem (beleértve a békés demonstrációt) mind jogilag, mind erkölcsileg indokolt és megengedett egy jogállamban.
Kuruc.info kommentár: Sőt az sem tiltott, hogy egy jogerősen elítélttel szimpatizáljon valaki.