Gázaváros két negyedének és Béjt Lahijá város lakosságát távozásra szólította föl az izraeli hadsereg
A leginkább a Gázai övezet polgári lakosságát megtizedelő izraeli hadsereg kilenc nappal ezelőtt megindított Szilárd sziklafok elnevezésű hadművelete a zsidó kormányfő, illetve az úgynevezett politikai-biztonsági kabinet tegnap esti döntése alapján folytatódik, sőt egyre jobban kiteljesedik, fokozódik. A nemzetközi szemet hunyással, politikai támogatással zajló állami terror keretében az izraeli hadsereg röplapokon és más csatornákon eljuttatott üzenetében otthonai azonnali elhagyására szólította föl Gázaváros Es-Sadzsá'ijjá és Ez-Zejtún nevű negyedeinek, illetve Béjt Lahijá város lakosságát. A gyilkolászók ma reggel nyolc órát (magyar idő szerint hét óra) határozták meg a menekülési lehetőség utolsó időpontjául.
Zoom
A ma hajnali izraeli önvédelem két palesztin kárvallottja
Gázaváros két negyedének és Béjt Lahijá város lakosságát természetesen a polgári a "személyes biztonságuk érdekében" szólították föl otthonaik azonnali elhagyására, amiképpen olvasható az ultimátum szövegében. Az izraeli hadsereg fölszólítása azt jelenti, hogy vagy fokozza és válogatás nélkül még erőteljesebben lövi, bombázza a Gázai övezet északi részét, vagy megindul a szárazföldi behatolás is. A legutóbbi hírek szerint a két gázavárosi negyed közel százezer lakója közül csak néhányan tettek eleget az izraeli hadsereg ultimátumának, míg Béjt Lahijá városból mintegy 15 ezren indultak meg délnek.
Zoom
Két kicsit idősebb palesztin is rossz helyen tartózkodott ma hajnalban
Ma hajnalban - még a a lakosságnak adott ultimátum lejárta előtt - a "védekezők" terrortámadásainak következtében, a Szilárd sziklafok-hadművelet kilencedik napjának csak az első óráiban újabb tíz palesztin halt meg, 30 pedig megsebesült az állami terror következtében. A Gázai övezetben ma hajnalban 35 otthont is lebombáztak, köztük a Hamász és az Iszlám Dzsihád vezető politikusainak házát - jelenti a Fálásztin el-Jom (Palesztina ma) nevű hírportál. A Szilárd sziklafok-hadművelet megindítása óta a Gázai övezetben eddig 205 halálos és 1530 sebesült palesztin áldozata van az izraeli támadásoknak - közölte dr. Ásráf el-Kidá, a Gázai övezetbeli Egészségügyi Minisztérium szóvivője.
Zoom
Otthonokat is eltüntettek a föld felszínéről ma hajnalban
Közben az izraeli hadsereg - politikai utasításra - Ciszjordániában is serényen folytatja az önvédelmi hadműveletet: ma reggel újabb két palesztin lakóházat romboltak le a megszállt Hebron városában - közli a Rájá el-I'lámijjá palesztin hírportál. (Arról még nem kaptunk hírt a palesztin fiút elrabló, elégető zsidó terroristák házát is fölrobbantották volna a kiválasztottak - H. J.)
Mahmúd Abbász, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke ma reggel Kairóba utazott, hogy találkozzon 'Abd el-Fattáh esz-Szíszível, Egyiptom elnökével és az egyiptomiak által kidolgozott, ám a Hamász által elfogadhatatlannak ítélt tűzszüneti javaslat fölélesztésérél tárgyaljon. Meg kell jegyzeni, hogy Esz-Szíszí egyiptomi elnök izraeli hírmagyarázók szerint is egy követ fúj Bibi Netanjáhuval az egyiptomi Muszlim Testvérek mozgalmából kifejlődött Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom elpusztítására. Éppen ezért a Hamász már csak ezért sem fogadhatta el az Egyiptom kezdeményezte tűzszünetet, nem beszélve arról, hogy Izrael a palesztinok által követelt egyetlen jelentősebb föltételnek sem volt hajlandó eleget tenni.

A ciszjordániai Hebron városban is folyik az önvédelem
Végül szólnunk kell az MTI és más "magyar" hírközlő eszközök által "Erős sziklának" átkeresztelt, immár kilenc nap óta folyó izraeli hadművelet nevének magyarra fordításáról. A hadművelet neve héberül: Cuk Éjtán (צוק איתן), ami magyarul "Szilárd sziklafok". Az még csak hagyján, hogy az "éjtán" jelzőt "erősnek" fordították, de hogy a "cuk"-ból miképpen lett sziklafok helyett szikla, azt a saját nyelvüket sem ismerő "jó emberektől" kellene megkérdezni. Az MTI tudós hírszerkesztőinek szíves figyelmébe ajánljuk Ávráhám Even-Sosán hatalmas, mindenki számára zsinórmértékül szolgáló értelmező szótárának 2213-ik oldalán olvasható "cuk" címszavát. A hírfordítók valószínűleg összezagyválták a "cuk" szót a hasonló, s valóban sziklát, szirtet jelentő "cur" szóval.
Érdekes jelenség még, hogy a magyarországi hírközlő eszközök (Magyar Rádió stb.) szinte egyáltalán nem, vagy ha igen, akkor igen szűkszavúan adnak hírt a Gázai övezetben zajló izraeli gyilkolászásról. A ma hajnali újabb tíz halálos és 35 sebesült áldozatot követelt izraeli támadásról a Kossuth Rádió Reggeli Krónikájában egyetlen szót sem hallhattunk hét órakor. Vajon mi lehet ennek az oka?
Hering József - Kuruc.info