Az orosz államfő Moszkvában fogadta a nagy felvásárlót - egy nappal azután, hogy
a főrabbival sajnálkozott a mérhetetlen antiszemétizmus miatt.
Ugyan Oroszország és Izrael nem ért egyet mindenben, mindkét állam harcol a szélsőségek ellen - jelentette ki Putyin (aki, úgy látszik, újabban nem a segélyhajók utasainak lemészárlását vagy a Gázai övezetben rendezett vérfürdőt tartja szélsőségesnek).
Az orosz elnök továbbá elmondta izraeli kollégájának, hogy hazája sajnos nem mentes az antiszemitizmustól, de "soha nem fogják elfelejteni a zsidók veszteségeit a nácizmussal vívott harc során, és soha nem fogják elfelejteni a holokausztot" - biztosította Pereszt.
Zoom
- Az amerikai és a szovjet együttműködés nélkül lehetetlen lett volna legyőzni a nácizmust; ha akkor megmentették a világot Hitlertől, most újra egyesíteniük kellene erőiket, hogy megmentsék a nemzeteket egy új Hitlertől - adta ki az utasítást Izrael elnöke.
Az együttes nácizás és holokausztozás után Peresz megnyitotta Európa legnagyobb "toleranciamúzeumát". Putyin a megnyitón úgy fogalmazott, a múzeum Oroszország idegengyűlölet és rasszizmus elleni elkötelezettségét jelképezi.
Végezetül Peresz azt is kinyilatkoztatta, hogy mindenkinek hálásnak kell lennie a(z Európát végigrabló és -erőszakoló) Vörös Hadseregnek és a (kontinenst kommunista rémuralma alá hajtó) Szovjetuniónak: "Minden tisztességes és őszinte ember köszönettel tartozik Oroszországnak, és becsüli a Vörös Hadsereget, mely hallatlan bátorságról tett tanúságot abban a nehéz időszakban" - mondta Izrael elnöke Moszkvában.
(Kuruc.info - Russia Today nyomán)