Tisztelt Kuruc.info! Ajánlószelvény-gyűjtés közben egy érdekes helyre csöngettem be: Draskovics Tiborné is Budapest 17. választókörzetében lakik. Ő volt az egyetlen, aki nyíltan bevallotta nekem: az MSZP-nek adta kopogtatócéduláját. Novák Előd egyébként ma tervezi leadni a nagy nehezen összegyűlt szelvényeit, minket, jobbikos aktivistákat pedig máris Budaházy segítésére buzdított.

Becsengettem, erre kijött Draskovicsné...

Draskovics Tibor elvált feleségéről van szó – egy utcában lakó magunkfajta szerint, bár állítólag szokta még látogatni a patkány őt, és mindig elsőként ebben az utcában kotorják a havat… Engem is meglepett, hogy Draskovicsnéval beszélhettem. Ő volt az egyetlen a több hetes gyűjtőmunkám során, aki nyíltan bevallotta, hogy az MSZP-nek adta ajánlószelvényét. A Jobbik oktatóanyagának megfelelően itt sem álltam le feleslegesen vitatkozni, hiszen az idő drága, haladni kell a sikerhez, így csak egy egyszerű „Jobbulást!” köszönéssel távoztam. De utólag úgy érzem, többet érdemelne, ezért is ragadtam billentyűzetet, ha valaki venné a fáradságot…

Kitárt kapu fogadott a Lanka utca 12-nél
Elődnek mostanra sikerült összeszednünk a szelvényeket, nem is gyűjtünk tovább. Sőt, Előd maga azt kérte (levelezőlistánkon is), hogy aki tud, szolidaritásból folytassa a gyűjtést Budaházynak. Én magam szkeptikus vagyok, hiszen Gyuri még csak a felénél jár, ami ilyenkor, amikor már a Fidesz learatott mindent, nagyon kevés. Pedig nem 176 körzetben kellett összegyűjtenie a nemzeti ellenállásnak, még csak nem is 15 politikai fogolynak (vagy ki tudja, hányan vallják még magukat annak), hanem csak egyetlen egyiküknek kellett volna összeszedni…
Így szól a budahazy.com fő jelszava, nem is értem: „Ments meg családokat egyetlen X-szel!” Holott csak egy családról van szó, és nem az x menti meg Gyurit, hanem a jelöltséggel járó mentelmi jog. Gyuri néhány százaléknál akkor se kapna többet, ha Előd visszalépne a javára, aki ezt nem látja, ne politizáljon! Ráadásul akkor azok a szavazatok tényleg elvesznének, míg a Jobbik egyéni jelöltjeire adott voksok legalább töredékszavazatként hasznosulhatnak, bejuthat belőle az országos lista n-edik helyezettje. Gyurinak mentelmi jog kell, hogy aztán esetleg kiengedjék.
Ezért mindenki segítsen! Mi a Jobbik-irodában fénymásoltuk Gyuri szórólapját, de most már kitartó gyűjtőmunka kéne csak. Csatlakozási lehetőség:
http://www.budahazy.com/hogyan_segithetek
K. M.