Finnországban egy 29 éves, Wael Manduri névre hallgató afgán „menekült” 2009 őszén egy kicsúsztatható késsel sakkban tartva megerőszakolt egy számára ismeretlen finn nőt, azt - többek között – egy tepsivel fejbe vágva.

A bíróság most hozott másodfokú ítéletet: öt és fél év, valamint 18 700 eurónyi fájdalompénz fizetése az áldozatnak. (Vesd össze a „magyar” ítélkezéssel: itt még egy gyilkosságért sem kap ennyit egy cigány, hát még egy hasonló megerőszakolásért... „Két hét” és „rendet csináltunk”, ugyebár.)

Természetesen a lapok, mint Finnországban mindig, kiírták a tetves teljes nevét (tessék, ITT ellenőrizhető; a jövőben – idő híján – nem adunk Google Translate-es hivatkozásokat, tessék megtanulni a használatát, ha más nyelven is el akarjuk olvasni ezeket a cikkeket), ezzel is egyértelműsítve a származását. Szemben a „magyar” médiumokkal, amelyek, ha jellegzetesen cigány nevű elkövetőt ítélnek el, akkor biztosan nem írják ki azok teljes nevét, nehogy véletlenül valaki  „gyanút fogjon”. De, persze, ez csak egy kis része annak, amiben a finnek sokkal normálisabban kezelik a cigány/mozlim/niggerkérdést (lásd még: helyszínen történő főbelövés, ha tehetik; rendőrség/bíróságok által támogatott kizárások; teljes kiebrudalás az országból stb.) Csak mi (pontosabban: a Fidesz Zrt.) vagyunk olyan hülyék, hogy szabad kezet adunk a mi söpredékünknek, a cigányoknak.

Ahogy már többször írtuk: ezen eset fényében is érdemes elgondolkodni azon, vajon miért Finnország a világ legeslegélhetőbb, legboldogabb országa. Tán csak nem azért (is), mert megvédik az érdekeiket, a bűnözőknek meg kőkeményen odacsapnak, szemben az itteni cigánybabusgató leprateleppel?

Az eredeti cikk:

Mattoveitsellä aseistautunut raiskaaja sai 5,5 vuoden tuomion
Espoolaismies on tuomittu viideksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion ennallaan.

Syyttäjän mukaan 29-vuotias Wael Manduri tunkeutui itselleen vieraan naisen kotiin Espoossa syksyllä 2009. Hän kävi naisen kimppuun ja pahoinpiteli ja raiskasi tämän. Miehellä oli mukanaan kymmensenttinen mattoveitsi, jolla hän muun muassa viilsi uhrinsa kaulaa.

Lisäksi hän yritti kuristaa naista ja löi tätä vedenkeittimellä päähän niin, että keitin hajosi ja päähän tuli haava.

Syyttäjä vaati rangaistusta myös tapon yrityksestä, mutta se hylättiin.

Manduri oli tekohetkellä syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa. Hän joutuu maksamaan kärsimyskorvauksia 18 700 euroa henkisestä kärsimyksestä sekä vammoista.

STT