Az izraeli Dimonában horogkeresztekkel pingálták ki egy oroszországi születésű politikus, a Vörös Hadsereg zsidó veteránjainak emlékművét, valamint a település városházát.

Jurij Stern emlékműve
Az atomreaktoráról ismert izraeli városban nem élnek palesztinok, ezért az elkövetők valószínűleg az egykori Szovjetunióból bevándorolt oroszok lehetnek.
A Negev sivatagi Dimoná városban egyik reggel a járókelők arra lettek figyelmesek, hogy az éjszaka folyamán ismeretlenek horogkeresztekkel pingálták ki Jurij Stern, a Szovjetunióból bevándorolt, s 2007-ben elhunyt politikus emlékművét. Stern a Szovjetunióban a múlt század 70-es éveiben küzdelmet folytatott a zsidók Izraelbe történő szabad kivándorlásáért, s a zsidó államba érkezte után sikeres politikus lett. Haláláig az Ávigdor Lieberman vezette Jiszráél Béjténu (Otthonunk Izrael) nevű szélsőségesen rasszista parlamenti párt képviselője volt.

A Vörös Hadsereg zsidó katonáinak emlékműve
Horogkeresztekkel dekorálták ki a Vörös Hadsereg soraiban harcolt zsidó katonák emlékművét is. Dimoná városában sok ilyen veterán katona lakik, s annak idején ezért állították az emlékművet. Hab a tortán, hogy a dimonái városházára is több horogkeresztet rajzoltak. Meg kell jegyezni, hogy Dimonában, az izraeli atomvárosban nem laknak arabok, ezért a horogkeresztes dekorálás elkövetői valószínűleg olyan keresztény oroszok lehetnek, akiknek valamiért elegük van az zsidó rasszizmusból.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info