Madonna után Lady Gagát is feljelentették az oroszországi Szentpéterváron, amiért ottani koncertjén a színpadról szót emelt az aberráltak védelmében, az amerikai énekesnőt pénzbüntetésre ítélhetik, ha a bíróság elmarasztalja.
Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a 26 éves "popsztárt" Vitalij Milonov, a regionális parlament kormánypárti képviselője jelentette fel azon helyi törvény alapján, amely a kiskorúak védelme érdekében tiltja a homoszexualitás nyilvános népszerűsítését. Milonov azzal vádolja Lady Gagát, hogy december 9-i fellépése alkalmával identitásuk vállalására buzdította a buzikat. A politikus előzőleg hasztalanul próbálta meg elérni, hogy a koncertről kitiltsák a 18 éven aluliakat.

A "művésznő" épp kannabisz királynőnek öltözve terjeszti a szabadosságot
Korábban egy konzervatív csoport erkölcsi károkozás címén 10 millió dollárra perelte be Madonnát is, aki ugyancsak szót emelt szentpétervári koncertjén a "homokosok jogai" mellett. Az 54 éves kabbalista ringyót novemberben a bíróság sajnos felmentette.
Lady Gaga elmondása szerint szentpétervári menedzsereit letartóztatással, illetve 50 ezer dolláros bírsággal fenyegették meg telefonon, ha ő a műsorában a buzik melletti toleranciára buzdít.

A fiatalok elé állított bálványoknak semmi sem szent
Az énekesnő később Twitter-oldalán mondott köszönetet Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnöknek, amiért az egy tévényilatkozatában úgymond pártja álláspontjától eltérve békülékenyebb hangot ütött meg a témával kapcsolatban, amikor azt mondta, hogy "nem minden emberi kapcsolatot lehet szabályozni törvény útján".
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: