Tisztelt Polgármester Úr!
Ezúton kérem intézkedését az alább részletezett, szabálytalan közlekedési jelzőtábla eltávolíttatása ügyében.

A Terézvárosban működő Magyar Szocialista Párt székháza előtt (Jókai u. 6.) egy „várakozni tilos – kivéve MSZP” kiegészítő táblával ellátott közlekedési jelzőtábla található. A 20/1984. (XII. 21.) KM r. 35.13. a) pontja alapján egy párt székháza előtt úgynevezett kizárólagos használatú várakozóhely nem jelölhető ki.
A hivatkozott rendelet szerint „A várakozási tilalom hatálya alól felmentett járművek meghatározott körét feltüntető kiegészítő tábla a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervek első számú vezetői által használt székházainál, az igazságügyi szervek (bíróságok, ügyészségek), a Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek (rendőrség, hivatásos katasztrófavédelmi szervek, vám- és pénzügyőrség, büntetés-végrehajtási szervezet, hivatásos önkormányzati tűzoltóság) országos, továbbá területi vagy helyi szervei, a diplomáciai testületek, valamint a humán egészségügyi feladatokat ellátó szervezetek (kórházak, orvosi rendelőintézetek, mentőállomások, elsősegélynyújtó helyek) épületeinél, azok homlokzatának hosszában helyezhető el e szervek járműveinek a várakozási tilalom hatálya alóli mentesítése érdekében.”
Tekintettel arra, hogy az MSZP a fenti felsorolásba nem tartozik bele – ugyanis a párt nem „szerv” hanem „szervezet”, első számú vezetői pedig nem köztisztviselők – szükségesnek tartom a jogszabálysértés megszüntetését.
Ugyanakkor kérem szíves tájékoztatását arra vonatkozóan, hogy a kizárólagos használatú várakozóhelyekért az MSZP megfizette-e a várakozási megváltási díjat, illetve mekkora összeget fizetett az önkormányzatnak?
Intézkedését és válaszát előre is köszönöm.
Budapest, 2010. április 19.
Üdvözlettel: Gyenge Zsolt
(Kuruc.info)