Bár az MSZP hivatalosan, pártként nem vesz részt a Milla október 23-i budapesti tüntetésén, a vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket. Legalábbis ez volt a helyzet vasárnap. Aznap este Juhász Péter, a Milla elnöke komolyan kritizálta a szocialisták nyolcéves kormányzását, emiatt állítólag most lemondják a szervezett buszokat.
Juhász Péter, az egyesületté alakult Milla elnöke vasárnap komoly vitába keveredett Vadai Ágnessel és Szanyi Tiborral az ATV Szabad szemmel című műsorában. Juhász a vitában egyértelművé tette, hogy a Milla és az általuk megmozgatott tiltakozók nemcsak Orbán Viktor, hanem az őt megelőző, nyolcéves szocialista kormányzás idején történteket is visszautasítják.
Az MSZP és a Milla viszonya korántsem nevezhető kiegyensúlyozottnak, amin Bajnai Gordon szerepvállalása sem javított. Ennek ellenére a szocialisták még Bajnai múlt szerdai bejelentése után is úgy vélték, ha hivatalosan nem is, szimpatizánsként részt kívánnak venni a Milla október 23-i, budapesti demonstrációján. Ezt annyira komolyan gondolták, hogy több megyében buszokat is szerveztek a résztvevők utaztatására. A vasárnapi vita azonban olyan komoly indulatokat váltott ki, hogy több helyütt visszamondták a leszervezett buszokat - írja az Index.