Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő tegnapelőtt váratlanul az oroszországi Szocsiba utazott, hogy rábeszélje Vlagyimir Putyin elnököt a Szíriával kötött rakéta-ügylet fölmondására. Kétnapos találgatások után ma délután Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette, hogy Moszkva mégis teljesíti a Damaszkusszal kötött fegyverügyletet, azaz leszállítja a légvédelmi rakétarendszert Szíriának - jelenti a Jediot Áháronot.

Putyin és Netanjáhu Szocsiban
Amint arról tegnapelőtt beszámoltunk, Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök villámlátogatást tett a Fekete-tenger parti Szocsiban az ott üdülő Vlagyimir Putyin orosz elnöknél. Magyarán, megzavarta Putyin pihengetését. Bibi váratlan vizitálásának kiváltója az volt, hogy mindenáron szerette volna lebeszélni vendéglátóját arról, hogy Moszkva leszállítsa a polgárháborús Szíriának a rendkívül hatékony S-300-as föld-levegő légvédelmi rakétarendszert.
Két napon keresztül folytak a találgatások arról, hogy Bibi Netanjáhunak sikerült-e rávenni Putyint a Damaszkusszal korábban nyélbe ütött fegyverügylet fölmondására. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ma délután a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy Moszkva a szavahihetőségének megőrzése érdekében mindenképpen teljesíti a már megkötött, aláírt fegyverügyletet, és leszállítja Szíriának az S-300-as légvédelmi rakétarendszert.
Hering József - Kuruc.info