Lövések dördültek az amerikai haditengerészet washingtoni parancsnokságának épületében – erősítette meg a rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). Az első hírek szerint legalább egy ember meghalt. Úgy tudni, egy katona nyitott tüzet.
Zoom
Körülbelül háromezren dolgoznak abban az épületben, ahol a lövések eldördültek. Ez a haditengerészet öt parancsnoksága közül a legnagyobb.

A haditengerészet szerint egy ember megsérült. Az amerikai CBS televízió szerint a rendőrség arról kapott bejelentést, hogy több embert is eltaláltak a lövedékek.
Az egyik rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy legalább egy ember meghalt, de az áldozatról egyelőre semmit sem tudni.
Magyar idő szerint 15 óra után pár perccel a támadót még keresték. Az amerikai fővárosban található haditengerészeti logisztikai parancsnokság épülete előtt tűzoltók és mentők várakoznak.
Frissítés: Négy halott, egy néger fegyveres elbarikádozta magát
Tizenkét ember megsebesült az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán (NAVSEA) hétfőn kitört lövöldözésben, közülük négyen belehaltak sérüléseikbe - közölte az NBC hírtelevízió.
A The Washington Post internetes kiadásában rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a támadók ketten voltak. Korábban a lap, ugyanazt az információforrást megnevezve, még három fegyveresről írt, akik közül az egyik terepszínű katonai öltözéket viselt.
Az incidensben az egymásnak ellentmondó információk szerint 10-12 személy sebesült meg, akik közül az NBC szerint négyen életüket vesztették. A halálos áldozatokról szóló híradásokat hivatalosan nem erősítették meg.
Feltartóztatták, de még nem ártalmatlanították a magát elbarikádozó támadót
A támadó, akit a híradások szerint "feltartóztattak", de még nem tettek ártalmatlanná, egy sötét ruhát viselő, kopasz, afroamerikai férfi. A The Washington Post szerint a fegyveres elbarikádozta magát az amerikai haditengerészeti parancsnokság (Navy Yard) 197-es épületében, amelyben háromezer ember dolgozik.
A sebesültek közül legkevesebb kettő rendőr.
A több haditengerészeti parancsnoksági intézménynek otthont adó washingtoni Navy Yard szigorúan őrzött terület, ahová csak előzetes engedéllyel rendelkező személyek juthatnak be. Az incidensről a belbiztonsági minisztérium vezetői tájékoztatták Barack Obama amerikai elnököt.
Zoom
A Navy Yard környékét a hatóságok lezárták. Hét környékbeli washingtoni iskolából evakuálták a tanulókat. A Potomac túlpartján lévő, viszonylag közeli Ronald Reagan repülőtéren az incidens miatt felfüggesztették a gépek fel- és leszállását.
Az évi 30 milliárd dollárból gazdálkodó NAVSEA feladata hadihajók és tengeralattjárók, illetve azok fegyverzetének megépíttetése, beszerzése és karbantartása.
(HVG - MTI nyomán)