Az Európai Bizottság legfrissebb adatai szerint a kontinensen továbbra is olyan kevés gyermek születik, hogy az a népesség szinten tartásához sem elegendő. A szakértők szerint a párok elsősorban az úgynevezett gazdasági válság hatására nem hajlandók gyermeket vállalni.
A születések száma még Írországban is csökken, ahol pedig – elsősorban a katolicizmus befolyásának köszönhetően – a párok sohasem ódzkodtak a gyermekvállalástól. 2008-ban még a népesség szinten tartásához éppen elegendő gyermek született a szigetországban, vagyis az egy nőre jutó születésszám 2,1 volt. 2011-re azonban ez az arány 2,05-re esett vissza, ami annyit jelent, hogy Írországban is megkezdődött a népesség csökkenésének végzetes folyamata.
A születésszám Európa legtöbb államában már jó ideje kétségbeejtően alacsony. A 2008-ban megkezdődött „gazdasági válság” nyomán azonban az emberek még inkább megfontolják, hogy vállaljanak-e gyermeket. A legfrissebb vizsgálatok összefüggést mutatnak ki a nemzeti össztermék csökkenése és a születések számának visszaesése között – legalábbis a 2008 és 2011 közötti időszakban. 2008-ban egyébként a kontinens legtöbb államában lassan növekedtek a termékenységi mutatók, azóta azonban a 31 európai állam közül 24-ben csökkenés tapasztalható. Öt évvel ezelőtt még egyetlen országban sem volt az egy nőre jutó születésszám 1,3 alatt. 2011-ben azonban három államban – Lengyelországban, Romániában és sajnos Magyarországon – 1,3 alá esett a termékenységi mutató. A kontinens egészét tekintve a születésszám 3,5%-kal csökkent 2008 és 2011 között.
Az Európai Bizottság adatai arra utalnak, hogy a gazdasági nehézségek hatására elsősorban a még gyermektelen fiatalok, valamint azok az idősebbek mondanak le a gyermekvállalásról, akiknek lakásproblémáik vannak.
A demográfiai katasztrófa valójában sokkal súlyosabb, mint amilyennek a polkorrekt európai uniós jelentések mutatják. Az idegen eredetű bevándorlók körében ugyanis sokkal magasabb a születések száma, mint az őshonos európai népek körében. A négyéves ciklusokban gondolkodó, saját zsebükre dolgozó politikai elitek pedig nem hajlandók szembenézni a közelgő katasztrófával – részben persze azért sem, mert az Európai Uniót uraló cionista pénzügyi oligarchia kifejezetten érdekelt egy kevert fajú, gyökértelen népesség létrehozásában.
Perge Ottó - The Independent nyomán