„Kiket védtek? Minket kellene védjetek, nem a Wall Street-et!” – hallatszik egy női hang az alábbi felvételeken. Önkéntelenül is 2006 őszére gondolok: „magyar rendőr velünk van” – skandáltuk akkor több ezren. Az ijesztő hasonlóságoknak pedig nincs vége:

Idős, védtelen és semmi bűnt, szabálytalanságot el nem követő magyarokat tepertek a földre akkor a Gyurcsány parancsát szolgalelkűen teljesítő karhatalom bevadult egyenruhásai. Hasonló a kép ma, 2011 őszén New Yorkban: utcán, járdán álldogáló, békésen skandáló amerikaiakat tepernek le a földre az egyenruhások.
„Ki adja nektek a parancsokat? A Bloomberg?” – kérdi egy felháborodott hölgy, majd felvilágosítja a rendőröket, a felvételeket közzéteszik a videomegosztókon. Akárcsak mi, 2006-ban, megtöltöttük az internetet a hatalom túlkapásairól szóló felvételekkel.
És, hogy az ijesztő párhuzamok sorából a legmegdöbbentőbbet kiemeljem: 2006 őszén egy pap kezéből tépték ki a magyar zászlót és taposták meg a posztkommunista diktatúra rohamrendőrei. 2011 Amerikájában pedig…
(Kuruc.info, Alex Strauss)