Naivabb olvasóink kedvéért akár találós kérdésként is felvethettük volna a témát, pl. "Hol tartja Eb-re való felkészülését az angol válogatott?", vagy "Lengyelország mely nevezetességét tekintették meg Rooneyék?", de inkább nem fárasztjuk ezzel a nagyérdeműt. Egyértelmű ugyanis, hogy az angol válogatott is lerótta a kötelező tiszteletkört és elzarándokolt az egykori auschwitz-birkenaui munkatáborba, a lengyelországi Oswiecimbe.

A kötelező szögesdrót
Wayne Rooney, Andy Caroll, Phil Jagielka, Jack Butland, Joe Hart, Theo Walcott és Leighton Baines is elkísérte Roy Hodgson edzőt a játékosok közül az Auschwitz Múzeumba - írja a Telegraph.

A kötelező vagon
Rooney elmondta, ugyan tanult történelmet az iskolában, de nem értékelte akkoriban. Az elmúlt években azonban többet akart tudni a második világháborúról, ezért megnézte a témában készült egyik brit dokumentumfilm-sorozatot, amelyben sok szó esett az Auschwitzban történtekről. „Éppen ezért a saját szememmel akartam látni" – mondta.

A kötelező sábeszdekli
A tábor körbejárása után Roy Hodgson szövetségi kapitány és David Bernstein, az Angol Labdarúgó Szövetség elnöke egy-egy mécsest helyezett el Auschwitznál a vasúti sínekre.

A kötelező szomorkodás

A kötelező kapu
 (Kuruc.info - SportGéza nyomán)
Kapcsolódó: