Dallason kívül az Egyesült Államokban három másik helyen is rálőttek rendőrökre csütörtökön és pénteken, ezen esetek egy részét valószínűleg ugyanúgy a négerek elleni rendőri túlkapások váltották ki, mint a dallasi rendőrgyilkosságokat - közölték a hatóságok.
Zoom
Lakeem Keon Scott Tennessee-ben vívott tűzpárbajt
Tennessee államban csütörtök reggel egy férfi belőtt egy szálloda ablakán, és halálosan megsebesített egy női alkalmazottat. Ezután egy autópályán tűzpárbajba bocsátkozott rendőrökkel, akik közül többet megsebesített. A támadó maga is megsebesült, és letartóztatták. Több fegyverrel és sok lőszerrel készült a támadásra, a hatóságok a dallasi eseményekre való négerreakciót sejtenek a háttérben.
Zoom
Antonio Taylor (b) St. Loiusban, Stephen Paul Beck Valdostában gondolta úgy, hogy jó móka rendőrt ölni
Pénteken is rálőttek rendőrökre a Missouri állambeli St. Louisban és a Georgia állambeli Valdostában, mindkét helyen egy-egy rendőr megsebesült. St. Louisban a 31 éves, hosszú bűnlajstrommal rendelkező "afroamerikai" támadó célzottan ütött rajta a rendőrökön. Valdostában pedig egy 22 éves ázsiai maga hívta a 911-et, hogy rátámadhasson a kiérkező rendőrre. Az utóbbi két esetben a támadások indítékait még nem tisztázták egyértelműen.
(Kuruc.info - MTI -  ABC - SLT Today - CBS nyomán)