Egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarja "Magyar" György jordán-pozitív ügyvéd, hogy ő venné át a Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított Raffael Sándor védelmét, de hozzátette, változhat a helyzet, és elképzelhető, hogy hamarosan bővebben nyilatkozik. A legaljasabb gazemberek elszánt védője óv attól, hogy Raffael felett elhamarkodottan ítélkezzen a sajtó.

Jelenleg nincs feljogosítva "Magyar" György, hogy nyilatkozzon a veszprémi késeléssel gyanúsított cigánybűnöző védelmében várható esetleges szerepéről. Az ügyvéd sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta, hogy ő lesz a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásával gyanúsított férfi védője. A jogász azonban elmondta, akár néhány napon belül olyan helyzet állhat elő, hogy bővebben nyilatkozhat. Hozzátette, hogy Marian Cozma halálának körülményeit nagyon hasonlónak látja Simon Tibor megölésének ügyéhez, amelyben ő látta el a négy vádlott egyikének védelmét. „Abban az esetben is egy szórakozóhelyen kialakult vita volt az előzmény, és egy közismert sportoló volt az áldozat.”

A Ferencváros labdarúgó csapatának egykori játékosát 2002-ben gyilkolták meg egy budai bevásárlóközpont előtt. A perben "Magyar" György védte az eleinte gyilkossággal vádolt szabadnapos rendőrt, aki az eljárás végén lényegesebb enyhébb büntetést kapott, mint első fokon. A kezdetben emberölésért elmarasztalt négy férfi közül hármat, köztük "Magyar" védencét, a megismételt eljárás végén garázdaságért ítéltek el, a Simon-gyilkoság első rendű vádlottja pedig négy és fél év szabadságvesztést kapott halált okozó testi sértésért. "Magyar" György szerint a Simon-ügyben hozott jogerős ítéletek is azt mutatják, hogy nem tanácsos szóbeszédek, sajtóhíresztelések alapján megítélni a veszprémi késeléssel gyanúsított Raffael szerepét.

„Ez az ügy sokkal fajsúlyosabb annál, hogy újságírói szinten történjen a bizonyítékok megítélése” - mondta Magyar. Szerinte nagyon fontos szempontnak kell lennie a Rafael elleni eljárásban, hogy nincs kollektív bűnösség, minden egyes gyanúsított szerepét külön-külön kell megítélni. „Egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert azt mondják, R. Sándor szúrta meg az áldozatot, az úgy is volt. Az is lényeges, hogy attól, hogy valaki jelen van egy bűntény helyszínén, még nem feltétlenül társtettes.” Ha valaki egy társaságból váratlanul, anélkül, hogy a csoport tagjai között szándékegység lenne, megkésel valakit, akkor a többieket nem lehet társtettesnek minősíteni - mentegette a gyilkosokat a héber ügyvéd.

(Zoom nyomán)
 A.S. plusz kommentárja: ha valaki nem kapcsolt volna, Magyar György a balliberális médiumok sztárfajvédője (lásd pl. EZT, Veszprém-ügyben eddigi megszólalásai ITT), a Kuruc.info betiltásának egyik fő szószólója. Jellemző, hogy a balliberális zsIndex Kesznyéten-ügyben is Magyart szólaltatta meg és uszított ezáltal a saját magát védő Barna bácsi ellen.