Rózsa-Flores Eduardo
A bolíviai rendőrfőnök közlése szerint két magyart és egy bolíviait lelőttek az Evo Morales bolíviai elnök ellen tervezett merénylet felszámolása közben. Valójában az egyebek mellett magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores Eduardóról és egy Magyarosi Árpád nevű erdélyi magyarról van szó, (valamint egy ír társukról, név szerint Dwyer Michael Martinról), továbbá letartóztattak még egy bolíviait és egy harmadik magyart, Tóásó Elődöt is. A bolíviai TV összefoglalója itt látható (valamint alább beágyazva), mutatják a likvidáltak képeit és holttestüket is. A televízió és a hatóságok robbanást (vagy azt is) jelölnek meg haláluk okaként, de a felvételek és sajtóinformációk alapján inkább gránátrobbanással tarkított, mintegy húsz percig tartó golyózápor végzett a feltételezett merénylőkkel.
Inkább kivégzésnek tűnik
Az El Deber lap szerint ugyanakkor a helyszínen készült fényképek tanúsága szerint mindhárman aludtak, amikor agyonlőtték őket, és még a közelükben sem volt fegyver. A kivégzés gyanúját erősítette meg az ügynökség által idézett Víctor Hugo Escóbar rendőrparancsnok is, aki szerint nem volt tűzpárbaj a szállodában. Flores alább részletezett, vargabetűktől sem mentes életútja és átláthatatlan kapcsolatrendszere miatt sokaknak állhatott útjában.

Az El Deber címlapon hozza a holttestekről készült felvételt
A rendőrség lefoglalt egy laptopot Rózsa-Flores szobájában, ezen állítólag merényletek terveit tárolták (Ez nagyon nem életszagú - a szerk.). Flores szobájában, az ágya mellett egy Uzi géppisztolyt találtak (Maga a bolív rendőrfőnök nyilatkozata ezt cáfolta - a szerk.). A hatóságok szerint Flores és társai követtek el merényletet Paul Avalos autonómiaügyi miniszter ellen március 29-én, és őket gyanúsítják azzal, hogy április 15-én bombát dobtak Julio Terrazas érsek Santa Cruz-i házára. A támadás idején az érsek nem volt otthon, a házában kisebb károk keletkeztek.
A bolíviai hatóságok a rajtaütés során két ÁLLÍTÓLAGOS zsoldost őrizetbe vettek, egyikük a magyar Tóásó Előd, a másik, Mario Francisco Fardig Astorga egy volt bolíviai katona. Ők  - a rendőrség szerint  - beismerték a Terrazas és az Avalos elleni merényleteket.

Bolíviai rendőrségi források szerint Floresék a bolíviai haditengerészet egyik hajóján akarták megölni Evo Moralest. Bolíviának ugyan nincs tengerpartja, mert egy Chile elleni háborúban elbukta óceáni kijáratát, de haditengerészetét megtartotta, mert területi igényeiről nem mondott le.
Tóásó, Magyarosi és Rózsa-Flores iwiwes adatlapjaik szerint ismerősök voltak. Magyarosi és Rózsa-Flores muzulmán vallásúnak vallotta magát, mindketten tagjai a Bolek Zoltán vezette, meglehetősen Izrael-barát, megalkuvó Magyarországi Iszlám Közösségnek, aminek Rózsa-Flores alelnöke is volt. A MISZ elnöke, Bolek annak idején aktívan uszított a 2005-ben hamis zsidó vádak miatt meghurcolt, majd szabadon engedett budapesti palesztin fogorvos ellen, továbbá több ízben is zsidó elvárásoknak megfelelően elítélte az "iszlám terrorizmust".

ÁLLÍTÓLAG ezek voltak náluk
Mint ismeretes, Evo Morales bolíviai elnök a cionista lobbi régi esküdt ellensége (legutóbb pl. megszakította a kapcsolatot Izraellel, előtte elkergette a zsidó nagykövetet. Igen, kommunista is, de Dél-Amerikában ez általában Amerika-ellenességet és hazafiságot jelent, mégcsak egyházellensséget sem), ettől még persze lehetséges, hogy hazájában kvázi diktátorként viselkedik és nem tesz jót saját népének, ahogy azt Eduardo is terjesztette. Bár az elnök ismertebb gyakorlati lépései nem ezt látszanak alátámasztani. Nem csak szónokolt ugyanis, hanem nagyon keményen megrendszabályozta a természeti kincsekben gazdag Bolíviát lerabló nemzetközi, főleg amerikai multikat, ami nálunk a jelenlegi parlamenti tolvajpártok részérő elképzelhetetlen volna, s ezzel fékezte a jövedelemkiáramlást.
Vargabetűs életút, csúnya és szép momentumokkal
Eduardo Rózsa Flores pedig (aki Jorge Hurtado Floresként is futott), igencsak ellentmondásos személyiség: zsidó (egész pontosan: félzsidó-félbolíviai) létére pár éve muszlimmá lett, korábban horvát háborús hős, még korábban meggyőződéses kommunista, aki még KISZ-titkár is volt, Kádár tolmácsa, mi több, Minszkben, a volt Szovjetunóban katonai hírszerzést is tanult. A cionistákhoz hasonlóan könnyedén váltott ideológiát és meggyőződést, s nehéz megmondani, melyik váltása volt hiteles, melyik nem.
Viszonylag sokan tudtak fiúkhoz való vonzódásáról. A nemzeti radikálisok, köztük a Kuruc.info azonban tudatosan hallgattak erről egészen máig (amikor az életút teljességéhez már hozzátartozó, lényeges adat), hiszen Eudardo a szerb megszállók ellenében harcolt Horvátország függetlenségéért, és részt vett a baranyai-kelet-szlavóniai magyar falvak védelmében is.
A Chico című játékfilmben éppen életének azon szakaszát dolgozták fel, amikor bajtársaival a magyarlakta Szentlászlót védték a szerb tömeggyilkosokkal szemben 1991-ben. A horvát kormány hálából állampolgárságot, őrnagyi, majd ezredesi rangot és nyugdíjat adományozott neki, vagyis háborús érdemei, pozitív cselekedetei nem légből kapottak voltak.
 
 
Nos, a fejében a fentiek alapján nagy katyvasz lehetett szegénynek.

Magyarosi Árpád
marosvásárhelyi volt
A hírben említett Magyarosi Árpád honlapjának linkje megtalálható Flores blogján, eszerint a fenti képen látható fiúról van szó.
Magyarosi Árpád iwiw-es adatlapja szerint a Székely Légió megalapítója, Brazíliában él. Rózsa-Floreshez hasonlóan tagja a Magyar Iszlám Közösségnek. Az iwiw-en a híres honvédő horvát tábornok, Ante Gotovina társaságában tagja Rózsa-Flores rajongói klubjának. Iwiw-es adatlapja szerint Tóásó Előd is Brazíliában él. Tóásó tavaly végzett a Zrinyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen.
Ami az állítólagos merényletkísérletet illeti, Flores feltehetően háttérember lehetett, hiszen öreg volt és már fizikailag sem állt a helyzet magaslatán (lásd a videóban is 7,19-nél). Továbbá saját szakállára aligha vállal el ilyen munkát, itt logikus valamely Morales-ellenes rezsim (Izrael, USA?) titkosszolgálati támogatását feltételezni. Jelen pillanatban azonban az látszik valószínűbbnek, hogy álmukban rajtuk ütöttek és kivégezték őt társaival egyetemben, s még ha ki is fejtettek valamely fegyveres tevékenységet, nem került elő egyértelmű bizonyíték az Eduardo által gyűlölt Morales kinyírásának tervére.
Az azonban mindenképpen érthetetlen, hogy őt leszámítva, akinek Bolívia szülőhazája, a két magyar srác miért harcolt vagy küzdött a helyszínen, számunkra teljesen érdektelen célokért?
Tény, hogy nagyon ügyesek tudunk lenni, de azért az mégsem úgy működik, hogy két-három magyar bármelyik ország vezetőjét csak úgy lepuffantja, ha megorrol rá. És felvetődik a logikus kérdés is: miért nem Gyurcsányék és a parlamenti maffia "leváltásával" próbálkoztak, ha esetleg megvolt mindenük egy ilyen akcióhoz? (Főleg hogy Magyarosi színmagyar, sőt, erdélyi is volt.)
Bár nem kívántuk halálát, de HA Rózsa-Flores valóban Morales meggyilkolását tervezte, akkor sajnos megérdemelte sorsát. Természetesen önmagában az égvilágon semmit sem bizonyít, de blogjában veszettül támadta az Amerika-ellenes és anticionista bolíviai elnököt.
 
 

Képek: Reuters

 
 
Korábban írtuk: Értesüléseinket megerősíti a HírTV is: Rózsa-Flores Eduardo, az erdélyi Magyarosi Árpád és az ír Duayer Michael Martin – e három ember halt meg abban az akcióban, amelyet a bolíviai rendőrség szervezett az általuk terroristáknak nevezett személyek ellen csütörtökön.
Mint ismert, a bolíviai rendőrfőnök csütörtökön jelentette be, hogy két magyart és egy bolíviait lelőttek az Evo Morales bolíviai elnök ellen tervezett merénylet felszámolása közben. A Caracasban tartózkodó Evo Morales elnök maga úgy számolt be az esetről, hogy még előző nap adott utasítást a külföldi zsoldosok és bűntársaik letartóztatására, és csütörtökön kapta azt a tájékoztatást, hogy Santa Cruz városban, egy szállóban félórás lövöldözés volt. A tűzharcban három ember meghalt, további kettőt letartóztattak.
Korábban írtuk: Hugo Escobar, a rendőrfőnök a bolíviai fővárosban nyilatkozva elmondta azt is, hogy robbanóanyagot, nagy kaliberű fegyvereket és iratokat foglaltak le. A Caracasban tartózkodó Evo Morales elnök maga úgy számolt be az esetről, hogy még előző nap adott utasítást a külföldi zsoldosok és bűntársaik letartóztatására, és csütörtökön kapta azt a tájékoztatást, hogy Santa Cruz városban egy szállóban félórás lövöldözés zajlott le.
A tűzharcban meghalt három ember, további kettőt letartóztattak. Morales azt mondta, hogy az összeesküvők őt, valamint az alelnököt és egy minisztert akarták meggyilkolni.
Az impotens Külügyminisztérium még tájékozódik
A Külügyminisztériumnak egyelőre nincs tudomása arról, hogy két magyart is lelőttek volna az Evo Morales bolíviai elnök ellen tervezett merénylet felszámolásakor – közölte Szelestey Lajos külügyi szóvivő. A külügyi tárca tájékozódik az ügyben, Venezuela fővárosában, Caracasban Magyarországnak van egy úgynevezett laptop-diplomatája (ezeket a diplomatákat egy-egy konkrét ügyben küldik az adott országba), az ő segítségét is igénybe veszik – mondta Szelestey Lajos.
(Kuruc.info - MTI-s szutykot kiegészítve + HírTV, Index, FN)