Eltemették a finoman szólva is gyanús körülmények között elhunyt Eduardo Rózsa Florest. A bolíviai újságok tájékoztatása szerint családtagjai kérték ki a holttestét, majd szülővárosának (Santa Cruz) főtemetőjében helyezték végső nyugalomra. A fentieknek némileg ellentmond az, hogy sem a testvére, sem a lánya nem kérte ezt.

Edu utolsó (?) útja
A bolíviai hatóságok egyelőre még várják, hogy a másik két áldozat, az erdélyi magyar, román állampolgársággal rendelkező Magyarosi Árpád, valamint az ír Dwyer Michael Martin holtteste körül rendeződjenek a szokásos diplomáciai huzavonák. Minthogy nincs hűtés a halottasházban, a holttesteket nem fogják sokáig ott tartani – közölték a halottasház munkatársai.
Mivel az áldozatokon csak a bolíviai központi hatalom szervei végezhettek boncolást, elég gyanús, hogy ily gyorsan eltemetik. A boncolás és a rajtaütés körülményeit még a tartományi hatóságokkal sem közölték. A Kuruc.info úgy értesült, hogy Eduardo családtagjait is folyamatosan nyomás alatt tartja a kommunista központi kormány, egyes értesülések szerint nővérének bújkálnia kell. A horvát állam viszont azt kéri a bolíviai hatóságoktól, hogy szolgáltassák ki nekik Eduardo holttestét, hogy ők helyezhessék végső nyugalomra. Vagyis Horvátország ismét megmutatja, hogy ők nem hagyják cserben állampolgáraikat, miközben a magyarországi zsidó külügy csak Dél-Amerikában lefogott drogcsempészekért szokott lobbizni, lásd itt.
(Kuruc.info)
Gyászszertartás
Április 24-én pénteken 13:30-tól a Róbert Károly körút 104. szám alatt (Magyar-Iszlám Szövetség székháza) gyászszertartást tartanak Eduardo Rózsa-Flores emlékére.
Bolek Zoltán
Magyar-Iszlám Szövetség elnöke
Eduardo emlékhelye a Világhálón itt található.
Kapcsolódó anyagok: