Az izraeli rendőrség és a titkosszolgálatok egyelőre vizsgálják, hogy vajon kik és miért gyilkolták meg ma reggel Kelet-Jeruzsálemben a 15 éves palesztin fiút. A palesztin településeken, menekülttáborokban pedig egyre inkább fölerősödik az egyértelműen zsidó bosszú kiváltotta gyilkosság miatti tiltakozás. 2006 Budapestjét fölidézve a megszálló izraeli rendőrség a gaztetteit megörökítő újságírókra is vadászik (videók itt).
Zoom
Az arcon lőtt fotóriporternő
Jeruzsálemben és környékén folytatódnak a kora délelőtt elkezdődött utcai megmozdulások a palesztin fiú ma reggeli elrablása, majd meggyilkolása miatt. Su'áfát palesztin menekülttáborban - a meggyilkolt palesztin fiú lakhelyén - a megszálló izraeli rendőrség arcon lőtt egy Táli Mayer nevű izraeli zsidó fotóriporternőt, majd az egyenruhás gengszterek később az őt kórházba szállítóknak segédkező másik fotóriportert hátulról nyakon lőtték.
Zoom
Utcai tiltakozás a gyilkosság miatt (Fotó: Fálásztin el-Jom)
A palesztinok utcai tiltakozása egyre terjed Jeruzsálem környékén. Megszólalt Mahmúd Abbász, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke is, aki az elmúlt napokban tanúsított kollaboráns magatartása miatt mára teljesen elvesztette tekintélyét és hitelét a palesztinok körében. Abbász - aki érzi a vesztét - Izraelt tette felelőssé a palesztin kisfiú meggyilkolásáért. Közben Laurant Fabius francia külügyminiszer is elítélte és megrázónak nevezte a palesztin fiú meggyilkolását. A budapesti Bem József téri épület ura ezt egyelőre még nem tette meg, de mi türelmesen várunk.
A Su'áfát palesztin menekülttáborban garázdálkodó megszálló izraeli rendőrök arcon lőtték az újságírói mivoltát egyértelműen bizonyító megkülönböztető jelzést viselő Táli Mayer izraeli fotóriportert, majd később a segítségére siető másik fotóriportert hátulról nyakon lőtték.
Járív Openheimer, a baloldali Sálom Áhsáv (Békét Most!) mozgalom főtitkára a ma reggeli gyilkosság után kijelentette: "A tegnap esti (arabellenes - H. J.) tüntetések és a ma reggeli gyilkosság után az izraeli rendőrségnek most tömeges letartóztatásokat kellene foganatosítania a Kách és Lehává mozgalom (két szélsőséges, az arabok elűzésére uszító szervezet - H. J.) tagjainak körében".
H. J. - Kuruc.info
Korábban írtuk: Navracsics, ENSZ BT, figyelem: megöltek egy 15 éves palesztint, egy-két közleményt ő is megérdemel, nem?
Arab tizenéves holttestére bukkantak szerda reggel Jeruzsálem erdős részén. A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy az áldozatot Kelet-Jeruzsálemből rabolhatták el bosszúból a három izraeli telepesért, akiket június közepén raboltak el és öltek meg - közölte az izraeli katonai rádió.
A Beit-Hanina jeruzsálemi arab lakónegyedből éjjel jelentették egy 16 éves fiatal eltűnését. Palesztin források szerint erőszakkal bekényszerítettek egy autóba, majd elhajtottak vele. Az izraeli rendőrség még vizsgálja, hogy a szerda reggel talált holttest valóban az előző este elrabolt fiatalé-e.
A rendőrség "lehetségesnek tartja", hogy a gyilkosságnak nincs semmilyen politikai vonatkozása, hanem családi viszály miatt ölték meg a palesztin tizenévest, és így halálának semmi köze a június 12-én elrabolt és megölt három izraeli fiatal ügyéhez.
Az erőszak nyomait viselő holttest megtalálásának hírére szerda reggel több tucat arab fiatal összetűzésbe került az izraeli biztonsági erőkkel Jeruzsálem Suafát negyedében.
Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő elmondta, hogy miután értesítették őket az emberrablás gyanújáról, útelzárásokat rendeltek el, és fokozták a városban a biztonsági készültséget.
(MTI nyomán)
Hering József összefoglalója:

Muhámmád Huszejn Ábu Khdejr (Fotó: Má
Elraboltak ma korán reggel egy 15 éves palesztin kisfiút a megszállt Kelet-Jeruzsálemhez tartozó Bét-Haníná arab településről. A Muhámmád Huszejn Ábu Khdejr nevű fiatal a közeli Su'áfát palesztin menekülttábor lakója volt, akinek megégett, súlyos bántalmazások nyomait viselő holttestét az eltűnésére vonatkozó családi bejelentés után egy órával megtalálták a Jeruzsálem melletti Giv'át Saul városrész melletti erdőben - jelenti az El-Kudsz el-Áhbárijjá Facebookos hírportál és a Má'án Palesztin Hírügyínökség.
A palesztin fiú holttestének megtalálásának híre rögtön forradalmi hangulatot teremtett Su'áfát palesztin menekülttáborban: fiatalok százai tódultak az utcára és vették föl a szokás szerint egyenlőtlen erőkkel és eszközökkel megvívott küzdelmet a betolakodó megszállók fegyveres alakulataival.
Zoom
Tiltakozók Suáfát menekülttáborban (Fotó: El-Kudsz el-Áhbárijjá)
Az izraeli fegyveres erők a magukat palesztinnak álcázó (miszta'aravím - מסתערבים) nevű civil ruhás pribékekkel karöltve, éles lövedéket is használva igyekeznek visszaszorítani, megfutamítani a tiltakozó, fölháborodott palesztinokat.
(A videón látni lehet, amint a palesztin fiatalok fölfedezik a soraikba beférkőző, arabnak öltözött pribéket, elkezdik ütlegelni, mire az izraeli katonák kimentik karmaik közül a bajtársukat.)
Az izraeli hadsereg rádióállomásának (Gáléj Cáhál) röviddel ezelőtt egy szemtanú elmondta: Ma korán reggel egy fekete színű autó fékezett le a palesztin kisfiú mellett Bét-Háníná palesztin településen, majd hirtelen mozdulattal betuszkolták a gépjárműbe és elhajtottak a helyszínről. Amint fentebb írtuk, a szülők azonnal bejelentették a fiúk eltűnését a rendőrségen, s egy óra múlva már meg is találták a súlyos bántalmazás nyomait viselő, megégett holttestet Jeruzsálem Giv'át Saul nevű kerületének erdejében.
Zoom
Muhámmád Ábu Khdejr (Fotó: Máán)
Nagyon úgy néz ki, hogy a tegnap Izrael-szerte, tömegtüntetéseken és a világhálón is követelt bosszút a zsidók beváltották. Az izraeli rendőrség egyelőre vizsgálja a történteket, s a szóvivő azt nyilatkozta, hogy minden lehetséges szálon megindult a nyomozás a tettes, tettesek kézrekerítésére.

A gyászoló család Suáfátban (Fotó: Máán)
Mindenesetre, ha a palesztinok által már most biztosan állított változat derül ki, várjuk a római pápa imádságát a palesztin kisfiú lelki üdvéért (a szabadulásáért már nem lehet...), Barack Obama együttérző és fenyegetésszámba menő üzenetét (ezúttal a zsidók címére), na és természetesen Navracsics Tibor külügyminiszter álláspontját, miszerint ezzel a gyilkossággal a zsidók nem a béke pártján állnak. Kizárólag az egyensúly és a tisztesség kedvéért.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: