Nálunk élhetőbb, normálisabb országokban (azaz kivétel nélkül minden(!) másik államban) a minimum az, hogy a cigányrongyokat elkülönítik a fehérektől. És ez csak a kezdet! A skála egészen a rendőrök, ill. a civilek által végzett cigányirtásig terjed.

Az is alap, hogy jó pár országban egyenesen nemzetbiztonsági kockázatként kezelik ezt a söpredéket. Értsd: olyan dologként, amely kifejezetten veszélyes az ország fennmaradása, békéje szempontjából. Ugye, emlékszünk még a francia és a holland példára (lásd EZT és EZT)?

Nos, ahogy azt a Wiki is egyértelműsíti, az olaszok sem maradtak el Sarkozytől: ők is nemzetbiztonsági kockázatnak nevezik (és akként is kezelik – lásd táborok, középkori várbörtönök, cigánytelep-felégetés és kiebrudalás) a cigányságot.

A vonatkozó rész az ITT található szócikkből:

In 2008, following the brutal murder of a woman in Rome at the hands of a young man from a local Romani encampment,[88] the Italian government declared that Italy's Romani population represented a national security risk and that swift action was required to address the emergenza nomadi (nomad emergency).[89] Specifically, officials in the Italian government accused the Romanies of being responsible for rising crime rates in urban areas.

Azaz: 2008-ban, egy nő Róma-beli, brutális, egy helyi cigánytelep fiatal férfija általi meggyilkolása után, az olasz kormány az olaszországbeli cigányságot [nem csak a romániai/bolgár bevándorlókat! Az állampolgárokat is!] nemzetbiztonsági kockázatnak deklarálta, és azt, hogy gyorsan be kell avatkozni. Többek között az olasz kormány hivatalnokai azzal vádolták a cigányokat, hogy a városi részek emelkedő bűnözéséért felelősek.

Nos, Olaszország egy normális, a cigányokkal bánni tudó hely – ahogy kivétel nélkül minden másik állam is, kivéve persze Cigányisztánt, azaz bennünket. Ott a kormány nem csupán tettekben lép fel kivétel nélkül minden cigó ellen (táborok, kiutasítás, kőkemény ítélkezés stb.), hanem a szavakkal sem fukarkodik. Ha egy kormány(!) egy népcsoportot nemzetbiztonsági kockázatnak aposztrofál, az azért elég kemény dolog, nem?

Közben meg mi történik nálunk? Folyik a korcsok seggének fényesre nyalása; az, hogy Pártunk és Kormányunk deklarálja, értékes emberek ők is (frászt! Eleve nem lehet emberszámba venni olyanokat, akik életvitelük, gyilkolászásaik folytán saját maguk iratkoznak ki az emberek közül), a minden tekintetben jelen levő („igazság”szolgáltatás, ösztöndíjak, ingyenlakások, ingyenminden) pozitív diszkriminációról nem is beszélve. Miközben, még egyszer, az olaszok nem csak hogy kőkeményen odacsapnak nekik, még azt is nyíltan kimondják, hogy a cigányok a hazájuk ellenségei. Ez a különbség egy normális ország és Cigányisztán „vezetői” között...
(Kuruc.info)